maandag 15 april 2019

Polly Higgins, advocaat van de aarde

Barrister en activiste Polly Higgins, die bekend staat als 'advocaat voor de aarde', vertelt haar recente transformatieve ervaring met wandelen in New Forest, waar ze werd gewekt voor haar grotere doel en volgende stappen in dienst van de aarde. Ze daagt ons uit om de empowerment vragen te stellen: "Hoe kunnen we ons van een plaats van afhankelijkheid naar een plaats van onderlinge afhankelijkheid bewegen? Hoe kunnen we een wereld van vrede creëren?  Hoe durf ik groot te zijn?
Polly Higgins, advocaat, internationaal jurist en bekroonde auteur van Eradicating Ecocide, stelde in april 2010 aan de Verenigde Naties een wet van Ecocide voor om te worden geclassificeerd als de 5e misdaad tegen de vrede. Ecocide wordt gedefinieerd als de massa "schade, vernietiging of verlies van ecosystemen van een bepaald gebied, hetzij door menselijk toedoen of door andere oorzaken, zodanig dat het vreedzame genot van de inwoners van dat gebied ernstig is verminderd".

Polly is al een aantal jaren een vocaal woordvoerder op het gebied van het Earth Law en wordt erkend als een expert op haar gebied. Haar eerste boek, Eradicating Ecocide: Laws and Governance to Prevent the Destruction of our Planet wordt uitgegeven door Shepheard-Walwyn, winnaar van de Peoples Book Prize 2011 voor non-fictie en boek nummer 2, Earth is our Business, het veranderen van de regels van het spel is beschreven als 'baanbrekend'. Geen enkele andere auteur heeft de kern van het probleem aan de orde gesteld en heeft voorgesteld hoe het te veranderen in een oplossing door gebruik te maken van de wet.  Polly heeft nu een wereldwijde campagne opgezet om Ecocide erkend te krijgen als de 5e misdaad tegen de vrede.


Polly Higgins is advocaat van de aarde en vertelt over haar strijd om van ecocide het vijfde
misdrijf tegen de menselijkheid te maken.



In de geest van ideeën die de moeite waard zijn om te verspreiden, is TEDx een programma van lokale, zelfgeorganiseerde evenementen die mensen samenbrengen om een TED-achtige ervaring te delen. Op een TEDx-evenement, TEDTalks video en live-sprekers combineren zich tot een diepe discussie en verbinding in een kleine groep. Deze lokale, zelf georganiseerde evenementen





Bronnen: Ted
               Vpro Tegenlicht

Geen opmerkingen :

Een reactie posten