zaterdag 14 april 2018

Toestemming voor acties Oostvaardersplassen 15 April, Kom met zoveel als je kan !!!

LELYSTAD - De twee geplande demonstraties bij de Oostvaardersplassen mogen zondag worden gehouden. De gemeente Lelystad heeft voor beide acties toestemming gegeven.Vredige Demonstratie OVP 

Zondag 15 April 
Verzamelen om 12 uur. 
Kitsweg Lelystad. 
In samenwerking met gemeente en politie.


U wordt gevraagd mee te doen in een grote demo stoet met auto’s met of zonder trailer. Motoren bussen enz. 
Op de voertuigen spandoeken, posters enz. 
Graag aan het voertuig een zwart lint. 
Gelieve donker gekleed.
Aan de Kitsweg is er gelegenheid om bloemen/kransen neer te leggen. Uit eerbetoon aan de tienduizenden grazer die door het crepeer/uithonger beleid aan hun einde zijn gekomen. 
Teevens hebben we diverse sprekers uitgenodigd. 
Uit respect voor iedereen wordt er geen lunchpakket aangeboden
Daarna zal de stoet in beweging komen richting provinciehuis en door na de A6
Wij willen met deze demonstratie de provincie en SBB vragen, zelfs smeken om een eind te maken aan dit vreselijke beleid en tevens stoppen met het afschieten van de dieren. 
Dat te bedenken dat vele hoog drachtig zijn !!!
Dus lieve allemaal sta op voor de grote grazer van OVP ze hebben u steun hard nodig !
Tot morgen Kitsweg Lelystad om 12 uur.
Bas Metzemaekers
Gerald trip


Bij het Provinciehuis in Lelystad wil de Stichting Welzijn Grote Grazers zondagmiddag een stille tocht houden voor alle grote grazers die zijn doodgegaan. Een andere actiegroep wil in colonne over de A6 gaan rijden met diverse voertuigen en spandoeken.
Volgens een woordvoerder van de gemeente hebben de actievoerders groen licht gekregen, maar moeten ze zich met het oog op de verkeersveiligheid wel aan de door de gemeente gestelde voorwaarden houden.

Boosheid

De afgelopen maanden zijn er al diverse acties gevoerd bij de Oostvaardersplassen. De actievoerders zijn boos omdat ze vinden dat de dieren in het gebied niet genoeg voedsel hebben. Na veel ophef hierover besloot Staatsbosbeheer de grote grazers toch bij te voeren. De actievoerders vinden dit echter niet voldoende. Ze blijven daarom naar de Oostvaardersplassen komen om de dieren bij te voeren en om te demonstreren. Vorige week riepen actievoerders op om de grazers zelf uit het gebied weg te gaan halen. Met het oog op de acties heeft Staatsbosbeheerder vorige week betonblokken geplaatst bij diverse toegangswegen.
Begin april maakte Staatsbosbeheer bekend dat afgelopen winter bijna drieduizend grote grazers zijn overleden. Het grootste deel daarvan is afgeschoten omdat de dieren te zwak waren.


Geen opmerkingen :

Een reactie posten