donderdag 5 juli 2018

Trump heeft het Amerikaanse leger opdracht gegeven een Space Force op te richten

Het Amerikaanse leger neemt de ruimte in
Donald Trump heeft aangekondigd dat hij het Pentagon heeft geleid om een ​​nieuwe tak van het Amerikaanse leger te creëren, de Space Force genaamd.

Deze aankondiging kwam tijdens een vergadering van 18 juni van de Amerikaanse Ruimteraad waarin president Trump zijn derde ruimtevaartrichtlijn tekende . Het geeft instructies om het verkeer in de ruimte beter te volgen, inclusief welke agentschappen satellieten en satellieten in een baan zullen volgen, en om nieuw ruimtepuin tot een minimum te beperken.


Trump zei tijdens de bijeenkomst dat de Space Force een "aparte maar gelijke" tak van het Amerikaanse leger zal zijn. Dit zou de eerste nieuwe Amerikaanse militaire tak zijn sinds de luchtmacht in 1947 begon.

Het Congres overwoog en verwierp vorig jaar een soortgelijk voorstel voor een zelfstandig ruimtecorps om bedreigingen in de ruimte aan te pakken, maar Trump herleefde het idee in maart, toen hij het beschreef als "zoals het leger en de marine, maar voor de ruimte, omdat we besteden veel geld aan ruimte. "

Het Luchtmacht Ruimtevaartcommando, opgericht in 1982, is momenteel verantwoordelijk voor het opereren en beschermen van militaire satellieten. Het is nog niet duidelijk of deze nieuwe Ruimtevaartmacht de bestaande taken van het Ruimtebestuur eenvoudigweg overdraagt ​​aan een nieuwe groep, of dat het extra verantwoordelijkheden op zich neemt.

Bron : NewScientist

Geen opmerkingen :

Een reactie posten