maandag 21 maart 2016

VOLLE MAAN EN MAANSVERDUISTERING 23 MAART 2016

De volle Eimaan verwijst naar het prille leven dat veelal nog veilig verstopt zit achter beschermlaagjes en vliesjes. De jonge uitlopers, blaadjes en dieren die er al wel zijn, zijn kwetsbaar en hebben nog zorg en bescherming nodig. Ondanks de oplopende zonnekracht, kan het weer in maart toch nog onberekenbaar zijn.
Als je plannen, wensen en doelen hebt, is het een goede tijd om hiervoor de eerste voorzichtige stappen in de buitenwereld te zetten. Bescherm je dromen en wensen ook nog in dit stadium van ontwikkeling, want als je jezelf nu al te enthousiast opstelt, kan het kwetsbaar voelen. Zorg voor een goede basis en stevige wortels.

De Maan staat in Weegschaal. Dit teken heeft alles te maken met ‘jij en de ander’ – meestal gaat dit over relaties, maar het gaat ook algemeen over een op een contacten. De Weegschaal-energie maakt dat je gevoelig bent voor stijl en sfeer, je bemiddelend en diplomatiek opstelt. Met charme en vriendelijkheid kun je veel gedaan krijgen, maar let er ook op dat je niet de harmonie om je heen bewaart ten koste van jezelf. Het zoeken naar voldoening in relaties is een doel dat nu hevig kan opspelen, en met de verduistering van de Weegschaal-maan, kan dit wel een jaarthema worden!

Op 20 maart gaat de Zon van Vissen naar Ram; dat is het begin van de lente. De Zon schijnt dus licht op de volle maan vanuit het vuurteken Ram. Daardoor kun je voelen dat je vuurkracht weer ontwaakt, dat je meer en meer zin hebt om uit je schulp te treden en nieuwe projecten aan te gaan. De valkuil hierbij kan ongeduld en impulsiviteit zijn. Laat de Maan eerst licht werpen op je gevoelens en onderneem dan gepaste of adequate actie!
De Maan en de Zon maken alleen een aspect met Mercurius en Mars. Ons denken en voelen zijn twee uitersten deze dag; ga je je hoofd of je hart volgen? Mars geeft een drive voor passie en actie, het maakt dat je plannen uitvoert en/of er woorden aan geeft.
De maansverduistering is om 13:02 uur en dus helaas niet zichtbaar in Nederland. Maar wel voelbaar! Omdat de Aarde tussen de Zon en de Maan inschuift, bereikt het zonlicht de volle maan tijdelijk niet. Je kunt dit ervaren als een explosie van emoties en gevoelens die vanuit je onderbewuste omhoog komen. Door te voelen wat er in je omgaat, verborgen obstakels of weggestopte emoties te erkennen en de komende tijd te verwerken, zul je nieuwe perspectieven zien, ook of juist op het gebied van persoonlijke relaties…
Lente- en maansverduistering workshop op zondag 20 maart
--er is nog plek--
Kom bij de Waarheid van je Hart via meditaties, informatie en klankschalen, en via de moldaviet-remedie die je krijgt.
Middag in Schipluiden en avond in Almere.
http://www.petrastam.nl/blog/maansverduistering-workshop-20-maart
Opgave: via CONTACT of isismysterieschool@gmail.com
Tekst en foto © Petra Stam

Geen opmerkingen :

Een reactie posten