woensdag 23 mei 2018

Giftig Ouderschap: Hoe iPads en Tablets uw kinderen ruïneren

Technologie is geweldig en nuttig in grenzeloze scenario's. De technologische overname heeft echter een verschrikkelijk effect gehad op jonge mensen, maar het effect dat het heeft op kinderen is giftig en urgent.

Tien jaar geleden zei psycholoog Sue Palmer dat sociale media een heel slechte zaak zou kunnen zijn, die vele schadelijke risico's voor mensen met zich zou brengen.
Zij had toen ook al absoluut gelijk toen zij dit zei.
Niemand luisterde toen naar haar en nu zitten we met een onvoorstelbare stortvloed van technologische indoctrinatie, onze samenleving vernietigend.


Sociale media hebben een slecht effect op zowel volwassenen als jongeren die zich daarin hebben verdiept, maar er zijn enkele nieuwe urgente gevaren voor kinderen die geboren zijn en opgroeien te midden van de technologische ontwikkelingen.
Bijvoorbeeld, wij volwassenen zijn geboren in een tijd waarin we niet de grote hoeveelheden sociale media ter beschikking hadden die we vandaag de dag hebben.
We konden eten aan een tafel zonder dat iedereen diep met zijn neus in een mobiele telefoon zat of op een stoep lopen zonder dat we iedereen als hersenloze zombies zagen rondlopen.

De kinderen van vandaag hebben deze kans nog nooit gehad. 
Zij zijn geboren terwijl deze technologie letterlijk in hun gezicht is ontstaan, en wij zijn degenen die dit hebben laten gebeuren. Het wordt dus hoog tijd dat we dit gaan herstellen..

Een van de meest frustrerende opvoedmethoden die je momenteel ziet is dat kinderen het zwijgen op worden gelegd met de nieuwste Ipad.

Het is werkelijk erg wreed en ontneemt hen van de meest belangrijke omgangsvormen. 

Sue Palmer is weer terug met een nieuwe waarschuwing, en we kunnen dit keer beter luisteren. 
In haar boek Toxic Childhood schetst ze de gevaren van te veel tijd voor het scherm voor zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid van de kinderen.

Steeds meer kinderen worden afhankelijk van het scherm, omdat het gemiddelde kind per dag ongeveer 6 uur voor een scherm zit. 
Palmer zegt dat we alleen maar kunnen speculeren over de effecten van de beeldschermen op kinderen, omdat we nog niet te weten hoe ze zich zullen gedragen als volwassenen.
Maar is dat waar we naar toe willen en die sociale vaardigheden 
ook in gevaar brengen? 
Als ik een ouder was, zou ik dat zeker niet doen.

Een recente studie toonde aan dat 10% van de kinderen jonger dan 4 jaar in slaap werden gebracht met een tablet om te spelen. Uit een ander onderzoek naar het bezit van een tablet door gezinnen is gebleken dat een derde van de kinderen onder de 3 jaar een eigen tablet heeft.

Hoe eerder we kinderen met tablets laten kennismaken, hoe moeilijker het voor hen is om daar zonder te leven. 
Het leven draait niet om internet en social media. Kinderen moeten dingen in de natuur vinden om zich te vermaken, niet met een beeldscherm, waarvan je dan ook maar moet afwachten of ze de realiteit nog kunnen zien. 
Zet het beeldscherm weg en vertel ze om naar buiten te gaan en te spelen! Organiseer wat leuke familietijd in de natuur. 
Het is de moeite waard.
U kan beter de tijd die uw kinderen(en Uzelf) voor een beeldscherm doorbrengen beperken tot een minimum.
Je wilt echt niet uit de eerste hand te weten komen wat voor verschrikkelijke effecten dit voor U en Uw kinderen heeft.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten