vrijdag 11 januari 2019

Merkel erkent nazi-misdaden in Griekenland, blijft stilstaan bij de Tweede Wereldoorlog Reparaties

Griekenland eist van Duitsland oorlogsreparaties, waarbij president Prokopis Pavlopoulos Angela Merkel vertelde dat Athene een rechtsvordering van miljarden euro's moest instellen.

Bondskanselier Angela Merkel heeft de "historische verantwoordelijkheid" van Duitsland voor de nazi-misdaden in Griekenland tijdens de Tweede Wereldoorlog toegegeven, maar de toppolitica heeft de kwestie van herstelbetalingen niet bijzonder aan de orde gesteld.

"We weten hoeveel leed wij, als Duitsland in de tijd van het nazisme, naar Griekenland hebben gebracht", voegde de Duitse kanselier eraan toe.


Tijdens een gezamenlijke persconferentie met Merkel in Athene op vrijdag verklaarde de Griekse president Prokopis Pavlopoulos dat het land redenen had om een rechtsvordering in te stellen voor miljarden euro's aan schadevergoeding voor de misdaden van de Tweede Wereldoorlog die door de nazi's zijn begaan.

"Als Grieken zijn wij van mening dat deze eisen juridisch actief zijn en (kunnen) worden nagestreefd en moeten worden opgelost in het bevoegde Europese forum, het juridische forum," benadrukte de president.

Sinds 10 december 2019 is Merkel op bezoek in Griekenland, waarbij de kwestie van oorlogsherstel in de media in de schijnwerpers staat.

Bron: Sputnik

Geen opmerkingen :

Een reactie posten