maandag 2 april 2018

Poetin maakt arme landen Afrika voor 20 miljard schuldenvrij

De Russische president Vladimir Poetin heeft schulden van enkele van de armste landen van Afrika afgeschreven voor een totaalbedrag van 20 miljard dollar. 

Rusland heeft in een historische mededeling aan de Verenigde Naties verteld dat rijke landen de schuldenlast van Afrikaanse landen moeten verlichten om Afrika te laten gedijen.

"Ons land onderneemt stappen om de schuldenlast van Afrikaanse landen te verlichten.
De schuld voor de arme landen met een zware schuldenlast, is met meer dan $ 20 miljard kwijtgescholden, inclusief "schuld-voor-ontwikkeling"-programma's".


Dit zei de Russische plaatsvervangend ambassadeur Dmitry Polyansky tijdens zijn toespraak op de bijeenkomst van de Veiligheidsraad over de situatie in de Democratische Republiek Congo.

Rapporten van Fort-russ.com:
Hij voegde eraan toe dat de Russische Federatie via het IMF, de Wereldbank, de WHO, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, het Wereldvoedselprogramma en de Internationale Burgerbeschermingsorganisatie middelen toewijst voor de uitvoering van internationale bijstandsprogramma's voor Afrikaanse landen.


"We verlenen ook hulp op het gebied van gezondheidszorg, ons land was een van de eersten die reageerde op de ebolakoortsepidemie en meer dan 60 miljoen dollar uittrok voor de bestrijding ervan", merkte de Russische diplomaat op.

Bron: yournewswire

Geen opmerkingen :

Een reactie posten