maandag 23 april 2018

Tijd voor ontslag Kabinet Rutte , of aanklacht wegens criminele organisatie?

Word het onderhand niet eens tijd om het vertrouwen in dit kabinet op te zeggen , en/of aan te klagen wegens het deelnemen aan een criminele organisatie?
Als we dit blijven accepteren zijn we zelf schuldig aan het gedogen van het ons keer op keer te laten belazeren van onze overheid, en het niet melden van criminele activiteiten!!
Hoe is dit kabinet wéér tot stand gekomen?
Hoeveel ministers en staatssecretarissen hebben onder Rutte niet het veld moeten ruimen?
,,Het kabinet maakt een eenmalige uitzondering op de vertrouwelijkheid van zulke documenten uit de kabinetsformatie"Is het niet absurd dat een kabinetsformatie zo lang moet duren en dan uiteindelijk met leugens in elkaar geflanst  wordt?

Premier Rutte hield in de Kamer echter vol dat hij niets wist van ambtelijke notities, maar vrijdag bleek dat er wel degelijk documenten zijn opgesteld over de maatregel, waarmee 1,4 miljard euro gemoeid is.
Hij heeft ons dus glashard voor staan liegen en geeft nu de documenten éénmalig vrij bij wijze van uitzondering terwijl hij bij hoog en laag vol hield dat die niet bestonden?
Door wie denken ze eigenlijk dat ze betaald worden en dan van ons gestolen geld?

Premier Rutte hield in de Kamer echter vol dat hij niets wist van ambtelijke notities, maar vrijdag bleek dat er wel degelijk documenten zijn opgesteld over de maatregel, waarmee 1,4 miljard euro gemoeid is. De stukken zijn bovendien op verzoek van de partijleiders opgesteld.

En sinds wanneer houden we dik een half jaar besprekingen waar géén notulen van gemaakt worden?
En trouwens het Kabinet wist dus wel degelijk van de plannen om de dividendbelasting af te schaffen.

Ook minister Eric Wiebes zat - toen nog als staatssecretaris van Financiën - in de deelsessie van de formatie waar over belastingen werd gesproken. Hij ontkende vrijdag nog van de stukken over de dividendbelasting te weten,

Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen dat we met het smerigste leugenkabinet allertijden te maken hebben. en wordt het eindelijk tij om eens verstandig rond te kijken waar we mee bezig zijn en hoe we echt verder willen gaan , "met elkaar"VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff 'kan er begrip voor hebben' dat meerdere ministers voor premier Mark Rutte het bestaan van documenten over de omstreden afschaffen van de dividendbelasting verzwegen. Dijkhoff wijst erop dat de ministers die ambtelijke memo's lazen toen ze nog geen minister waren. 'Dat valt onder andere regels.'
Pardon? Dus als staatssecretaris die bij het kabinet  gaat horen is het toegestaan om te liegen om de toekomstige Minister President te beschermen met leugens?

Ik ben het zat , echt zolang we dit blijven accepteren is het echt onze eigen schuld en eigen keus zolang we hiervoor blijven stemmen in de hoop dat er nog iets op de gloeiende plaat valt?

Jeroen Ghuijs



Het kabinet geeft de ambtelijke stukken over de omstreden afschaffing van de dividendbelasting alsnog vrij. Dat heeft premier Mark Rutte zojuist bekendgemaakt. ,,Het kabinet maakt een eenmalige uitzondering op de vertrouwelijkheid van zulke documenten uit de kabinetsformatie", zegt hij. 


Rutte heeft alle ministers gevraagd op zoek te gaan naar alle interne stukken rond de dividendbelasting. Hij benadrukt dat dat wel even kan gaan duren. Het debat dat de oppositie deze week wil houden, zou daardoor mogelijk verschoven moeten worden tot na het mei-reces in de Tweede Kamer. 
Het kabinet wilde de memo's tot dusver niet openbaar maken, tot woede van de oppositie. Die denkt dat ambtenaren in die memo's de afschaffing van de heffing op de winstuitkering aan aandeelhouders ontraadden en verdenkt het kabinet ervan dat te hebben willen verdoezelen.

'Geen stukken' 

Het kabinetsvoornemen de dividendbelasting af te schaffen, kon rekenen op veel kritiek van de oppositie, die van de coalitiepartijen wilde weten waarop die beslissing gebaseerd was. Premier Rutte hield in de Kamer echter vol dat hij niets wist van ambtelijke notities, maar vrijdag bleek dat er wel degelijk documenten zijn opgesteld over de maatregel, waarmee 1,4 miljard euro gemoeid is. De stukken zijn bovendien op verzoek van de partijleiders opgesteld.

Het kabinet verklaarde nog dezelfde middag dat er weliswaar stukken waren, maar dat die mogelijk niet door de onderhandelde partijleiders van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zijn gezien. De secondanten zouden de documenten besproken hebben 
aan een 'zijtafel'.

Rutte zei vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie dat hij het niet gek vindt dat de secondant hem niet bijpraatten. ,,Ik vond het ook niet mijn rol om ernaar te vragen", zei hij. De bewindsman vond de vraag of de stukken bestonden ook 'niet zo relevant', omdat ze vertrouwelijk zijn.

Wel degelijk ontvangen
Ook minister Eric Wiebes zat - toen nog als staatssecretaris van Financiën - in de deelsessie van de formatie waar over belastingen werd gesproken. Hij ontkende vrijdag nog van de stukken over de dividendbelasting te weten, maar uit de uitleg van het ministerie waarom het de door de oppositie, journalisten en onderzoekers opgevraagde documenten in eerste instantie niet openbaar werden gemaakt blijkt dat Wiebes wel degelijk twee memo's persoonlijk heeft ontvangen.


De oppositie is woest over de kwestie en wil zo snel mogelijk een debat met premier Rutte. GroenLinks-leider Jesse Klaver spreekt van 'explosieve informatie' en wilde dat de stukken alsnog boven tafel kwamen. ,,Ik heb het de coalitie keer op keer gevraagd: op welke stukken baseren zij hun keuze om de dividendbelasting af te schaffen? Die zijn er niet, hielden ze stuk voor stuk vol. Maar ze zijn er wel. Wat heeft het kabinet te verbergen?" Hij vindt in ieder geval de SP en PvdA aan zijn zijde.

Begrip

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff 'kan er begrip voor hebben' dat meerdere ministers voor premier Mark Rutte het bestaan van documenten over de omstreden afschaffen van de dividendbelasting verzwegen. Dijkhoff wijst erop dat de ministers die ambtelijke memo's lazen toen ze nog geen minister waren. 'Dat valt onder andere regels.'
De onthulling dat ministers wél wisten van de memo's geeft volgens Dijkhoff 'een rommelig beeld'. ,,Dat geef ik meteen toe. Maar dat betekent niet meteen dat het ook fout zit." Hij wijst erop dat hij niet bij de onderhandelingen was. ,,Ze mogen het zelf uitleggen.''

Bron: AD

Geen opmerkingen :

Een reactie posten