vrijdag 11 mei 2018

"goed"eren ?

© Rineke van den Berg - Thursday, May 10, 2018
Vraag jij je ook weleens af wie alle “goederen (let op het woord goed)” heeft bedacht? Jawel de mens, onze soortgenoten (genoten- verleden tijd van genieten) Dus genieten we op dit moment niet van onze soort- de mens? Tja vraag het je af of we werkelijk afgescheiden zijn van onze medemens of verbondenheid (wat ook al niet vrij klinkt).
Ik sta dagelijks voor allerlei raadsels, vanzelfsprekendheden lijken niet te spreken maar zwijgen in alle talen en ontvang ook van de raadsel geen raad hoe ik er dan mee om kan gaan.

Schamen?
Heb je bijvoorbeeld weleens bedacht wie een onderbroek heeft uitgevonden? Tja iemand die daar brood in zag natuurlijk. Iedereen heeft een onderbroek aan en dus is dit een florerende markt geworden: de ondergoed-industrie(weer dat woord goed). Laten wij ons verleiden door het woordje “goed”?
Ondergoed  om onze schaamstreek te bedekken(moeten wij ons schamen). En mogen we niet genieten? Ook hier speelt het woord niet een grote rol. Misschien een idee om het woord “gewellen” in de dikke van Dale op te nemen? 
Moet alles bedekt en afgekneld worden in schaamte of voelt een zwabberende piemel of luchtige vagina ook wel okay en vrij? In ieder geval is schaamte geen vrijheid! Weet je wat vrijheid is? 

Benauwde ondermijn (ipv ondergoed)
Knellende schimmel veroorzakende nylon slips, strings, onderbroeken geverfd met toxische kleurstoffen, gemaakt door kleine goedkope handjes (kindjes dus). Is dat een fijn idee als je weer die slip aantrekt? Veel vaginale ellende komt voort uit het dragen van slips en gebleekte geurende inlegkruisjes. Maar…..ook op alle vaginaal ongemak hebben we nu een schap vol “cosmetische” oplossingen. Van je geurende geslachtsorgaan af komen? Gebruik deze naar bloemen geurende spray (jawel ozonvriendelijk). Last van jeuk? Ook daar hebben we intieme douches voor. 
Lieve mensen, de vagina heeft een zelfreinigend vermogen, daar hoef je je niet mee te bemoeien, dat gaat vanzelf. Geen zeep of intieme luchtjes meer. Minder is hierbij meer!  

BH – overbodig?
Dan brengt dit mij per direct op de BH, de buste houder (houder van wie…). Gevangen in een strak synthetisch elastiek, omhoog geduwd en opgehangen door stalen beugels die ook nog WIFI en allerlei andere stralen kunnen ontvangen. Noodzakelijk? Verkeren de borsten in nood vanwege zakelijke belangen (geld dus)? Zelf vermoed ik dat de BH uitgevonden is door een man die later spijt heeft gekregen van zijn uitvinding omdat zijn eigen vrouw met opgebonden borsten het wel erg benauwd kreeg en van hem af wilde.  Of is het een middel om de vrouw te beteugelen in haar creativiteit? Maar wat belangrijker is wil de vrouw wel een bh en haar bovenste deel van haar lichaam afgekneld voor het grootste gedeelte van haar leven? Omdat “het” er mooier uitziet? 
Bh’s knellen letterlijk de doorstroming van lymfe en bloed af. Zou het kunnen dat er daarom zoveel vrouwen problemen met de borsten hebben? Vraag het je af! 
Misschien een idee een WIFI vrije BH te maken of misschien is het wel net zo sexy om geen BH te dragen? BH’s van natuurlijk materialen zoals vrouwenmantel,  lievevrouwenbedstro of van hennepvezels wellicht?

Echt schoon?
En wie heeft er bedacht dat we elke dag moeten douchen en sterk ontvettende synthetisch ruikende douchesgels en shampoos moeten gebruiken? Aleppo zeep wast al meer dan 1000 jaar 100% natuurlijk schoon en laat de huid en haren in hun natuurlijke waarde. Ook handwasjes worden schoon en zuiver. Minimaliseren met al je spullen levert je op alle vlakken veel winst op! Je lichaam wordt er blij van maar ook je portemonnee. 
Wens je blije vindtocht*)in dit leven toe!
Ps *)we zijn al steeds aan het zoeken….dus vinden is een beter uitgangspunt....en dat vind ik ;-)

Geen opmerkingen :

Een reactie posten