vrijdag 25 mei 2018

BOMEN KAPPEN VOOR SIGNAALBEREIK 5G? daar komt een aap uit de mast

Dus we gaan bomen kappen ter bevordering van de verkeersveiligheid?


Ik stuitte onlangs op dit YouTube filmpje “5G … Assault On OUR TREES!” waarin verband wordt gelegd tussen de (massale) bomenkap en de uitrol van het 5G netwerk.
Kortom 5G ... Aanval op onze bomen
Voor optimaal signaalbereik van 5G blijkt dat de boomhoogte tenminste 3 mtr. lager moet uitkomen dan de 5G-zendmasten die worden geplaatst, omdat bomen obstakels blijken te zijn voor het signaalbereik van 5G.

Dit is gebleken uit onderzoek van The University of Surrey:  Masthoogte op boomniveau als een beperkende factor voor bereik en betrouwbaarheid (zie pag. 4 artikel 3.1).

https://www.surrey.ac.uk/sites/default/files/2018-03/white-paper-rural-5G-vision.pdf

Omdat er voor de uitrol van het 5G netwerk veel meer zendmasten moeten komen, en het plaatsen van hoge zendmasten waarschijnlijk op véél weerstand zal stuiten, wil men de 5G-zendmasten verwerken in lantarenpalen, bushokjes, verkeerspalen e.d. dus in minder opvallende straatobjecten. Maar… om in dat geval signaal verlies te voorkomen (omdat bomen obstakels blijken te zijn voor het signaalbereik van 5G) zullen bomen helaas moeten wijken en dat is wat we volgens mij momenteel op grote schaal zien.
We worden dus voor de zoveelste keer belazerd door onze overheid, onder het mom van verkeersveiligheid worden de bomen op N wegen gekapt.

Ik vroeg me al af of er zoveel slachtoffers vielen door de schuld van de bomen langs de N wegen.
Ik weet wel dat er op dit soort wegen vele slachtoffers door onverantwoord rijden in aanraking komen met bomen,  waarbij de boom meestal wint.
Maar de aap die nu uit de mast klimt is de bereikbaarheid van het 5G netwerk dat veel hogere masten nodig heeft als er teveel bomen in de weg staan, je zou de antennes op lantaren palen en bewegwijzering kunnen plaatsen met minder protest dan dat iedere paal minstens 25 meter zou moeten zijn zijn.
Uit het filmpje blijkt dus ook dat die palen  zoveel hoger dan de bomen zouden moeten reiken, dan is het gauw opgelost dus door met een belachelijke oplossing te komen door bomen te kappen.

zie ook mijn vorige bericht: 

Bomen kappen NO WAY !!!!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten