zondag 27 mei 2018

Een geheime regeringsfaciliteit is ontmaskerd . De details doen je sprakeloos staan.


"Vlak buiten de openbare ruimten ligt een uitgestrekte, over meerdere verdiepingen uitgespreide onderbouw van 153 geklasseerde kamers, waaronder een enorme energiecentrale, medische kliniek, tandartsenpraktijk, een cafetaria met 400 zitplaatsen, wasfaciliteiten, drie 25.000 gallon watertanks en drie brandstoftanks met een capaciteit van 14.000 gallon, alsmede een communicatievoorziening met twee verdiepingen voor inkomende en uitgaande berichten." - Garrett Graff

In een berg vlakbij de Blue Ridge Summit in Pennsylvania ligt Raven Rock, een 'underground Pentagon' van 900.000 vierkante meter dat is gebouwd om topbestuurders en militaire functionarissen te beschermen in de nasleep van een catastrofale explosie.

Het geheime centrum is operationeel sinds de jaren vijftig en zou een van de "geheime locaties" zijn die toen door vice-president Dick Cheney werden gebruikt na de aanslagen van 11 september 2001.

Nu wordt met een nieuw boek van een redacteur van een voormalig tijdschrift het deksel van de Raven Rock en andere oorlogsbunkers opengegooid - en de plannen van de regering om zichzelf te redden, wat van cruciaal belang kan zijn als Noord-Korea de staten aanvalt.

Garrett M Graff was hoofdredacteur van de Washingtoniër toen een medewerker hem een identiteitskaart van de overheid overhandigde die ze in 2011 op een parkeergarage hadden gevonden.

Op de achterkant stond een set instructies die de kaarthouder naar een specifieke locatie leidden in het geval van een evacuatie.

Ponsen van de coördinaten in Google Maps, Graff zei dat de instructies "leidde tot een weg die heel duidelijk ging in de zijkant van een berg, en je kunt zien op de Google-satelliet te bekijken grote betonnen bunker deuren.

Graff ontdekte al snel dat hij naar de Ravenrots keek.

Nieuwsgierig naar meer, gebruikte hij onlangs gederubriceerde documenten om de geschiedenis van het complex te onderzoeken, en vele anderen stippelden rond de Verenigde Staten.

Maar de kranten onthulden ook de nucleaire aanvalsstrategie van de overheid, die vermoedelijk de alarmerende titel van Graffs boek Raven Rock inspireerde: Het verhaal van het geheime plan van de Amerikaanse regering om zichzelf te redden - terwijl de rest van ons sterven".

De heer Graff vertelde de Washington Post: "In het begin van de jaren vijftig hoopte en geloofde de regering echt de meeste Amerikanen te kunnen redden.

Maar naarmate de bommen geavanceerder werden en dodelijker "werden de plannen en ambities geleidelijk kleiner tot, realistisch gezien, het beste wat ze konden hopen te doen is de hogere leiding te redden".

Mochten de huidige spanningen tussen president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un leiden tot een nucleaire apocalyps, dan is het basisplan nog steeds om de opperbevelhebber en ander toppersoneel uit Washington DC te loodsen naar een van de bunkers zoals Raven Rock.

Maar M. Graff zei de boren hebben aangetoond dat de zuivere grootte van de federale overheid dat ongelooflijk moeilijk zou maken.Geen opmerkingen :

Een reactie posten