woensdag 4 april 2018

Skripal schandaal lijkt op Iraakse massavernietigingswapens retoriek - ex-Pentagon ambtenaar van RT

Het onvermogen van Britse wetenschappers om Rusland te bewijzen maakte de zenuwagent benadrukt het flagrante gebrek aan feiten in de zaak Skripal, dat aan de bouw van 2003 aan de Oorlog van Irak gelijkaardig kijkt, zegt de vroegere ambtenaar Michael Maloof van het Pentagon.
De onthullingen, die door het geheime laboratorium van Porton Down worden gemaakt, zijn een ,,significante ontwikkeling" in het schandaal Skripal, vroegere ambtenaar Michael Maloof van het Pentagoon gelooft, aangezien zij opnieuw de kwestie van het brengen van Russische deskundigen op chemische wapens hebben opgeheven om het incident te onderzoeken. Rusland heeft er herhaaldelijk bij het Verenigd Koninkrijk op aangedrongen zijn deskundigen te laten deelnemen, maar Londen heeft dat tot nu toe geweigerd.

https://www.rt.com/uk/423107-boris-johnson-lied-russia-skripal/


Lees meer

© Anton VaganovDid Boris Johnson leugens dat lab vertelde hem Rusland was bron van Salisbury zenuw agent? (WATCH VIDEO)


"Tot nu toe heeft het Westen dat verzoek afgewezen, wat voor mij aangeeft dat ze iets te verbergen hebben. Ik denk als wij transparantie over dat gaan hebben, als wij aan de bodem van het willen worden, denk ik de deskundigen zowel uit Rusland als het Westen moeten samenkomen en tot een resolutie komen," Maloof vertelde RT.


Hij waarschuwde er ook voor dat het Verenigd Koninkrijk en andere westerse inlichtingendiensten in deze zaak niet de enige vertrouwensbasis mogen zijn.

Het schandaal rond het Skripal lijkt echter op een onderdeel van de bredere westerse "anti-Russische kruistocht", die voornamelijk werd geleid door de VS, die zich realiseerden dat ze "strategische posities" verloor aan Moskou. Kijkend naar het schandaal vanuit een dergelijk perspectief, verklaart de snelle "conclusies" van de Britse autoriteiten, zei Maloof, evenals de internationale campagne tegen Rusland, die door loutere beweringen wordt veroorzaakt.

"De verdrijvingen en beschuldigingen maken deel uit van de algemene Westerse anti-Russische aanpak op dit moment, omdat ze nergens terecht zijn gekomen in een aantal stagnerende conflicten... En ze worden strategisch oversmart, dus dit is echt zorgwekkend, vooral voor de Verenigde Staten," zei Maloof. "Dit maakt dus allemaal deel uit van het grotere pakket. En ze gebruiken deze aflevering in Novichok om die agenda door te drukken.

"Zij moeten de feiten krijgen en niet op emotie en ook de zogenaamde intelligentie, in het bijzonder na de Iraakse verklaring van de MVW die tot de invasie van de V.S. en het UK in 2003 leidde, die niets bleek te zijn," toegevoegde Maloof reageren.

De voormalige functionaris van het Pentagon zei dat westerse landen Rusland veroordeelden voordat ze feiten ontvingen. "Ze houden nog steeds vast aan die 'onwaarschijnlijke' benadering, in plaats van het publiek het bewijs te tonen dat [het] van de een of andere bestemming kwam," zei Maloof.

READ MORE:
Porton Down openbaringen: Hoe ze Skripal geval, Rusland en Theresia mei regering beïnvloeden


De Russisch-Britse betrekkingen zijn onlangs verzuurd na de vergiftiging van voormalig dubbelagent Sergei Skripal en zijn dochter in Salisbury op 4 maart. Hoewel de Britse politie erop wijst dat de onderzoeken in dit geval weken of maanden kunnen duren, wijzen de hoogste Britse ambtenaren snel met de vinger naar Rusland. Londen beweert dat de stof die werd gebruikt om de Skripals te vergiftigen, afkomstig was uit de Novichok-klasse van zenuwagenten van militaire kwaliteit, van Sovjet-oorsprong.

Op Dinsdag, zeiden de wetenschappers bij de hoogste - geheime legerbasis Porton Down dichtbij Salisbury konden zij verifiëren niet dat de zenuwagent die wordt gebruikt om Skripal te vergiftigen uit Rusland kwam. 

Bron: RT

Geen opmerkingen :

Een reactie posten