maandag 22 april 2019

Onderzoekers hebben een verband gevonden tussen luchtverontreiniging en criminaliteit

Luchtvervuiling is een belangrijke oorzaak van criminaliteit in Londen, zegt nieuw onderzoek van LSE.

Volgens de discussienota , gepubliceerd door het Institute of Labor Economics (IZA), verhoogt een hogere mate van luchtvervuiling de snelheid van de meeste soorten criminaliteit in de hoofdstad en, in het bijzonder, minder ernstige soorten zoals winkeldiefstal en zakkenrollen.

Luchtverontreiniging bleek echter geen significant effect te hebben op de ernstigste misdaden, zoals moord, aanranding die ernstig lichamelijk letsel of verkrachting veroorzaakte.

De onderzoekers ontdekten dat een 10-punts stijging van de luchtvervuilingsmaat, de Air Quality Index (AQI), de criminaliteit met 0,9 procent verhoogt. Dit betekent dat de misdaadcijfers in Londen 8,4 procent hoger zijn op de meest vervuilde dag (AQI 103,6) in vergelijking met de dagen met het laagste vervuilingsniveau (AQI = 9,3).

     Afbeelding: IZA Institute of Labor Economics

Een AQI van meer dan 35, die gemiddeld in 1 van de 4 dagen plaatsvindt, leidt tot 2,8 procent meer misdrijven, wat overeenkomt met een vermindering van 9 procent in de politie.

Het onderzoek heeft implicaties voor andere grote steden, zoals Chicago en New York, die ook te kampen hebben met een hoge mate van vervuiling en criminaliteit.

Dr. Sefi Roth, universitair docent Milieu-economie en co-auteur van de paper, zei: "Ons onderzoek suggereert dat het verminderen van luchtvervuiling in stedelijke gebieden een kosteneffectieve manier zou kunnen zijn om criminaliteit te verminderen, naast de gezondheidsvoordelen die het zou opleveren .

"We hebben niet geconstateerd dat de voortdurende golf van messencriminaliteit in Londen zou worden beïnvloed door een verbeterde luchtkwaliteit. Als het aantal minder ernstige misdrijven echter zou kunnen worden beperkt, zou de politie mogelijk kunnen worden vrijgemaakt om meer middelen toe te wijzen aan dit soort zeer ernstige incidenten.

"Het effect van luchtverontreiniging op criminaliteit komt voor op niveaus die ver onder de huidige wettelijke normen in het VK en de VS liggen, wat suggereert dat het nuttig zou kunnen zijn om deze bestaande richtlijnen te verlagen."

Heb je gelezen?
De gemiddelde persoon in Europa verliest twee jaar van zijn leven door luchtvervuiling. Dit is hoe kunst ons zou kunnen helpen bij het aanpakken van luchtvervuiling. Luchtverontreiniging die meer mensen doodt dan roken, zeggen wetenschappers

Vooral de rijkste buurten van Londen - die het meest vervuild zijn - werden getroffen. De armste buurten, hoewel minder vervuild, werden ook getroffen, wat suggereert dat degenen die erin wonen gevoeliger zijn voor slechte luchtkwaliteit. Een vergelijkbare gevoeligheid voor slechte luchtkwaliteit voor de gezondheid is al vastgesteld door ander onderzoek.

Onderzoekers keken in twee jaar tijd naar 1,8 miljoen misdrijven (1) en vergeleken ze met vervuilingsgegevens in wijken en wijken in de tijd, om ervoor te zorgen dat vergelijkbaar met vergelijkbaar werd vergeleken. Hun bevindingen hielden rekening met factoren zoals temperatuur, vochtigheid en regenval, dagen van de week en verschillende seizoenen.

De onderzoekers gebruikten ook windrichting, die de vervuiling in en uit gebieden willekeurig blaast, als een 'natuurlijk experiment' om elke andere factor uit te sluiten van de oorzaak van de link die ze hebben waargenomen tussen misdaad en luchtvervuiling.

De onderzoekers suggereren dat de gevonden link tussen luchtvervuiling en misdaad kan worden gekoppeld aan de toename van het stresshormoon cortisol dat kan optreden bij mensen die worden blootgesteld aan hogere niveaus van vervuiling.

Bron: World Economic Forum

Geen opmerkingen :

Een reactie posten