zaterdag 27 april 2019

De Russisch-orthodoxe kerk verzet zich officieel tegen de verplichte vaccinaties van kinderen

"Eerst en vooral wordt de zorg voor het welzijn van kinderen, inclusief hun gezondheid, toevertrouwd door God aan hun ouders.De staat en de samenleving moeten de prioriteit van de ouderlijke rechten respecteren"

"Het is bekend dat, naast het risico op infectieziekten, er ook een risico is op ernstige complicaties - zelfs de dood - als gevolg van profylactische vaccinatie. In een dergelijke situatie moet de patiënt zelf de keuze maken. In het geval van een kind zouden de ouders de keuze moeten maken ... Niemand heeft het recht om deze keuze voor hen te maken.

Noot van de redactie:  bepaalde wetgevers in Rusland hebben nieuwe wetten voorgesteld die vaccinaties verplicht zouden maken , waardoor het moeilijk is voor afwijkende ouders om niet deel te nemen aan de vaccinatie van hun kinderen. Als antwoord op deze overschrijding heeft de Russisch-orthodoxe kerk een verklaring vrijgegeven, die zich publiekelijk verzet tegen de voorgestelde wetgeving en de Russische wetgevers aanmoedigt deze niet ten uitvoer te leggen.

De volgende verklaring is geschreven door de Patriarchale Commissie voor het Gezin , een officiële adviesraad die rapporteert aan Patriarch Kirill , de leider van de Russisch-orthodoxe kerk. Leden van de adviesraad zijn onder meer Fr. Dmitry Smirnov en Fr. Maxim Oboechov , prominente priesters in Moskou, die beiden onlangs hebben gesproken op het Wereldcongres van Families in Verona, Italië.

Over de rechten van ouders op het gebied van kindergezondheidszorg en immunoprofylaxe

Verklaring van de Patriarchale Commissie voor het gezin en de bescherming van het moederschap en de kinderjaren

De Patriarchale Commissie voor Familie, Moederschap en Jeugd heeft een oproep ontvangen om commentaar te leveren op de publieke discussie over maatregelen voorgesteld door individuele wetgevers, vertegenwoordigers van overheidsdiensten en specialisten, om de dekking van de bevolking - vooral kinderen - met preventieve vaccins te vergroten.

Onlangs werden op evenementen op hoog niveau de volgende maatregelen voorgesteld voor openbare discussie, in het bijzonder:

beperking van het recht van ouders op geïnformeerde vrijwillige toestemming voor profylactische vaccinatie van kinderen of de weigering van kinderen;
beperking van de rechten van niet-gevaccineerde kinderen om lessen te volgen in educatieve organisaties;
invoering van verplichte vaccinatiepaspoorten voor kinderen (inclusief elektronische) en vaststelling van de redenen voor het weigeren van deze of andere vaccinaties;
beperking van de verspreiding van informatie die van cruciaal belang is voor de preventie van vaccins.
In dit opzicht acht de Patriarchale Commissie het noodzakelijk om het volgende te vermelden:

"De orthodoxe kerk heeft consequent veel respect voor medische activiteiten, die is gebaseerd op het ministerie van liefde, gericht op het voorkomen en verlichten van menselijk leed" [1]. Dankzij de vooruitgang in de medische wetenschap, ook op het gebied van preventie, werd de preventie en behandeling van vele ziekten, evenals de ernstige verlichting van het leed dat ze mensen brengen, mogelijk.

De kerk evalueert niet de effectiviteit en het risico van bijwerkingen van bepaalde specifieke medische interventies en medicijnen. Een dergelijke beoordeling is het onderwerp van onderzoek op basis van wetenschappelijke bewijsstandaarden en gratis academische discussie van specialisten. Tegelijkertijd waarschuwt de kerk voor pogingen om medische theorieën te verabsoluteren [2], eraan herinnerend dat wetenschappelijke opvattingen worden ontwikkeld en altijd openstaan ​​voor geldige kritiek, wat kan leiden tot correctie en soms herziening van vertrouwde ideeën.

Tegelijkertijd kan de kerk niet afwijken van de evaluatie van de morele aspecten van dit gebied van menselijke activiteit. Haar positie is in het bijzonder gebaseerd op het volgende principe: "De arts-patiëntrelatie moet gebaseerd zijn op respect voor integriteit, vrije keuze en de waardigheid van het individu. De manipulatie van de mens is onaanvaardbaar, zelfs omwille van de meest goede doelen "[3].

Eerst en vooral wordt de zorg voor het welzijn van kinderen, inclusief hun gezondheid, toevertrouwd door God aan hun ouders. De staat en de samenleving moeten de prioriteit van ouderlijke rechten en verantwoordelijkheden respecteren, op basis van het vermoeden van hun goede trouw. Ouders moeten beslissingen nemen met betrekking tot de opvoeding van kinderen, hun opleiding en hun gezondheidszorg. De uitzondering op dit principe kan alleen opzettelijk kwaadwillige of criminele acties van ouders zijn.

Het is de moeite waard eraan te herinneren dat de erkenning in de rechtsstelsels van verschillende landen van de noodzaak van geïnformeerde vrijwillige toestemming voor medische tussenkomst en het recht om het te weigeren, een gevolg was van de veroordeling van nazi-misdaden in het proces van Neurenberg, inclusief verplichte medische manipulaties en experimenten ze voerden mensen uit. Sindsdien is respect voor deze ethische en wettelijke principes een vertrouwd kenmerk geworden van elke normale samenleving.

Deze principes worden erkend door de Russische wet. Een aantal federale wetten kondigen het recht van ouders aan om geïnformeerde vrijwillige toestemming te geven voor medische interventies met betrekking tot hun kinderen, inclusief preventieve vaccinaties, of om deze te weigeren [4].

Het is bekend dat, naast het risico op infectieziekten, er ook een risico is op ernstige complicaties - zelfs de dood - als gevolg van profylactische vaccinatie. In een dergelijke situatie is het de patiënt zelf die de keuze moet maken. In het geval van een kind moeten de ouders in elk afzonderlijk geval een keuze maken, rekening houdend met de adviezen en aanbevelingen van specialisten, evenals andere informatie. Niemand heeft het recht om deze keuze voor hen te maken, zelfs als deze wordt geleid door het goed geïnformeerde begrip van het kind zelf.

De Patriarchale Commissie is van mening dat:

Ouders moeten het recht behouden om weloverwogen beslissingen te nemen over de gezondheid van hun kinderen, inclusief preventieve vaccinaties, zonder te worden blootgesteld aan enige druk. Vervolging van ouders voor het gebruik van dit recht is onaanvaardbaar.
Ouders mogen op geen enkele manier gedwongen worden om de redenen aan te geven waarop hun keuzes zijn gebaseerd. Het feit van medische tussenkomst of weigering ervan moet een medisch geheim blijven dat door de wet wordt beschermd.
Het recht van kinderen op onderwijs, inclusief de mogelijkheid om in onderwijsinstellingen te studeren, dient niet te worden beperkt omdat hun ouders weigerden preventieve vaccinaties voor hen uit te voeren, behalve in gevallen waar massale infectieziekten of de onmiddellijke dreiging van epidemieën voorkwamen .
Ouders moeten in staat zijn om hun eigen beslissingen te nemen, onafhankelijk van het ontvangen en evalueren van verschillende informatie, inclusief kritieke informatie. Beperking van de verspreiding van kritieke informatie die van invloed is op vaccinpreventie, leidt niet tot een groter ouderlijk vertrouwen in professionals en het gezondheidszorgsysteem. Dergelijk vertrouwen zal alleen worden bevorderd door eerlijke en open verstrekking van ouders met volledige, geverifieerde en betrouwbare informatie, inclusief informatie over de risico's verbonden aan vaccinatie of specifieke vaccinaties.
In dit opzicht kan de Patriarchale Commissie voor Familie, Bescherming van het Moederschap en de Kindertijd de eerder genoemde maatregelen niet ondersteunen.

[1] De grondslagen van het sociale concept van de Russisch-orthodoxe kerk, XI.1.

[2] Ibid., Xi.3.

[3] Ibid., Xi.3.

[4] Art. 20 uur 2 van de federale wet "Over de grondbeginselen van de bescherming van de gezondheid van burgers in de Russische Federatie", art. 5 p. 1 en art. 11 p. 2 van de federale wet "On Immunoprofylaxis of Infectious Diseases", art. 7 p. 2 van de federale wet "Ter voorkoming van de verspreiding van tuberculose in de Russische Federatie", enz.

Bron: Russian-faith.com

Geen opmerkingen :

Een reactie posten