vrijdag 20 mei 2016

50 Franse steden vol in protest..! NOS zwijgt!!

© Guido J. 2016 © WantToKnow.nl/be
Hoe we worden besodemietert door onze staatsomroep? Sorry, maar een ander woord kunnen we er niet voor vinden..! Waarom laat de NOS weer niets van dit FUNDAMENTELE nieuws horen..? Wie is degene die de NOS verbiedt hier aandacht aan te besteden..? Kan iemand daar een zinnig antwoord op geven? Is het meneer Marcel Gelauff, die de titel ‘hoofdredacteur NOS-journaals’ op zijn visitekaartje heeft staan, die dit flikt..?? Want meneer Gelauff, als méér dan 50 Franse steden de pleuris uitbreekt, in de vorm van DAGELIJKSE protesten, is dat dan geen reden om hier aandacht aan te besteden..? En dit is nu al meer dan een maand lang aan de gang..!!

Pleinen worden bezet, banken gesloopt, auto’s in de hens gezet en de Franse politie kan de traangasbommen nauwelijks meer aanslepen. Nog steeds breiden de rellen zich uit en we hebben het hier over honderdduizenden actieve vechtende burgers tegen de gevestigde orde. Mensen gaan niet meer naar huis, wonen op straat en maken er één groot ‘feest’ van.
Kenmerkend voor deze beweging is dat deze volledig ongeorganiseerd is begonnen, waarbij met name de mensen in Parijs besloten de avond van de 31e maart gewoon op te blijven, wat feitelijk ‘Nuit Debout’ betekent. Daarnaast is deze beweging in de basis volledig geweldloos, waarbij er natuurlijk altijd uitwassen zijn.. Inmiddels komt deze beweging in meer dan 50 Franse steden bij elkaar, DAGELIJKS. En te demonstreren door vooral massaal bij elkaar te komen en te discussiëren over de toekomst en het huidige beleid van bezuinigen samen met de corruptie aan de kaak te stellen. De burger weer moed geven en inspiratie aanreiken. De weg van afbraak van de samenleving door de huidige politieke klasse is niet onaantastbaar, verandering is wel degelijk mogelijk.

Het allerbelangrijkste in onze ogen is het feit DAT er dus nu mensen opstaan. En niet zo’n beetje, maar MASSAAL.. Is dat de reden meneer Gelauff? Omdat u niet wilt dat dit ook in Nederland opvolging krijgt..? Hebben uw superieuren, van wellicht buiten de NOS, u dit bevolen..? Want het zijn geen partijen of bewegingen maar gewoon echt alle burgers die het gerotzooi ten koste van burgers, dat ook in Nederland massaal plaatsvindt, onder leiding van de ‘grote glimlach’ van Mark Rutte, gewoon helemaal zat zijn.

Nuit Debout 2

Wil je er meer over weten?
Dan raden wij je aan, wellicht wat minder naar Tv-‘zang’wedstrijden te kijken en al helemaal niet meer naar NOS. Noch naar VARA’s DWDD en/of Pauw… Daar gaat het alleen maar over die ‘Grote Boze Poetin’ en sultan Erdogan, politiek correct geroeptoetert, zodat je wat hebt om je druk over te maken en vooral niet in de gaten krijgt dat €uropa het gewoon helemaal zat is..! Als dit net zo veel en groot zou worden uitgelicht als al die zogenaamde aanslagen hier en daar, dan zouden wij nu ook op straat staan te protesteren. Of zijn wij daar te netjes, te dom of te bang voor? Dat zijn toch weer die Hollanders…

'Hoofdredacteur' Marcel Gelauff.
Hoofdredacteur’ Marcel Gelauff.
Want kijk maar eens op YouTube en zoek daar op kreten als ‘Nuit debout’ (en zet het filter op 1 week of 1 maand.) Ze proberen het te verbergen maar het lukt ze niet, doordat dit spelletje té doorzichtig is en . De revolutie is hier en nu! De Europese lente is begonnen! Kijk eens hiernaar bijvoorbeeld..

Misschien de NOS even tippen..?
Het kan natuurlijk zijn dat ze slapen, niet opletten, of wel willen, maar dat er geen materiaal voorhanden is om te gebruiken in de uitzending.. Wellicht is het een idee, dat we de NOS even tippen over deze ‘Nuits debout’… Dat kun je doen via deze pagina zagen wij: https://over.nos.nl/uw-reacties/ooggetuige  Kijk maar of je het zinnig vindt.. Je kunt natuurlijk ook gewoon dit bericht doorsturen of doorlinken..!

Maar wie weet zit ‘onze Marcel’ wel om je tip te springen. En kan hij op die manier zijn meerderen overtuigen, dat het wel degelijk zin heeft aandacht te besteden aan deze ‘Opstand-in-50-steden’…


14 opmerkingen :


 1. Hartelijk dank voor uw persbericht! Wij stellen het zeer op prijs dat u ons attendeert op een nieuwsgebeurtenis. De nieuwsredactie zal die beoordelen aan de hand van een aantal criteria, waarvan relevantie voor ons publiek de belangrijkste is.

  Dagelijks ontvangen wij erg veel persberichten, over allerlei onderwerpen. We hopen dat u begrijpt dat we daarom niet elke verzender van een persbericht kunnen laten weten of we er iets mee gaan doen of niet. De redactie neemt contact met u op als we nog vragen hebben of uw persbericht willen gebruiken voor een nieuwsonderwerp.

  Met vriendelijke groet,

  Redactie NOS Nieuws


  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2098501-nuit-debout-verenigd-in-het-verlangen-iets-te-veranderen.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2098501-nuit-debout-verenigd-in-het-verlangen-iets-te-veranderen.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De foto schijnt van Madrid te zijn uit 2014 :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Foto's worden ook door ANP door elkaar maar de stakingen kloppen wel.

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk , jij zit natuurlijk boven op het nieuws en gaat zelf even ter plaatse poolshoogte nemen?

   Verwijderen
 6. Het ironisch (en enge) aan dit soort blogs is dat men klaagt over manipulatie door de media en dit uitdraagt door zelf verkeerde foto's te gebruiken om een volledig eigen slecht onderbouwd en te subjectief beeld te scheppen. In dit geval is het bijv. een foto van Madrid van de vreedzame La marcha de Podemos.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het enge van dit soort antwoorden is dat er als een razende gezocht wordt naar een al dan niet fout detail of foto, en het belang van het bericht totaal aan je voorbij gaat.
   Dit soort antwoorden komen meestal van de controlled opposition , waarvan Akte

   Verwijderen
 7. Dit is een zeer populistisch geschreven en opruiende post, met veel emotie en weinig inhoud, die het delen niet waard is!
  Ja, er gebeurt inderdaad iets in Frankrijk. Dat gaat over de 'loi travail' die is aangenomen (12 mei), terwijl er in het overleg- en besluit -traject daarvoor (vanaf maart) nog belangrijke aanpassingen in gedaan zijn. En dat dan zonder overleg met degenen die de eerdere versies goedgekeurd hadden. Niet netjes! Bestuurlijk niet correct. Maar wel echt een Franse interne aangelegenheid.
  En iedere niet-Fransman weet dat de Fransen in het algemeen zeer ruime arbeids- en pensioen-voorwaarden hebben, waarvan ze niks willen inleveren, maar die (economisch) niet houdbaar zijn. Dus gaan die Fransen de straat op, sinds 12 mei .
  Bron : http://mobile.lemonde.fr/?xtref=acc_dir
  Niks censuur of complot. Slechts een (voor Nederland) niet interessant onderwerp, waarover op het internet van alles te lezen is, zeker als je Frans kan.
  Niks protest vanaf maart, daar start het conflict wel, maar het protest is toch echt van 12 mei.

  Tips voor deze site: lees het nieuws, uit meerdere bronnen, wees eerlijk met foto's en feiten, schrijf exact en niet vaag, haal er geen zaken (of mensen) bij die er niks mee te maken hebben, wees helder als je jouw eigen mening verkondigt, laat de lezer zijn eigen mening vormen en vooral: maak zaken niet groter dan ze zijn!!

  Er zijn in Nederland genoeg belangrijke onderwerpen die journalistieke aandacht verdienen en burgerlijke verontwaardiging of zelfs protest. Deze oproer over de 'loi travail' hoort daar echt niet bij.

  BeantwoordenVerwijderen