vrijdag 25 mei 2018

Wie wordt hier beter van ? Cookies & AVG en alle shit die ons nog te wachten staat.

Wie denken we dat we zijn? Geen idee , maar onze dictators weten er wel weg mee.
We kunnen geen website openen of we moeten Cookies accepteren, nu zit mijn mailbox weer vol met mailtjes van iedereen die ooit contact met mij opgenomen heeft en vertelt me dat ze voldoen aan de wettelijke Europese wet op persoonsregistratie.

Autoriteit persoonsgegevens zou dat moeten controleren.

Wie heeft daar om gevraagd? Ik niet en zou het onderhand niet welletjes worden met alle bemoeienissen van iedereen die ook maar denkt dat ze iets over of tegen je te vertellen hebben?

Vanaf vandaag geldt de AVG: meer rechten, meer plichten en ander toezicht

Vanaf vandaag geldt de nieuwe Europese privacywetgeving, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Daarmee krijgen mensen meer en sterkere privacyrechten. En gelden voor organisaties meer verplichtingen om zorgvuldig met persoonsgegevens om te gaan. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaat bij het toezicht op de naleving van de nieuwe regels in eerste instantie de focus leggen op de naleving van de verantwoordingsplicht van organisaties, de beveiliging van medische gegevens en de handel in persoonsgegevens. Voorzitter Aleid Wolfsen: “Dit is een historisch moment. We hebben nu in de hele EU dezelfde privacyregels. De privacywetgeving is aangepast aan deze tijd en geeft mensen meer zeggenschap over hun persoonsgegevens. Hiermee is ieders grondrecht op bescherming van je persoonsgegevens beter verankerd.”

We hebben nu meer rechten meer plichten en ander toezicht?

Waar is ons referendum gebleven? 
Waar is mijn fiets gebleven die onlangs gestolen is die tegenwoordig niet meer als prioriteit gezien wordt door de politie omdat andere zaken belangrijker zijn volgens de overheid.
Waar is ons recht op bescherming?
Waar is onze vrijheid van meningsuiting? waar is de eerlijkheid van onze overheid wat betreft het reilen en zeilen van onze overheid.
Waar zijn de miljarden van onze pensioenen , Premies van AWBZ enz.
Wie bewaakt de betrouwbaarheid van ons nieuws.
En wie bepaalt wat nepnieuws is waarvan de bewijzen gewoon op tafel liggen?

Waar is onze gezondheid waar de overheid voor hoort te waken. Hoe komt het dan dat 80% van de bevolking aan een of andere vorm van medicijnen zit.
Hoe komt het dan dat 5,3 miljoen Nederlanders chronisch ziek is, waarvan 1,9 miljoen aan een multimorbiditeit lijd. (meerdere chronische ziekten tegelijkertijd)
Denken je nu werkelijk dat onze persoonsgegevens goed bewaart worden?
Als dat werkelijk zo zou zijn zouden er héél wat minder fouten gemaakt worden bij onze verschillende overheden.

En wie zegt er dat wanneer jij je gegevens wilt inzien ook krijgt te zien wat zij in hun databases opgeslagen hebben.

Ik denk dat we onderhand een halt moeten toeroepen aan de bemoeizucht van de overheid.
De Overheid waar wij met zijn allen voor gekozen schijnen te hebben, maar werkelijk geen enkele afspraak na komen.

Ik en jullie zouden met liefde de zaak anders willen regelen denk ik, maar dit vraagt om een revolutie.