vrijdag 27 juli 2018

De gouden accumulatiesamenvatting van Rusland geeft aan dat de wereldwijde valuta-reset nabij is

De goudaccumulatie in Rusland duidt op hun overtuiging dat een wereldwijde reset van de valuta niet alleen onvermijdelijk is maar er werkelijk aankomt.
De afgelopen twee maanden heeft Rusland 85% van zijn dollarreserves verkocht en de opbrengst voornamelijk gebruikt voor de aankoop van fysiek goud. En volgens mijnbouwgoeroe Keith Neumeyer, doen zij dit snel omdat Moskou verwacht dat het huidige globale monetaire systeem in een revisie zal veranderen die een terugkeer aan goud zal zien spelen een significante rol in om het even welk nieuw systeem verschijnt.

Keith Neumeyer, voorzitter van de raad van bestuur van First Mining Gold, een in Vancouver gevestigd ontwikkelingsbedrijf, zei dat de reden voor de stormloop van Moskou om zich uit Amerikaanse T-bills terug te trekken en zijn reserves van goud te kweken duidelijk was.

"Ik ben er zeker van dat er een wereldwijde reset zal plaatsvinden wanneer de regeringen van de wereld zich moeten ontdoen van hun schulden, en dat ze alles zullen koppelen aan de prijs van goud. Daarom accumuleren landen als Rusland en China goud - ze weten wat er over een paar jaar kan gebeuren," zei hij.- Spoetnik NieuwsAt de kern van deze behoefte aan een wereldwijde reset is de versnellende groei van de schuld, die niet alleen onhoudbaar en onbetaalbaar is geworden, maar nu ook het hele financiële systeem bedreigt, omdat centrale banken worden gedwongen om hun kredietexpansie terug te trekken vanwege het spook van de inflatie.


In de nasleep van de financiële crisis van 2008 heeft zich een wereldwijde economische recessie - misschien wel de diepste en zeker de langste die de wereld ooit heeft meegemaakt - voorgedaan. De miljarden dollars van de belastingbetaler die waren uitgegeven aan het redden van de banken, in combinatie met enorme bedragen aan kwantitatieve versoepeling en renteverlaging tot een dieptepunt, resulteerden in geavanceerde economieën met de hoogste overheidsschuld/BBP-ratio's ooit. 

Erger nog, die schuld blijft groeien, ook nu nog. Op dit moment is de wereldwijde schuld opgelopen tot meer dan $57trn, en volgens het managementadviesbureau McKinsey & Company is de wereldwijde schuldratio hierdoor met meer dan 17 procentpunten gestegen. Met de wereldwijde schuld op dit niveau komt de samengestelde jaarlijkse groei uit op 5,3 procent; veel hoger dan de 3,3 procent mondiale groei die het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in 2015 voorspelt en de 3,8 procent die de organisatie verwacht dat de wereld tegen eind 2016 zal bereiken. Kortom, de wereld zal moeite hebben om de rente af te betalen, laat staan om een zinvolle deuk te maken in de schuld zelf. 

Deze enorme accumulatie van schulden over de hele wereld, in combinatie met het feit dat er zeer weinig is gedaan om de wereldeconomie af te bouwen, zowel in termen van schulden van huishoudens als van de overheid, heeft veel commentatoren doen vechten dat de kiem voor de volgende economische crisis al is gelegd. Sommigen voorspellen zelfs dat er een nieuwe wereldwijde ineenstorting op til is. Als dat het geval is, is het belangrijk om te begrijpen hoe de wereld tot deze positie is gekomen - en, nog belangrijker, om te proberen vast te stellen wat er zal gebeuren als de wereld uiteindelijk bezwijkt onder zijn eigen schulden. - World FinanceIronically is er slechts één geïndustrialiseerd land dat zelfs de moeite heeft genomen om hun schuld af te lossen sinds 2008. En dat land is natuurlijk Rusland, dat niet alleen de uitstaande schulden uit de tijd van de voormalige Sovjet-Unie heeft afgelost, maar ook zijn huidige staatsschuld onder de 500 miljard dollar heeft gekregen. Dat betekent dat als je deze schuld optelt bij de waarde van hun goudreserves die nu voorhanden zijn, ze nu volledig solvabel zijn en in feite een permanent overschot hebben en niet alleen een begroting op jaarbasis.

De geringe schuldenlast, een uitgebreid netwerk van energie- en landbouwproductie en nu de goudreserves die deze landen in ieder geval in de top 5 van de wereld plaatsen, wijzen erop dat Rusland, wanneer de volgende financiële crisis uitbreekt en de wereld in een volledig monetaire reset vervalt, een van de mondiale economische grootmachten zal zijn en weer terug op de plaats zal zijn waar het recht op heeft om de gebeurtenissen in de wereld te overzien.

Bron: The Daily Economist

Geen opmerkingen :

Een reactie posten