zondag 3 mei 2015

Volle maan 4 mei 2015 ( Petra Stam )

De Maan van het Ontwaken heeft alles te maken met het ontwaken van de levenskracht in de natuur. We bevinden ons middenin de lente: bloesems geuren, insecten gonzen en al het nieuwe leven wordt krachtiger. Ook bij ons ontwaakt de levenskracht meer en meer. Voel waar je passie naar uitgaat. Zet de energie in voor je geliefde doelen, geef plannen of projecten een extra duwtje. Het thema bij deze maan is ‘vruchtbaarheid’.


Als het volle maan is, schijnt de Zon licht op de Maan vanuit het tegenoverliggende sterrenbeeld. Zon in Stier en Maan in Schorpioen staan tegenover elkaar: vasthouden van vorm en materie (Stier) versus destructie van de vorm, verandering, transformatie (Schorpioen). Om de balans te behouden, moet je beide aandacht geven.

Tijdens deze Schorpioenmaan gaat de aandacht naar binnen, naar de verborgen gevoelswereld van graaf/gravin Dracula die het zonlicht niet kan verdragen. Niet omdat daar ‘foute gevoelens’ huizen, maar omdat alles zo diep wordt ervaren, dat het kwetsbaar is en moeilijk is om er woorden aan te geven. Het kan gaan over passie, seksualiteit en mysteries van het hart. Dit kan zo intens voelen dat het niet meer te negeren is en gewenst of ongewenst een weg naar het licht vindt.
Zon in Stier legt de nadruk op het genieten van het aardse leven en zekerheid zoeken in vertrouwde of bestaande vormen. Let op, want genieten kan omslaan in luiheid of eindeloos vasthouden uit koppigheid. Lichamelijk kan de keel een zwakke plek zijn in deze tijd, zeker als je niet uit wat je in de donkere hoekjes van je hart hebt verstopt. Onderzoek je hart en geef (voorzichtig) op je eigen manier uiting aan je gevoel.

Maan en Zon staan vierkant Jupiter. Kijk deze dagen uit, want ‘je bent wat je eet’. Jupiter heeft te maken met expansie en op een niet-harmonieuze manier betekent dat al snel: geestelijke en lichamelijke luiheid, innerlijke gaten in de buitenwereld proberen te vullen en dik worden… Besteed tijd aan jezelf, onderzoek jezelf, want ook wat je onbewust meedraagt, zend je uit en zal meespelen in de vorming van de vruchten die je creĆ«ert.

Zon en Maan maken een harmonieus aspect met Pluto. Dit geeft grote psychische kracht en zowel het vermogen als de behoefte om je eigen gevoelswereld en die van anderen te onderzoeken en te begrijpen. Een tijd van healing en vasthouden aan wat je wilt. Wees je bewust wat je de komende twee weken wenst, want het kan je worden gegeven!

Volle maan NL tijd: 5:43 uur

Tekst © Petra Stam
Foto: Maan door Petra Stam, Dracula van tv serie 'Dracula'

Hulp nodig bij zelfonderzoek en bewustwording?  CONSULTEN tarot, tarot/astrologie, klassieke homeopathie.

Alles over de Maan, oorsprong van onze feesten, symboliek, praktische toepassingen, etc. in ‘In het licht van de Maan

Geen opmerkingen :

Een reactie posten