vrijdag 4 oktober 2019

Himalayazout gebruiken om sole of levenswater le maken

Het samenspel van water, zout en mineralen vormt de basis van onze gezondheid. Himalayazout is een natuurlijk en puur mineraal en is de schoonste en zuiverste vorm van zout overal in de wereld gevonden. Het wordt al duizenden jaren gebruikt in de natuurgeneeskunde.
 We vertellen je graag hoe je met Himalayazout een sole, oftewel 'levenswater', kunt maken die een flinke boost geeft aan je energiehuishouding en een harmoniserende werking heeft op je organen.


himalaya zout

Himalayazout bevat 84 vitale bouwstenen in de vorm van oorspronkelijke mineralen en sporenelementen, onder andere Koper, Calcium, Magnesium, Fosfor, Kalium, Natrium, Borium, Chroom, Selenium en Zink. De bouwstenen van het leven zijn in het oerzout bewaard gebleven. Het zijn zulke kleine deeltjes dat ze heel goed door de lichaamscellen kunnen worden opgenomen.

Een verzadigde oplossing van Himalayazout in water wordt een himalayazout sole of ‘levenswater’ genoemd. Deze oplossing wordt door veel mensen gebruikt om de algehele gezondheid te bevorderen en allerlei klachten te verlichten:

- het voorziet je lichaam van 84 verschillende mineralen
- het versterkt je afweersysteem
- stimuleert de stofwiseling
- helpt de bloeddruk in balans te brengen/houden
- verhoogt je hydratatie
- verwijdert gifstoffen
- verhoogt je energie
- het brengt de alkalisch niveaus van je lichaam in balans
- voorkomt spierkramp
- vermindert de behoefte aan overmatige zoete, zoute en vette voeding

Hoe maak je een sole?
Benodigdheden:weckpot of glazen fles (met niet metalen dop), ongeraffineerd Himalayazout (verkrijgbaar via onze webshop), gefilterd- of bronwater.

- Neem de weckpot of glazen fles en vul deze tot 1/3 met Himalayazout.
- Vul aan met 2/3 water tot net onder de rand.
- Goed roeren of rustig schudden.
- Laat het 24 uur staan om het zout op te laten lossen.

Indien na 24 uur nog steeds zout op de bodem van de pot of fles ligt, dan heeft het water een maximum hoeveelheid zout geabsorbeerd en is de sole klaar voor gebruik. Elke keer kan je de sole aanvullen door er water bij te doen. Dit kan je herhalen tot het zout op is. Bewaar de sole koel, maar niet in de koelkast. De sole kan jarenlang in een goed afsluitbaar glas worden bewaard.

Sole-drinkkuur
Meng 1 theelepel van de sole in een glas (mineraal-)water en drink dit in de ochtend op nuchtere maag. Dit moet je tenminste gedurende drie maanden elke 24 uur doen om erachter te komen wat het resultaat bij jou is.

Uitwendig gebruik
Onverdunde sole kan gebruikt worden als zuiverende mondspoeling of voor uitwendig gebruik bij verstuikingen, insectenbeten, zwellingen en andere huidsaandoeningen. Gebruik vanwege irritatiegevaar geen onverdunde sole voor neus- en oogspoelingen.

Bron: Puursteengoed

Geen opmerkingen :

Een reactie posten