zaterdag 17 augustus 2019

Wat je niet wist over het recyclen van zonnepanelen, Niet zo Duurzaam?

Foto: Zbynek Burival
In Nederland zijn steeds meer daken bedekt met zonnepanelen. Het CBS geeft aan dat er op dit moment ongeveer 16 miljoen zonnepanelen in Nederland zijn. Op het eerste gezicht een groen en duurzaam initiatief. Maar wat gebeurt er met een zonnepaneel ná gebruik?




In eerste instantie  positief artikel, maar nog geen oplossing.
Wat je ziet is dat er voor 90% gerecycled wordt dat is best wel een goede score, maar niet echt wat we willlen zien, want het laat wel zien dat Zonnepanelen alles behalve duurzaam zijn omdat de gebruikte materialen niet terug komen in de zonnepanelen, we maken er hooguit andere niet duurxame produkten van.
Overigens als je ziet hoeveel zonnepanelen er zijn, is 10% afval dus best wel nog een hele berg troep.
Waar we de Industrie dus niet over horen is de vrije energie waar nauwelijks of niet aan gewerkt wordt en waar nauwelijks aan verdient zal worden.
Vrije energie bestaat wel degelijk dat kunnen we ook zien aan installaties en oplossingen die we in het verleden kunnen zien maar waar we blijkbaar niet onze vingers achter kunnen krijgen, neem als voorbeeld de krachtcentrales binnen de pyramides en de technieken die bij de Tartariers gebruikt werden die uiteindelijk verloren gegaan zijn of letterlijk vernietigt,
Kijk daarnaast nog eens naar de uitvindingen van Nicola Tesla die op een of andere smerige manier verduistert of verloren zijn gegaan en waar we tegenwoordig veel gemak en voordeel aan zouden behalen.
Ik denk dat daar eigenlijk geen commerciele behoefte aan bestaat omdat er nauwelijks een verdienmodel aan kan zitten en niet zou toekomen aan het volk waar het uiteindelijk voor bedoelt zou dienen te zijn.
© Jeroen Ghuijs

 lees verder op de Bron: voor de wereld van morgen

U heeft onze blog over het recyclen van zonnepanelen zonder onze  
toestemming integraal overgenomen op uw blog. Niet alleen is dit een  
inbreuk op ons copyright, het getuigt tevens van weinig fatsoen. Uiteraard  
staat het vrij om een klein deel, een quote of alinea, van de blog te delen  
maar in zijn geheel overnemen met enkel bronvermelding is niet toegestaan.  
Ik verzoek u dan ook vriendelijk doch dringen dit zsm aan te passen.Met vriendelijke groeten,

Voor de Wereld van Morgen // ASN Bank


Helaas was dit het antwoord van de wereld van morgen, ik probeer de berichtgeving altijd zo eerlijk mogelijk te delen inclusief links en bronvermelding, maar dat schijnt niet voldoende te zijn.
ik zal dus nieuws van Voor de wereld van morgen niet meer in mijn blog op nemen sorry voor dit gemis.
Het is voor mij onmogelijk om voor ieder artikel apart toestemming te vragen.



Geen opmerkingen :

Een reactie posten