donderdag 16 juni 2016

'Nieuw kabinet moet portemonnee trekken voor groei' ? Dacht het niet!

© Jeroen Ghuijs 16 Juni 2016
Ik heb hier zwaar mijn twijfels over en protesteer hier ten zeerste tegen, dat komt er dus op neer dat "WIJ" als burgers wéér de kosten moeten gaan betalen via de belastingen voor een falend beleid.
Ondernemers zijn hun eigen onderneming gestart en als zij daar winst uit willen halen moeten ze daar ook maar de investeringen voor doen.
Wij zijn tenslotte hun klanten waar ze ook weer winst op maken.
Ze hoeven zich ook niet te verschuilen achter het feit dat het weer extra werkgelegenheid op brengt want die vlieger gaat niet op zolang het doel robotisering, en de bouw van leegstaande kantoren (die ook weer gesubsidieerd worden) is wat ook maar enkel ten koste gaat van werkgelegenheid. 

Daar komt nog bij dat zo gauw er even geen werk is er wéér duizenden ontslagen vallen die ook op kosten van de overheid (dus wijzelf) komen, sigaar uit eigen doos dus.
Er moet trouwens niet geproduceerd worden om de werkgelegenheid te bevorderen maar er moet geproduceerd worden wat we nodig hebben.
Werkgelegenheid kan verdeeld worden en we hoeven trouwens helemaal géén volle baan, dat is alleen maar bedoeld om mensen niet de vrije keus te geven voor waar ze zich werkelijk mee bezig zouden willen houden, produceren naar behoefte dus en niet om onmogelijke winsten te behalen om zelf beter van te worden.En willen je nog even bedenken? Economie hoeft niet te groeien, dat is een verzonnen gezwel dat de overheden bedacht hebben dat gevoed moet worden anders gaat hij dood of word hij ongezond. Over wie of wat hebben we het eigenlijk, heb jij ergens je naam gezien? En is het niet zo dat als je iets wilt laten groeien daar minstens zaad voor nodig hebt?
Ga dan maar eens naar de winkel en probeer maar eens zo'n zakje zaad te kopen.
Ik zou graag zien dat de overheid net zoveel zich zorgen zou maken over onze gezondheid voedsel en huisvesting, misschien dat we dan ook nog aan een Gezonde samenleving zouden kunnen werken zonder al te veel zorgen.Donderdag 16 juni 2016 08:19

AMSTERDAM (ANP) - Een volgend kabinet moet de portemonnee trekken om verdere economische groei te bewerkstelligen. Dat zeggen werkgeversorganisaties. Ze pleiten voor een miljardeninvestering en het optuigen van een publiek-privaat fonds van 100 miljard euro, van waaruit de investeringen kunnen worden betaald.
VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland lanceren donderdag in Nieuwspoort de campagne NL Next Level, vooruitlopend op de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. ,,Juist in goede samenwerking tussen overheid, ondernemingen en andere betrokken partners ligt een grote kracht van Nederland'', menen de organisaties.
Ze vinden het noodzakelijk dat in een nieuw regeerakkoord een gericht beleid en een meerjarig investeringsprogramma ,,verankerd wordt". Het investeringsprogramma zou op jaarbasis toe moeten groeien naar 7,5 miljard euro aan publieke investeringen.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten