donderdag 3 januari 2019

Gizeh-pyramide-mysteriekamer kan Farao's 'meteorieten troon' bevatten


Een enorme leegte die eind vorig jaar in de Grote Piramide van Giza in Egypte werd ontdekt, kan een ijzeren troon bevatten die uit meteorieten is gesneden, volgens een nieuwe analyse van oude religieuze teksten.

Giulio Magli, directeur van het departement Wiskunde en professor archeoastronomie aan de Politecnico di Milano, bestudeerde de piramideteksten, religieuze geschriften die rond 2400 v.Chr. In piramidemuren waren uitgehouwen. Op basis van zijn studies, stelt Magli  voor dat het mogelijk is dat de troon van Pharaoh Khufu - of 'Cheops' - in de kamer ligt.

"Natuurlijk zou het niet gesmolten ijzer zijn, maar meteorietijzer, dat wil zeggen,  uit de lucht gevallen in de vorm van ijzeren meteorieten en opnieuw geciteerd in de  teksten," zegt Magli in zijn krant.




Magli verklaart de structuur van de piramide en stelt dat voordat hij bij de begrafeniskamer aankomt, er een galerij is. "De nieuw ontdekte ruimte is over deze galerij, maar heeft geen praktische functie van 'verlichtend gewicht', omdat het dak van de galerij zelf al om deze reden is gebouwd met een gekloonde techniek," legt hij uit in een verklaring .

Dus waar werd deze kamer voor gebruikt? Magli biedt een mogelijke interpretatie die in overeenstemming is met de bestaande kennis over Egyptische funeraire religie zoals gedocumenteerd in de piramide-teksten: "In deze teksten wordt gezegd dat de farao, voordat hij de sterren van het noorden bereikt, de 'poorten van de lucht 'en zit op zijn' troon van ijzer '. "


Binnen de Piramide zijn er vier smalle schachten die volgens Magli 'poorten van de hemel' vertegenwoordigen en toevoegen: "De noordelijke kan goed naar de nieuw ontdekte kamer leiden en kan een voorwerp bevatten dat  Cheops nodig heeft na het oversteken van de deuren - de ' ijzeren troon. '

Men gelooft dat het oude Egypte veel waarde hechtte aan meteorietijzer voor de productie van decoratieve of ceremoniële objecten. In 2016 werd bevestigd dat King Tut's dolk afkomstig was van een meteoriet. Meteoorijzer wordt duidelijk aangegeven door het hoge nikkelgehalte.


Magli geeft toe dat zijn voorstel nog steeds slechts een theorie is, maar zegt dat het een verdere verkenning waard is. Dit suggereert een nieuw onderzoek van de noordas van de piramide om te bepalen of het inderdaad naar de nieuw ontdekte 

kamer leidt.

Noord-zuid gedeelte van de Grote Piramide met het hypothetische project van de kamer, in verband met de lagere zuidelijke schacht © Giulio Magli
Binnen de Piramide zijn er vier smalle schachten die volgens Magli 'poorten van de hemel' vertegenwoordigen en toevoegen: "De noordelijke kan goed naar de nieuw ontdekte kamer leiden en kan een voorwerp bevatten dat  Cheops nodig heeft na het oversteken van de deuren - de ' ijzeren troon. '

LEES MEER: Buitenaards lemmet: de dolk van koning Toetanchamon kwam uit de ruimte 

A reconstruction of the gold-sheet throne of Hetepheres, mother of Khufu,
I am proposing that the void in the Great Pyramid might have been constructed to contain a similar throne, endowed with sheets of (meteoritic) Iron. The complete paper https://arxiv.org/abs/1711.04617 

Volgens de tekstuele analyse kan de troon van Cheops lijken op die van zijn moeder, koningin Hetepheres, maar in plaats van goud zou het bekleed zijn met meteoritische ijzeren platen.

Men gelooft dat het oude Egypte veel waarde hechtte aan meteorietijzer voor de productie van decoratieve of ceremoniële objecten. In 2016 werd bevestigd dat King Tut's dolk afkomstig was van een meteoriet. Meteoorijzer wordt duidelijk aangegeven door het hoge nikkelgehalte.

Magli geeft toe dat zijn voorstel nog steeds slechts een theorie is, maar zegt dat het een verdere verkenning waard is. Dit suggereert een nieuw onderzoek van de noordas van de piramide om te bepalen of het inderdaad naar de nieuw ontdekte kamer leidt.

Bron: RT

Geen opmerkingen :

Een reactie posten