zondag 12 januari 2020

Tibetaanse monniken gebruikten akoestisch geluid om stenen te laten zweven

De wereld van vandaag heeft de kracht van kunstmatige intelligentie, machine learning, Depp learning en andere technologieën volledig benut om zowel grote als kleine objecten te laten zweven. Eeuwenlang is er echter een manier geweest om objecten te laten zweven die jaren geleden door de Tibetaanse monniken werd ontdekt. De methode is akoestische levitatie. De akoestische levitatie is een toepassing van geluidstechnologie om objecten te laten zweven. De methode werd gebruikt om kleine objecten te laten zweven, maar later, zoals een Zweedse arts, ontdekte Dr. Jarl, kan het ook worden gebruikt om grote rotsen te laten zweven.
(Foto van: Acoustic Levitation)
Akoestische levitatie is door veel mensen en organisaties in praktijk gebracht, waaronder NASA. NASA gebruikte deze methode om een anti-zwaartekracht experiment uit te voeren en ook de Chinese wetenschappers gebruikten dezelfde methode om kleine dieren te laten zweven in 2006. Maar wat maakt de Tibetaanse monniken Levitatie van stenen anders dan de manier waarop het vandaag de dag werkt en wat heeft de wetenschap erover te zeggen? 


De Tibetaanse monniken leviteren stenen.
Er wordt aangenomen dat akoestische levitatie al vele jaren bestaat. Er zijn verschillende theorieën die verklaren dat sommige mensen technologie gebruiken om stenen te laten zweven om piramides te bouwen en Stonehenge te maken. Hoe leviteerden Tibetaanse monniken echter stenen met behulp van een akoestische levitatiemethode? Het verhaal dat wordt ondersteund door verschillende sites. Ooit werd het geschreven in een Duits tijdschrift.


Er wordt aangenomen dat monniken zware keien optillen met behulp van akoestisch geluid. De mocks vergezeld door de Zweedse arts, DR Jarl, bezochten een klif voor iets dat hij nog nooit heeft meegemaakt, hoewel hij wist dat het bestond. De Zweedse arts had Egypte bezocht voor projecten van de Engelse Scientism Society, maar belandde in Tibet nadat hij een uitnodiging van de boodschapper van zijn Tibet-vriend had aanvaard. Na een lange reis per vliegtuig en andere reismiddelen kwamen ze aan in Tibet, waar zijn vriend een hoge positie in de rekken had.


Daar leerde hij veel dingen en een daarvan is hoe monniken akoestisch geluid gebruiken om rotsen te laten zweven. Dr. Jarl ging met zijn vriend naar een plek in de buurt waar hij hem een glooiende weide liet zien, omringd door hoge kliffen in het noordwesten. Er was een gepolijste plaat op ongeveer 250 meter van de klif. De plaat had een kom als een holte in het midden. Het was een plaats waar ze een rotswand bouwden. Samen met andere monniken naar de grote steen die op ongeveer 250 meter van de klif lag, droegen ze negentien muziekinstrumenten.

Nadat ze aankwamen, plaatsten ze de 19 muziekinstrumenten in een boogvorm van ongeveer 90 graden op een nauwkeurig gemeten afstand van 63 meter van de plaksteen. De 19 muziekinstrumenten bestonden uit zes trompetten en 13 trommels. Alle drums hadden een open einde aan de onderkant van het metaal. De monniken versloegen de bodem met grote leren klaveren. Acht trommels hadden een doorsnede van één meter en een lengte van anderhalve meter. Achter alle 10 muziekinstrumenten stonden de 13 trommels en zes trompetten van elk 3 meter lang een rij monniken.


Nadat ze alle voorbereidingen hadden getroffen, begon de monnik het concert te verslaan. De monniken achter kleine trommels gaven een signaal toen de steen in een perfecte positie was. Ze begonnen met het bespelen van de kleine drums. Ten slotte stemden andere monniken in met de andere trommels en trompetten. Er gebeurde niets na het spelen van de drums en het zingen van woorden gedurende 4 minuten. Toen ze plotseling het tempo, het geluid en de snelheid van het drummen verhoogden, gebeurde er niets, maar daarna begon de steen te zwaaien. De grote rots begon te schommelen en zwaaide toen de lucht in en in de richting van de klif. Na nog 3 minuten landde de grote steen op de top van de klif na een opstijging van 250 meter. De monniken gebruikten deze methode om continu nieuwe blokken naar de klif te brengen. Ze vervoerden ongeveer 5 tot 6 blokken op een para-blokvlucht.De aard van de instrumenten in combinatie met de betrokken afstand en precieze hoeken voor de uit te voeren taak.

Het was een ongelooflijke taak voor Dr. Jarl. Hij wist van het slingeren van stenen, maar hij had het nog nooit gezien. De gelegenheid om het met eigen ogen te aanschouwen gaf hem een opmerkelijk schouwspel. Hij was verbluft om het te zien en besloot om twee films over het incident te maken. Bij zijn terugkeer werden de films echter onmiddellijk door zijn werkgever in beslag genomen. 

 Hoewel wetenschappers de waarheid achter het mysterie onderzoeken, laat het opmerkelijke schouwspel waarvan Dr. Jarl in 1939 getuige is, zien dat monniken geavanceerde kennis van trillingsfysica hadden. Deze fysica is ons nog steeds niet volledig bekend. Maar de waarheid is dat we al weten dat mensen de akoestische wet van de fysica kunnen gebruiken om zowel kleine als grote objecten te laten zweven.

Bron: 
ilmypsychicjane

Geen opmerkingen :

Een reactie posten