zaterdag 14 april 2018

Door de VS geleide aanvallen in Syrië zonder mandaat van de VN-Veiligheidsraad een schending van het internationaal recht - Poetin

Dat Amerika dit flikt was te verwachten, dat de UK en Frankrijk dit spelletje meespelen verplaatst het conflict naar Europa, dat Nederland hier niet aan mee doet was te verwachten Nederland wilt buiten schot blijven zoals normaal, Nederland is nog nooit getroffen door een terroristische aanslag en wilt dat zo houden blijkbaar.
Braafste jongetje van de klas en "deep in the rabbit hole" van Amerika. (JG)


De VS en hun bondgenoten hebben civiele en militaire faciliteiten in Syrië getroffen en daarmee het VN-Handvest en het internationaal recht geschonden, zei de Russische president Vladimir Poetin in reactie op de Amerikaans-Frans-Britse interventie in Syrië.
Washington lanceerde ,,een agressie tegen een soevereine staat die bij de voorhoede van de bestrijding van terrorisme. Poetin benadrukte dat de multinationale stakingen niet door de VN-Veiligheidsraad werden bestraft en "in strijd met het VN-Handvest en de beginselen van het internationaal recht" werden uitgevoerd.

Bovendien heeft de huidige escalatie van de Syrische crisis "een verwoestende invloed op het hele systeem van internationale betrekkingen". De geschiedenis zal het echter als volgt rechtzetten: "Washington is reeds verantwoordelijk bevonden voor de bloedbaden in Joegoslavië.


Washington zet volgens de Russische leider met geweld alleen maar aan tot een nieuwe golf asielzoekers uit Syrië en de hele regio.

Rusland roept een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad bijeen om de agressieve acties van de VS en hun bondgenoten te bespreken, zo luidde de conclusie van de verklaring.

Washington en zijn bondgenoten hebben vorige week in de vroege uurtjes van zaterdag het bombardement ontketend als vergelding voor de vermeende chemische aanval van de Assadregering in de stad Douma, op 10 kilometer van Damascus. De aanvallen werden uitgevoerd voordat een team onderzoekers van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) Douma zou bereiken om vast te stellen of de aanval inderdaad had plaatsgevonden.


"Barbaarse" aanvallen door de VS, het VK en Frankrijk zullen geen
 invloed hebben op de Syrische vastberadenheid om terroristen te bestrijden
De Syrische systemen van de luchtverdediging hebben de meerderheid van kruisraketten en lucht-oppervlakteraketten van de geallieerden onderschept, zei het Russische Ministerie van de Defensie vroeger, toevoegend dat niets van zijn eigen eenheden van de luchtverdediging bij het afstoten van de aanval betrokken waren.

Volgens de laatste gegevens van het Russische ministerie van Defensie heeft Syrië ten minste 71 kruisraketten onderschept van de 103 die zaterdag door de bondgenoten waren gelanceerd.

De hoogste leider van Iran Ali Khamenei bekritiseerde de luchtaanvallen op Syrisch grondgebied en bestempelde de leiders van het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Frankrijk als "criminelen". Hij voegde eraan toe dat de aanval geen "voordelen" zal opleveren, en herinnerde aan de door de VS geleide operaties in Irak en Afghanistan.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten