dinsdag 24 juli 2018

De bloedmaan van vrijdag: De 2-uurs maansverduistering verwacht een 'Global Chaos'

De Blood Moon van vrijdag op 27 juli wordt verwacht als een belangrijke trigger voor wereldwijde evenementen.
De Blood Moon van vrijdag op 27 juli wordt verwacht
als een belangrijke trigger voor wereldwijde evenementen.
Deze vrijdag transformeert de maan in een bizarre rode kleur die de langste maansverduistering van deze eeuw aangeeft en bijna twee uur duurt.

Maar wat is de betekenis van het evenement? Welnu, deze specifieke bloedmaan zal samenvallen met het dicht bijgaan van Mars, waarvan vele christelijke astrologie-experts beweren dat ze verschillende 'bijbelse gebeurtenissen ' zullen opwekken , inclusief de opname.
Blauwe manen en maansverduisteringen komen en gaan, maar de komst van Blood Moon op vrijdag 27 juli  wordt door velen verwacht als een belangrijke trigger voor wereldwijde evenementen.Veel esoterische astrologen beweren dat de Bloedmaan was voorspeld door het boek Openbaring waarin grote aardbevingen worden genoemd, de zon zwart wordt en de maan "in bloed wordt"."Mark Blitz en John Hagee spraken over de maan tetrad 2014-2015 als een vervulling van de Bijbelse profetie." Zoals beschreven in Joël 2:31: 'De zon zal worden veranderd in duisternis en de maan in bloed voordat de grote en geduchte dag van de HEERE komt.'Er is ook wat wetenschap achter de Blood Moon:Volgens de DM : wanneer het witte licht van de zon de atmosfeer van de aarde raakt, zijn de blauwe kleuren in het wit verspreid, wat betekent dat alleen de rode kleuren op de maan zullen vallen en het een angstaanjagende tint geven. 


Het maanevenement duurt 103 minuten - vier minuten korter dan de langst mogelijke duur die een zonsverduistering kan duren.Het VK valt iets buiten het ideale kijkbereik, wat betekent dat mensen de volledige zonsverduistering slechts 84 minuten van de totale tijd zullen zien. Dit komt doordat de maan onder de horizon in Groot-Brittannië is wanneer de verduistering begint.Zwaden in het oosten van Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Azië liggen op de perfecte plek voor de eclips, wat betekent dat ze het in zijn geheel kunnen zien, mits het weer goed is. 

De langste bloedmaan van de eeuw komt eind deze week voor. In Groot-Brittannië moet het na zonsondergang op vrijdag en de lucht zal naar verwachting duidelijk zijn in de meeste gebieden. 🙂
De totale zonsverduistering begint om ongeveer 20:30 uur in het Verenigd Koninkrijk op 27 juli en eindigt om 20.03 uur. Vanaf dan tot ongeveer half 12 zal er een gedeeltelijke zonsverduistering zijn.Sterrenkijkers kunnen verwachten dat de bloedmaan rond 8.50 uur zal verschijnen. 


Zorg dat je in een gebied met weinig lichtvervuiling bent om het beste zicht op de zonsverduistering te krijgen.Hoogtepunten in een bebouwde kom, of bij voorkeur een uitstapje naar het platteland, moeten bijvoorbeeld het beste uitzicht bieden. Wat Mars betreft - het is louter toeval dat het tegelijkertijd in de buurt is omdat het in "oppositie" is.In de astronomie vindt planetaire oppositie plaats wanneer twee hemellichamen zich aan weerszijden van de hemelbol uitlijnen, meestal gezien vanaf de aarde.De oppositie wordt meestal ook gemarkeerd door een planeet die zich het dichtst bij de omloopbaan naar de aarde bevindt.

Bron : Neonnettle

Geen opmerkingen :

Een reactie posten