zondag 27 maart 2016

Stem NEE op 6 april!

Het Associatieverdrag tussen Oekraïne en de EU lijkt een onschuldig handelsverdrag te zijn tussen Oekraïne en de EU, maar het is precies dit verdrag geweest dat aan de basis lag van de Euromaidan’revolutie’ van februari 2014 waardoor de neonazi’s onder leiding van Porosjenko aan de macht zijn gekomen in Oekraïne.
De voorganger van Porosjenko, Janoekovitsj, was op de hand van Rusland en weigerde dit associatieverdrag te ondertekenen. Vervolgens zweepte de door het westen gesteunde oppositie de bevolking op om massaal de straat op te gaan uit protest hiertegen. Eurohoeren als Frans Timmermans, Hans van Baalen en Guido Verhofstadt liepen zij aan zij met fascistische groeperingen en hielden toespraken op het Maidan-plein.
Op 18 februari 2014 liep het uit de hand: sluipschutters schoten gericht op demonstranten en er vielen doden en gewonden. Meteen kregen Janoekovitsj en indirect Rusland als ‘macht achter de schermen’ de schuld, maar inmiddels is wel duidelijk dat het de door de CIA en door George Soros gesteunde fascisten waren die hier achter zaten en hierdoor aan de macht zijn gekomen.
Janoekovitsj werd verdreven en Porosjenko nam het stokje over. Hij maakte van Oekraïne een vazalstaat van de ECB en het IMF en nu, 2 jaar later, is het land bankroet, leeggeroofd door pro-westerse oligarchen en verscheurd door een bloedige en vuile burgeroorlog in het pro-Russische oosten. Met Porosjenko aan de macht heeft niet alleen de EU voet aan de grond maar ook de NAVO, een militair samenwerkingsverband, pal aan de grens met Rusland!
Oekraïne is door deze draak van een verdrag een brandhaard geworden die elk moment kan ontploffen en een oorlog tussen oost en west kan ontketenen. De EU en NAVO spelen uiterst gevaarlijke spelletjes en het is maar goed dat Poetin zich niet laat provoceren, ook niet na MH17, een overduidelijke poging om een conflict met Rusland uit te lokken.
De EU doet zaken met schurken, zoals je nu ook ziet met het Turkije van Erdogan, dat misdaden tegen de menselijkheid begaat onder Koerden, kritische journalisten opsluit en de EU chanteert met de vluchtelingenstroom. En ook Turkije zit dicht in de buurt van Rusland en heeft een conflict met Rusland willen uitlokken door een Russisch gevechtsvliegtuig neer te schieten.
Wij krijgen nu de unieke kans om ons tegen het associatieverdrag met Oekraïne uit te spreken en duidelijk te maken dat we geen zaken willen doen met fascisten en neo-nazi’s. Het associatieverdrag moet unaniem door de EU worden aangenomen en als de meerderheid van Nederland tegen stemt hebben ze dus een probleem. Maar het referendum is pas rechtsgeldig bij een opkomst van minimaal 30%.
Allemaal dus op komen dagen en NEE stemmen tegen deze fascisten die geen enkel respect hebben voor burgervrijheden en mensenrechten!!!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten