dinsdag 30 april 2019

Hernieuwbare olie en de mythe van "fossiele" brandstoffen


OLIE IS GEEN FOSSIELE BRANDSTOF
OK, het is tijd voor de Wizard of NAA om het politiek correcte nogmaals aan te nemen. De vragen deze keer zijn "waar komt olie vandaan?" En "zijn we uitgeput?" Laten we beginnen.

WAT ZIJN FOSSIELE BRANDSTOFFEN?

De term 'fossiele brandstoffen' is oorspronkelijk gemaakt door John D. Rockefeller's Standard Oil Company om iets af te beelden dat zeldzaam en waardevol was. De naam bleef hangen als snoepgraan op een warme dag. Het was visueel en intellectueel aantrekkelijk en tot voor kort daagde niemand echt de beelden uit. Zie hieronder voor het oliemaatschappijteken dat deze mythe toont.



Elk kind in Amerika heeft te horen gekregen dat olie afkomstig is van dinosaurussen en andere oude fauna en flora die tientallen miljoenen jaren onder druk en warmte werden gehouden. Het impliciete verhaal hier is dat als de olie eenmaal weg is, hij voor altijd verdwenen is net als Brontosaurus ... wacht ... Apatosaurus ... wacht ... het B-woord is terug.

Zelfs de DOE (Department of Energy) had dit te zeggen:

"In tegenstelling tot wat veel mensen geloven, zijn fossiele brandstoffen niet de overblijfselen van dode dinosaurussen . In feite werden de meeste fossiele brandstoffen die we vandaag vinden miljoenen jaren vóór de eerste dinosaurussen gevormd . Fossiele brandstoffen werden gevormd uit planten en dieren die 300 miljoen jaar geleden leefden in oeroude moerassen en oceanen. "

Ok zij schrapten het dinosaurusdeel van de mythe en zeiden toen dat olie zelfs ouder was ... 300 miljoen jaar oud. Welnu, ik ben blij om te zeggen dat hier op de NAA verion van de oude Gong Show de DOE zoemt voor hun dubieuze antwoord en dat ze zullen vertrekken met een paar mooie afscheidingsgiftypen. Dus als het geen oververhitte, verwarmde T-rexen en echt oude bomen zijn, wat is dan olie?

 DE RUSSEN HEBBEN EEN NIEUWE THEORIE

De vragen "wat is olie?" En "zijn we bijna op?" Werden in de jaren zestig door de "Ruskies" gesteld. De antwoorden die ze bedachten waren verrassend en leidden er uiteindelijk toe dat Rusland de nummer één producent van olie in de wereld werd. Ja, zelfs voor Saoedi-Arabië. Ik merk op dat fracking en horizontaal boren de VS in de mix hebben gezet voor nummer EEN, maar die technieken waren niet de grote ontdekking die Rusland maakte.

Wat de Russen ontdekten (en niemand anders gelooft) is dat olie voortdurend wordt gemaakt met behulp van niet-biologische processen. Ze noemen dit abiotische olie (wat betekent geen biologie) en het vliegt volledig in het zicht van alles wat we hebben geleerd over de aard van fossiele brandstoffen. Het merendeel van de wereld gelooft dat fossiele brandstoffen de oude overblijfselen zijn van uitgestorven flora en fauna die zijn blootgesteld aan hitte en druk gedurende miljoenen jaren en dan gevangen in uitgestrekte velden die erop wachten om ontdekt te worden. Dergelijke brandstoffen worden beschreven als beperkt en bijna uitgeput ... het soort ding waarop we niet kunnen rekenen voor toekomstig energiegebruik. Maar is dit beeld correct?

De waarheid lijkt, althans volgens de Russen, heel anders te zijn dan de westerse visie op het creëren van olie (net als de Russische visie op klimaatverandering waar de Russen vrezen voor afkoeling meer dan opwarming.) Want zie je, elke stof die waterstof bevat en koolstof die diep in de aarde kan worden ondergedompeld, kan worden omgezet in olie ... abiotische olie. Dus zelfs plankton (bepaalde soorten) die de oceanen met miljarden tonnen creëren, kunnen de basis vormen voor toekomstige olie. Als dit waar is, wordt olie continu diep in de aarde gecreëerd en vervolgens met behulp van de middelpuntvliedende kracht van de aarde naar de oppervlakte gedwongen. Het is de relatief kleine hoeveelheid olie die tot ophaalbare diepten komt die we reserves noemen en het is van deze partij dat we vandaag de meeste aardolie van de aarde krijgen. Maar als de Russen gelijk hebben,bekende oliereserves zijn misschien maar een heel klein deel van wat is. Het kan zijn dat de wereld verdeeld is in gemakkelijk te krijgen om ondiepe olie en moeilijk om diepe olie te krijgen.



ONDIEPTE OLIE

De Saudi's zijn gezegend met enorme hoeveelheden ondiepe of gemakkelijk verkrijgbare olie en ze kunnen het tegen bijna elke prijs verkopen en winst maken. Het is hoe ze de wereldprijzen hebben kunnen manipuleren door de prijzen tijdelijk te verlagen wanneer een concurrent een nieuwe technologie op snelheid krijgt. Als fracking bijvoorbeeld een prijs van $ 50 of $ 60 per barrell nodig heeft om economisch haalbaar te zijn, verlagen de Saoedi's tijdelijk de prijs tot $ 45 en je hebt een chaos in de frackingwereld en op de kapitaalmarkten.



DIEPE OLIE

Zoals gezegd, de Russische ontdekkingen zijn niet afhankelijk geweest van geologisch geluk, maar hebben eerder de verbazingwekkende ontdekking gedaan dat olie diep in de aarde kan worden gevonden (van een plaats zonder dode wezens of planten). We hebben het over putten die 40.000 voet diep zijn of nog dieper. Ze zouden zeggen dat ze van de bron pompen en niet van met rotatie gevulde holten aan de oppervlakte. Als olie echt diep in de aarde wordt gecreëerd, zou je verwachten dat sommige putten "worden bijgevuld". Het feit is dat deze exacte fenomonom is waargenomen. (Zie hier voor een discussie ). Daarnaast is er abiotische olie gemaakt in een laboratorium. (Zie hier voor een discussie)

Zie hieronder voor een video over abiotische olie:




 DUS IS DE VRAAG: ZIJN WE UIT OLIE ONTSTAAN

Hier zijn enkele interessante citaten over het opraken van olie "

"De productielimiet in dit land (de Verenigde Staten) wordt bereikt, en hoewel nieuwe velden ongetwijfeld op ontdekking wachten, moet de jaarlijkse (olie) productie onvermijdelijk afnemen, omdat het onderhoud van de productie elk jaar het boren vereist van een toenemend aantal putten.

"Een dergelijke toename wordt onmogelijk nadat een bepaald punt is bereikt, niet alleen vanwege een gebrek aan te boren oppervlakte, maar ook vanwege het grote aantal putten dat uiteindelijk moet worden geboord."

Helaas, dit is geen enkele huidige proclamatie, maar werd in 1919 geschreven door Carl Beal bij het Amerikaanse Bureau of Mines. Keer op keer horen we dat we piekolie hebben bereikt , maar dan breken we op de een of andere manier alle records voor de olieproductie en blijven de reserves stijgen. In 1980 waren BEVOORRECHTE RESERVES bijvoorbeeld 683 miljard vaten. In 2011, na het pompen van honderden miljarden vaten, was BEWEZEN RESERVES gestegen tot 1,65 biljoen.

De reden hiervoor is dat olie-ontdekkingen niet alleen een kwestie van geluk zijn. Ze zijn het product van menselijke vindingrijkheid en de toepassing van kapitaal. Ze kunnen heel goed ook een functie zijn van het feit dat olie een hernieuwbare hulpbron is.



LAATSTE GEDACHTEN

Dit is een van de grote wetenschappelijke ideeën die in de politiek druipt. Als je aan de warmste kant van het grote klimaatdebat staat of als je een milieuactivist bent die wanhopig wilt dat we "piekolie" bereiken, dan zul je je een weg voelen. Als u iemand bent die CO2 ziet als een voordeel dat de aarde niet schaadt en low-cost energie ziet als de zekerste manier om de armen uit de armoede te halen, zult u een andere mening hebben. De tovenaar denkt dat de wetenschap hierover nog steeds niet is opgelost. Mijn gok is dat er momenteel olie wordt gemaakt. De vraag is op welk volume. Als het wordt aangemaakt met een snelheid van bijvoorbeeld 1% van onze huidige behoeften, dan is het niet zozeer een verhaal en het concept van beperkte olie is waar (hoewel "piekolie" misschien ver in de toekomst ligt.) Anderzijds, als er jaarlijks duizenden malen olie wordt geproduceerd, ons huidige gebruik,

MAAR, als je naar de Tovenaar van NAA hebt geluisterd, moet de wereld overschakelen naar Thorium als het meest veelbelovende antwoord op onze energiebehoeften ... het is schoon, efficiënt en is in wezen onbeperkt. Oh en trouwens, het heeft een koolstofvrije voetafdruk ... als je dat soort dingen leuk vindt.

Bron: NEW AND AMAZING 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten