zaterdag 14 april 2018

VS die als ISIS luchtmacht in Syrië optreden, verspreiden "bewuste, transparante leugen".De massieve raketaanvallen op de VS en de bondgenoten die tegen Syrië werden uitgevoerd, kwamen in feite ten goede aan terroristische groeperingen en beletten inspecteurs te bewijzen dat er chemische wapens in Douma waren gebruikt, vertelden internationale analisten aan RT.
Washington, Londen en Parijs gebruikten de vermeende chemische aanval van vorige week in Douma, bij Damascus, als voorwendsel voor een raketaanval 's ochtends op civiele en militaire doelen in Syrië.


De luchtaanval vond plaats enkele uren voordat een groep inspecteurs van de Organisatie van de Verenigde Naties voor het Verbod van Chemische Wapens (OPCW) Douma zou bezoeken om na te gaan of er chemische wapens werden gebruikt. Dit maakte de timing nog verdachtder, zeggen de deskundigen.


Franse Rafale gevechtsvliegtuigen bereiden zich voor op de start
 op de Saint-Dizier vliegbasis op 13 april 2018 © AFP5
 dingen die u moet weten over de Verenigde Staten geleide
 'one-time' aanslagen op Syrië
Voor Jim Jatras, een voormalige Amerikaanse ambtenaar buitenlandse dienst, "was het verhinderen van een echt onderzoek in Douma een van de redenen voor [de aanval]".

"Dus, de grote haast hier is, naar mijn mening, dat je [OPCW] inspecteurs op de grond in Damascus nu, klaar om te gaan nu en bevestigen... er was geen aanval.".

Hij noemde het zogenaamde chemische incident in  Douma ,,een valse vlag", zeggend verwachtte hij de VS- President Donald Tromp om bijna onmiddellijk op de manier te antwoorden hij vorig jaar na de zogenaamde gasaanval in Khan Sheikhoun.
Hij zei dat "als je Al-Qaeda bent of haar nakomelingen [in Syrië], je vanavond erg blij zult zijn". Het probleem met valse-vlag operaties "is dat ze werken, vooral wanneer u met mainstream media werkt " zei hij.


"Ik denk niet dat Syrië chemische wapens heeft. Ik denk dat de Russische inspanningen om ze daar uit te krijgen na wat er in 2013 in Ghouta is gebeurd, oprecht waren en door de OPCW als oprecht zijn gecertificeerd. In zijn commentaar op de rechtvaardiging van de aanvallen zei hij "het is een bewuste transparante leugen".

De VS "treedt op als luchtmacht van al deze jihadistische terroristische [groepen] - Al-Qaeda, ISIS, Jaysh al-Islam en Ahrar al-Sham, en het is werkelijk moreel verwerpelijk," zei Jatras.

Richard Becker van de in de VS-Gebaseerde anti-oorlog ANSWER Coalition vertelde RT hij gelooft Groot-Brittannië en Frankrijk ,,oude kolonisators van het Midden-Oosten opnieuw worden, en de Verenigde Staten is meer van een nieuwe kolonisator. Hij beschuldigde Washington van het uitgeven van ,,vervalsing na vervalsing" en het aanwakkeren van ,,oorlogspropaganda" om het Amerikaanse volk te beïnvloeden wanneer ,,het niet naar oorlog wil gaan".

Ondertussen, zei hij, hebben de radicale terroristengroepen die de Syrische overheid vechten ,,het materiële belang in het hebben van dit gebeuren. Wat er in dit stadium in het Midden-Oosten "gebeurt is de voortzetting van wat we zagen in Joegoslavië, waar we een re-Balkanisatie van de Balkan hadden", toe te voegen dat "nu we de Balkanisatie van Irak zien".


Joe Lauria, een onafhankelijke journalist en voorheen correspondent van de Wall Street Journal van de VN, zei dat de door de VS geleide coalitie het internationaal recht heeft geschonden, aangezien zij niet heeft gehandeld in overeenstemming met artikel 51 van het Handvest van de Verenigde Naties, dat het recht van staten op zelfverdediging regelt, en geen toestemming had om militair geweld te gebruiken van de VN-Veiligheidsraad.

Lauria zei dat de Syrische chemische wapens in 2013 in het kader van een gezamenlijke internationale overeenkomst aan de VS en Rusland zijn overgedragen en aan boord van een Amerikaans marineschip zijn vernietigd. Maar zelfs als uit de inspectie van de OPCW blijkt dat er geen chemische aanval is geweest in Douma, "kunt u er zeker van zijn dat deze niet veel zal worden uitgezonden of afgedrukt in de media in de VS".

Hoewel het Pentagon zei dat er meer aanvallen zouden volgen als Damascus opnieuw chemische wapens zou gebruiken, kunnen de VS Syrië op elk moment treffen, ongeacht de omstandigheden. "Met andere woorden, ze hebben geen bewijs nodig," zei Lauria. "Ze hebben geen bewijs nodig om Rusland ervan te beschuldigen een verkiezing te stelen, ze hebben geen bewijs nodig om Rusland ervan te beschuldigen de voormalige dubbelagent en zijn dochter te vermoorden.

Bron: RT

Geen opmerkingen :

Een reactie posten