maandag 29 april 2019

Mazelen is een natuurlijke kankermoordenaar

Gezondheidsautoriteiten willen misschien wel twee keer nadenken over het uitroeien van de mazelen: onderzoekers ontdekken dat het virus kanker kan bestrijden en lostten in één geval een golfbal-sized tumor op in slechts 36 uur.

Het virus zorgt ervoor dat kankercellen zich verenigen en exploderen, legt Mayo Clinic-onderzoeker dr. Angela Dispenzieri uit. Het stimuleert ook het immuunsysteem om eventuele terugkerende kankercellen te detecteren en 'dweilt ze op'.



Hoewel het al lang wordt erkend dat mazelen en andere virussen natuurlijke kankerve strijders zijn - het staat bekend als virotherapie - lijkt de dosis een belangrijke factor te zijn. Dispenzieri en haar Mayo-collega's hebben de mazelenvirusstam ontwikkeld of genetisch gemodificeerd en gaven het in een dosis die sterk genoeg was om 10 miljoen mensen te vaccineren voor een vrouw met multipele myeloom in het eindstadium.

Virotherapie was een laatste-toevluchtstherapie aangezien de 49 éénjarigenvrouw elk type van chemotherapie en twee stamceltransplantaties zonder succes had doorstaan.

Er was onmiddellijk een antwoord. Binnen vijf minuten zeiden de artsen dat ze een barstende hoofdpijn en een temperatuur van 41 ° C ontwikkelde voordat ze begon te braken en te beven. Een tumor ter grootte van een golfbal was binnen 36 uur verdwenen en alle tekenen van kanker waren binnen twee weken uit haar lichaam verdwenen.

"Ik denk dat het ons gelukt is omdat we de dosis hoger hebben geduwd dan anderen hebben geduwd", zegt Mayo-onderzoeker dr. Stephen Russell. "De hoeveelheid virus die in de bloedbaan zit, is echt de oorzaak van hoeveel in de tumoren komt."

Onderzoekers van University College London zijn het erover eens dat virotherapie een veelbelovende stap vooruit zou kunnen zijn in de strijd tegen kanker. In een studie met de titel 'Mazelen om te redden', zeggen de onderzoekers dat 'virotherapeutische middelen waarschijnlijk een serieuze concurrent zullen worden bij de behandeling van kanker', en dat de vaccinstam van het mazelenvirus speciale hoop heeft.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten