zondag 12 januari 2020

5 miljard schade door windmolens

Vroeger heb ik ooit bij een bedrijf gewerkt dat windmolens ontwierp en die zagen al dat dat geen haalbare kaart was met als conclusie dat je met windmolens géén windmolens kon bouwen.


Eindelijk wordt er in die richting wéér gedacht.
Het zou mooi zijn dat de overheid eindelijk een gaaat nadenken over de verspilling hiermee gepaart gaat en dat geld beter zou besteden aan zaken die we echt nodig hebben en ons land misschien voor de burger wat leefbaartder zou maken.
De bouw van grote windmolenparken op zee levert nu nog nauwelijks milieuwinst op. Dat blijkt uit een studie naar windenergie op zee, in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Door Europese afspraken blijft de uitstoot door vuile energiecentrales gelijk, ondanks die extra windmolens. Het gevolg is dat wind op zee de maatschappij nu meer kost dan oplevert, als je de gevolgen voor het milieu en de gezondheid meerekent. Het rapport gaat uit van een schadebedrag van ruim 5 miljard euro. Dichter bij de kust bouwen, zoals het kabinet wil, beperkt de schade tot 4,8 miljard.
Bron: NOS

Geen opmerkingen :

Een reactie posten