dinsdag 22 maart 2016

Slaap lekker Rutte ....

-Rutte roept op tot extra waakzaamheid 
Wij krijgen als nieuws dat er géén aanwijzingen zijn, hoeveel dichterbij wil je het hebben Rutte heel veel Nederlanders bevinden zich dagelijks in Belgie werken daar, Shoppen daar, en gaan daar uit.
Dat er nu geen Nederlandse slachtoffers zouden zijn ("hoe weet je dat") is blijkbaar belangrijk.
Er is niettemin wel extra waakzaamheid geboden? hoe bewaren jullie de veiligheid eigenlijk kun je een terrorist wel tegenhouden?
Ook jij Rutte loopt momenteel dagelijks in Brussel is niet gevaarlijk? , het hele land van onze buren is stilgelegd dat is niet voor niets.
We mogen niet wijken voor terreur en wij zijn met meer?
Hoezo met meer? Geeft dat garantie dat niet één terrorist zo'n honderd of meer onschuldige slachtoffers kan doden en wat wil je daar aan doen?
Het openbaar vervoer van en naar onze buren is normaal zo open als maar zijn kan, een rugzakje met explosieven is zo gevuld.
Nee zolang wij de tegenstanders als vijand zien
 (is ook zo) en die vooral zo noemen, declameren dat we in oorlog zijn dat brengt vrede echt binnen bereik, maar we stellen ons totaal niet de vraag hoe zij tot onze vijanden verworden zijn?

Ga maar rustig naar bed medelanders, ons kan niets gebeuren, als je 's morgens op staat en het eerste nieuws is dat er op een steenworp van je bed tientallen mensen opgeblazen zijn is niet van ons en ver van mijn bed?
Denk daar maar eens over na.
Overigens opmerkelijk dat er niets in Nederland gebeurt.....


Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat er een aanslag in Nederland op handen is, worden de controles op vliegvelden, treinstations en langs de grens met België uitgebreid. 
Dat zei premier Mark Rutte dinsdag tijdens een persconferentie naar aanleiding van de aanslagen in Brussel. "Het dreigingsniveau blijft onverminderd substantieel", zei Rutte. "Niettemin is extra waakzaamheid geboden."
De veiligheidsdiensten hebben zichtbaar en onzichtbaar extra voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo worden de grenscontroles uitgebreid en wordt er extra gepatrouilleerd op de grensstations Arnhem, Breda en Roosendaal. Ook op de vliegvelden zijn extra voorzorgsmaatregelen getroffen.

Als de veiligheidsdiensten dat nodig achten, worden de controles opgeschaald. 

Nederlandse slachtoffers

Over het aantal Nederlandse slachtoffers is nog niets bekend, zei Rutte. Hij noemde de aanslagen "afschuwelijk en laf". "Brussel is in het hart getroffen, België is in het hart getroffen, Europa is in het hart getroffen", zei Rutte.
"Wijken voor dit soort geweld mag nooit een optie zijn", zei de premier. "We blijven een open en democratische samenleving die zich niet door angst laat regeren. Wij zijn met meer.?"
http://www.nu.nl/politiek/4234567/rutte-roept-extra-waakzaamheid.html

Geen opmerkingen :

Een reactie posten