vrijdag 6 juli 2018

HARDDRUG CRYSTAL METH VEEL VOORGESCHREVEN ADHD MEDICIJN

Een bekende Amerikaanse neuroloog heeft in het nieuws bekend gemaakt dat een veel gebruikt ADHD medicijn voor kinderen eigenlijk gewoon Cristal Meth is. Deze drug wordt in Nederland aan vele kinderen met ADHD uitgeschreven zonder dat ouders weet hebben van de verwoestende effecten hiervan. Dit allemaal terwijl cannabis een veilig en effectief alternatief is wat ten strengste verboden blijft. In dit artikel meer over de uitspraken van deze bekende neuroloog over dextro-amfetamine en meer over veilige alternatieven.

Dr. Carl Hart, universitair hoofddocent psychologie en psychiatrie aan Columbia University, die gespecialiseerd is in drugsmisbruik en drugsverslaving, heeft recent in de media bekend gemaakt dat het populaire farmaceutische medicijn dextro-amfetamine hetzelfde is als de hardrug crystal meth.


Chris Hayes vertelde dit op de zender MSNBC en voegde er aan toe dat iets dat deze harddrug volledig legaal is en aan miljoenen kinderen wordt voorgeschreven.

Toen de presentator van de de zender antwoordde dat dit niet waar kon zijn, noemde Hart een aantal onderzoeken waarin de medicijnen daadwerkelijk werden vergeleken en vrijwel identiek bleken te zijn.

“Pas na bijna 20 jaar en tientallen wetenschappelijke studies over drugsgebruik erkende ik mijn eigen vooroordelen over methamfetamine,” zei Hart tegen The Influence. “Ik hoop dat jij niet zoveel tijd en wetenschappelijk materiaal nodig hebt om te kunnen begrijpen dat Adderall (in Nederland verkocht als Dextro-amfetamine) nagenoeg hetzelfde is als meth.”

Methamfetamine heeft vrijwel dezelfde effecten als dextro-amfetamine, aldus Hart.

Dit medicijn stimuleert de aanmaak van de neurotransmitters dopamine, norepinefrine en serotonine, terwijl het andere populaire middel, Ritalin, de heropname van dopamine en noradrenaline remt.

Wat zijn veilige alternatieven?

Een veilig alternatief voor de symptomen van ADHD is cannabis, maar dit middel is vreemd genoeg nog steeds illegaal, dit terwijl er nog NOOIT iemand overleden is aan cannabis-gebruik.

Boude stelling dat cannabis ingezet kan worden bij ADHD? Lees dan eens dit artikel waarin zelfs GGZ Nederland laat weten dat cannabis wel degelijk Ritalin kan vervangen bij ADHD.

Bekijk hier het volledige interview van Dr. Carl Hart op de zender MSNBC
 

Bron: Heelbewust


Geen opmerkingen :

Een reactie posten