woensdag 21 augustus 2019

Het derde oog activeren: wat is het en hoe kun je in contact komen met je hoogste intuïtie?

Het derde oog, oftewel het zesde chakra, is het centrum van intuïtie en paranormale begaafdheid. Helderziendheid is een van de resultaten van een goed ontwikkeld derde oog, maar deze chakra is voor veel meer verantwoordelijk dan enkel het voorspellen van toekomstige fenomenen. Wanneer je je derde oog opent, word je je namelijk bewust van het grote geheel.

Er ontstaat een vermogen om alles te zien en daardoor zal je perspectief veranderen en zul je in staat zijn om jezelf te begrijpen in de context van het grotere geheel. Om het derde oog te gebruiken en om door tijd en ruimte heen te kijken, is het echter belangrijk om het eerst te gebruiken om jezelf te zien.


Het derde oog en de hypofyse

Ieder chakra wordt geassocieerd met een bepaald deel van ons lichaam. Elke ziekte of kwaal heeft dus een corresponderende chakra en de chakra’s kunnen ons dan ook helpen om ziektes en kwalen en waar deze vandaan komen beter te begrijpen. De hypofyse, een klein orgaan in ons hoofd, is het meest verwant aan het derde oogchakra. Wanneer er sprake is van een onbalans in het derde oog kan dit hoofdpijn, hormonale onevenwichtigheden, nachtmerries, besluiteloosheid of een burn-out tot gevolg hebben.
Net zoals het derde oog ervoor zorgt dat we het grotere geheel kunnen zien, biedt de hypofyse toezicht op het endocriene systeem, oftewel ons hormoonstelsel. Het produceert hormonen die klieren in ons lichaam activeren om hun werk uit te voeren. De hypofyse heeft het vermogen om haar functie aan te passen aan de behoeften van het lichaam in alle levensfases. Dit loopt parallel met het vermogen van het derde oog om te zien hoe dynamisch iemands gevoel van eigenwaarde is.
De hypofyse bewaakt de hormonale afgifte van klieren door het lichaam en het derde oog heeft het vermogen om de energiestromen door het hele lichaam te reguleren. Ook biedt het derde oogchakra het overzicht en de wijsheid die nodig is om het bestaan voorbij tijd en ruimte te begrijpen. Het kan ons helpen een bewustzijn te ontwikkelen waarmee we in staat zijn om te zien wie we werkelijk zijn: spirituele wezens met een menselijke ervaring.

Het belichamen van de energie van het derde oog

Voor het belichamen van de energie van het derde oog is volwassenheid, levenservaring en wijsheid die we door de jaren heen verkrijgen nodig. Het schijnt dan ook dat het chakra een piekontwikkeling bereikt wanneer we een leeftijd van 35 tot 42 jaar hebben. Wanneer je geen gezond fundament hebt opgebouwd in de onderste vijf chakra’s, kan het spirituele bewustzijn dat ontstaat door de ontwikkeling van het zesde chakra overweldigend zijn. Als je je daar eenmaal doorheen hebt gewerkt, begint het derde oog te openen. Je kunt dan jezelf duidelijk zien en bent niet langer je angsten, emoties, overtuigingen of oordelen.
Het derde oog openen staat gelijk aan jezelf volledig zien. Aan alle manieren zien waarop we slachtoffer spelen en waarop we onze oordelen, onzekerheden en veronderstellingen op andere projecteren. Iemand met een open derde oog is zich bovendien bewust van alle rollen die hij of zij speelt in de wereld. Misschien kom je erachter dat je niet dezelfde persoon bent met je partner als met je moeder. En misschien is je gedrag in sommige relaties een reactie op veronderstellingen van anderen over wie je bent. Een open derde oog ziet dit en laat ons geen andere keuze dan voorbij deze illusies die ons bestaan bepalen te gaan. Je wordt wakker voor een nieuwe spirituele realiteit. Deze ervaring is voor iedereen beschikbaar, maar dit ontwaken daagt wel ons identiteitsgevoel uit en daarom is het belangrijk voorzichtig te zijn in dit proces. De onderstaande oefeningen kunnen je hierbij helpen.

Mentale oefening: een identiteitslogboek bijhouden

Beschouw jezelf zoals je vandaag bent en maak een lijst met zinnen die beginnen met “Ik ben…”. Schrijf zoveel mogelijk dingen op die je op dat moment als de waarheid beschouwt. Dit kan bijvoorbeeld zijn: “Ik ben een zus, ik ben een vrouw, ik ben gelukkig, enz.” Stel je jezelf dan tien jaar geleden voor en maak eenzelfde lijst die op dat moment op jou van toepassing was. Kies dan weer een andere periode in je leven en doe hetzelfde. Ga na wat de verschillen tussen deze lijsten zijn en hoe de manier waarop je over jezelf denkt is veranderd.

Emotionele oefening: acteer je emoties

Acteren is een goed hulpmiddel om toegang te krijgen tot verschillende emotionele ervaringen. En deze ervaringen beïnvloeden ons gedrag en het gevoel dat we over onszelf hebben. Gebruik bij deze oefening je geheugen om emoties op te wekken. Denk bijvoorbeeld aan een grappige herinnering en maak jezelf aan het lachen. Forceer het lachen totdat het natuurlijk wordt. Denk daarna aan een trieste herinnering en laat jezelf huilen en focus dan op een situatie die he woedend maakt en schreeuw van woede. Overdrijf de emoties zoals een acteur dat doet, maar er blijf er niet te lang in hangen. Herinner jezelf eraan dat geen enkele emotie jou definieert.

Spirituele oefening: houd een droomdagboek bij

Het derde oog is van nature actief wanneer we dromen. Hoe meer je je dromen herinnert, hoe meer je verbonden raakt met het onderbewuste. Besteed elke ochtend 10 minuten aan het opschrijven van alles wat je je kunt herinneren uit je dromen. Als je je helemaal niets kunt herinneren, breng dan je tijd door met een meditatie. Maak je geest leeg voordat je aan je dag begint. Uiteindelijk zul je je dromen onthouden.
Ga aan de slag met de bovenstaande oefeningen, ontwikkel je derde oogchakra en word je bewust van het grotere geheel.
Bron: inspirerend leven
         MindBodyGreen

Geen opmerkingen :

Een reactie posten