zaterdag 26 maart 2016

De Volgende stap? of another false Flag? Veiligheidsagent van kerncentrale vermoord en beroofd van toegangspasje

Als je er vroeg bij bent loop je het risico dat je het moet herstellen, maar los van het feit of het nieuws achterhaalt is of niet, je kunt dus duidelijk merken dat wie dan ook angst zaaien, en weer een bericht dat de overheid de macht geeft om leger en politie te versterken en meer macht te geven, hoe dan ook of er nu één dode vant of 100 ze zijn op macht uit , wie dan ook de machthebber is.

In Froidchapelle in Henegouwen is donderdag een bewakingsagent doodgeschoten. De man werkte als bewaker bij het Nationaal Instituut voor Radio-elementen (IRE) in Fleurus. Er is evenwel geen toegangsbadge gestolen. Een terroristische piste wordt niet gevolgd, aldus het parket van Charleroi.
Over het voorval is ophef ontstaan. De man zou als veiligheidsagent bij een kerncentrale hebben gewerkt, en zijn badge zou zijn gestolen. Blijkt dus dat de man werkte voor het IRE, en dat evenmin een badge is gestolen.
Het slachtoffer, een veiligheidsagent, werd donderdagavond dood aangetroffen in zijn woning. Hij bleek doodgeschoten. Ook zijn hond werd gedood. Het waren de kinderen van de man die hem aantroffen, bij hun terugkeer uit school.
Een terroristische piste wordt niet gevolgd bij het onderzoek, zo luidt het. De onderzoeksrechter gespecialiseerd in terrorisme is dan ook niet aangeduid. Een motief is nog niet bekend. De speurders denken aan een uit de hand gelopen overval, of een misdaad in de privésfeer.

In de omgeving van Charleroi is een man die zijn hond uitliet donderdagavond vermoord teruggevonden. Volgens de Franstalige krant La Dernière Heure is de man een veiligheidsagent van een nucleaire site en werd het toegangspasje van zijn werk gestolen. Dat betekent dat de dader nu toegang heeft tot die nucleaire site, aldus de krant. Het gerecht ontkent dat de moord iets te maken heeft met het terreuronderzoek naar de aanslagen in Brussel.


De inwoner van Froidchapelle werd donderdagavond dood aangetroffen in zijn huis. Volgens de eerste gegevens werd de veertiger door schoten om het leven gebracht. Het waren de drie kinderen van het slachtoffer die het lichaam vonden, volgens de eerste vaststellingen is de man omgebracht met een vuurwapen, dat niet in het huis lag.
Het onderzoek naar de moord in Charleroi staat voorlopig nog niet ver. De speurders weten niet of de moord gepleegd werd met het doel de man zijn toegangspasje te ontvreemden, maar de badge werd in elk geval snel gedeactiveerd.
Zeker in de nasleep van de aanslagen in Brussel, worden alle voorzorgsmaatregelen genomen. Twee van de terroristen van afgelopen Brussel, de twee broers El Bakraoui, werden er eerder immers op betrapt dat ze een topman van een nucleaire site schaduwden. La Dernière Heure benadrukt dat zelfs als de moord gepleegd werd om andere redenen, de ontvreemding van een toegangspasje een delicate zaak is. Het gerecht ontkent evenwel dat de feiten iets te maken hebben met het terreuronderzoek.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten