maandag 13 januari 2020

Magnetron, ook groot gevaar voor je hart

Meer dan 90% van de Nederlandse huishoudens hebben een magnetron die wordt gebruikt voor het verwarmen van maaltijden.

Als bewuste eter, weet ik zeker dat je al eerder iets gehoord hebt over de schadelijke effecten van magnetrons op je voeding.

Maar nu blijkt dat dit helaas niet het enige nadelige effect is!Omdat magnetrons zo handig en energiezuinig zijn, zeker vergeleken met conventionele ovens, zijn er maar weinig huizen of restaurants zonder.

Over het algemeen geloven veel mensen dat opgewarmd voedsel in de magnetron geen negatief effect heeft op het voedsel of hun gezondheid.

Als magnetrons echt schadelijk zouden zijn, zou onze overheid ze natuurlijk nooit op de markt toelaten, toch?

Vandaag zal ik je bewijzen dat het verwarmen van eten in de magnetron nog veel gevaarlijker is voor het menselijk lichaam dan je ooit zou kunnen voorstellen!

In 1991 was er een rechtszaak (1) in Oklahoma waarbij een ziekenhuis een magnetron heeft gebruikt om bloed op te warmen dat nodig was voor een transfusie.

Patiënt, Norma Levitt, stierf toen aan een eenvoudige bloedtransfusie. Dit voorval maakt het heel duidelijk dat het "verwarmen" met magnetrons veel gevaarlijker is dan we denken.

Bloed voor transfusies wordt routinematig verwarmd, maar niet in magnetrons. In het geval van mevrouw Levitt veranderde de magnetron het bloed en het doodde haar.

Omdat het lichaam elektrochemisch van aard is, zal elke kracht die menselijke elektrochemische gebeurtenissen verstoort de fysiologie van het lichaam beïnvloeden.

Ok, helder zover wat betreft het effect op voeding, maar wat doet het met ons?

Volgens Dr. Magda Havas van ‘Trent University’ kunnen mensen die slechts drie minuten worden blootgesteld aan straling op 2,4 GHz ernstige lichamelijke reacties ervaren, zoals hartslagveranderingen en vervormde hartslagvariaties (2).

Dr. Havas onthulde ook dat magnetrons kunnen leiden tot bloedsuikerpieken die in verband worden gebracht met diabetes.

Ok, hoor ik je denken, maar je zit toch niet IN de magnetron? Dat klopt!

Dit gebeurt echter al wanneer mensen binnen een straal van één meter van de magnetron staan terwijl deze in werking is.

Dus ook wanneer je voor de magnetron aan het wachten bent tot de laatste seconden zijn afgelopen, iets wat maar al te vaak voorkomt!

Dit is niet de eerste keer dat er onderzoek naar buiten komt over de lichamelijke effecten van magnetron straling.

Dokter Hans Hertel concludeerde al veel eerder met zijn onderzoek (3) dat magnetron stralingen resulteerden in negatieve gezondheidseffecten.

Deze effecten omvatten verhoogde cholesterolspiegels, aantal rode bloedcellen, verlaagde hemoglobinewaarden (wat duidt op mogelijke bloedarmoede) en verlaagd aantal leukocyten (witte bloedcellen).

Het mag dus duidelijk zijn dat er veel meer zorgen zijn over het gebruik van de magnetron dan enkel het verlies van voedingsstoffen!

Gemakkelijke oplossing?

Gebruik ALTIJD de overstand en wacht gewoon een paar minuten langer voordat je eten is opgewarmd. Het is je gezondheid dubbel en dwars waard!

Deel deze belangrijke informatie met iedereen die nog steeds onbezorgd gebruik maakt van de magnetron.

Mike & Gretta - Leef Bewust Nederland - "Nederland het gezondste land ter wereld maken"

Bron: Leefbewust

Geen opmerkingen :

Een reactie posten