woensdag 1 januari 2020

Parabel kondigt natuurlijke plantaardige bron van vitamine B12 aan in waterlinzen

De waterlinze - of eendekroos - staat bekend als 's werelds kleinste bloeiende plant. Recent is aangetoond dat het een hoog gehalte aan natuurlijke bioactieve vitamine B12 bevat die niet vaak in planten voorkomt.
Onafhankelijke laboratoriumtests van derden hebben bevestigd dat Parabel's water- linzengewas en het ingrediënt LENTEIN ® plantaardige eiwitten de natuurlijke bioactieve vormen van vitamine B12 adenosylcobalamine, methycobalamine en hydroxocobalamine bevatten. De waterlinze, of kroos zoals het gewoonlijk wordt genoemd, bleek ongeveer 750% van de in de VS aanbevolen dagelijkse waarde van de bioactieve vormen van vitamine B12 te bevatten (per 100 gram droge plant).


Dramatische verschuivingen in de acceptatie van plantaardige diëten in combinatie met een verouderende bevolking betekent dat deze kritieke vitamine steeds meer aandacht krijgt. Hoewel natuurlijke bioactieve vormen van vitamine B12 te vinden zijn in vlees en zuivelproducten, vereisen sommige diëten aanvulling van de vitamine, omdat het meestal afwezig is in plantaardig voedsel. De meest voorkomende aanvullende vorm van vitamine B12 is synthetisch, waar sommige consumenten zich zorgen over hebben gemaakt. 

Geoff Palmer , volgens Plant Based News, behoort tot de top 100 van meest invloedrijke veganisten in de VS : "Ik heb de testen beoordeeld en ik heb er vertrouwen in dat het Parabel-team bioactieve vitamine B12 in hun producten heeft geïdentificeerd. Dit kan een spel veranderen evenement voor de plantaardige voedingsgemeenschap, omdat deze het mogelijk maakt bio-actieve, natuurlijke, hele levensmiddelen plantaardige B12 te consumeren.

Naast vitamine B12 is de waterlinze 's werelds meest complete voedselbron genoemd vanwege de hoge niveaus en kwaliteit van eiwitten, vitamines en mineralen in de plant. Het snelgroeiende water-linzengewas kan zijn biomassa in enkele dagen verdubbelen, wat leidt tot hoge opbrengsten en een schaalbare optie voor de exploderende plantgebaseerde beweging.

Dr. Matthew Van Ert, Chief Scientific Officer van Parabel concludeert: "De hydroponische systemen van Parabel vertegenwoordigen een schaalbaar en potentieel revolutionair platform voor de productie van zeer voedzaam plantaardig voedsel dat bioactieve vitamine B12-vormen bevat. Samen met partners zullen we beginnen met het uitvoeren van biologische beschikbaarheidstudies om de effectiviteit van waterlinzen als een natuurlijke, plantaardige oplossing om tekortkomingen in vitamine B12 aan te pakken. "


Parabel USA Inc., gevestigd in Vero Beach, Florida , groeit en verwerkt waterlinzen tot LENTEIN® plantaardige eiwitten. Het bedrijf levert plantaardige, niet-GMO-ingrediënten, via zijn hydrocultuursysteem, en bevordert tevens de voordelen voor het milieu, maatschappelijke investeringen en wereldwijde voedselzekerheid. Voor meer informatie over Parabel e-mail media@parabel.com  of bezoek www.parabel.com .

BRON Parabel USA Inc.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten