dinsdag 26 mei 2015

Plan D66: 40-urige werkweek moet terug.... Pardon?

We moeten met zijn allen weer meer gaan werken en de 40-urige werkweek moet terug. Ook moet Tweede Pinksterdag geschrapt worden als verplichte verlofdag. Dat plan lanceerde D66-Kamerlid Wouter Koolmees vandaag in het televisieprogramma Buitenhof.
Als er gebeurt wat hij voorstelt, kunnen de lonen stijgen, kan de inkomstenbelasting omlaag en kan het gat op de overheidsbegroting fors omlaag. Nederland komt dan volgens Koolmees 'werkend uit de crisis' .(Bron) 

Ik heb werkelijk nog nooit zo'n buiten de maatschappij vallende bullshit gehoord, 40 uur werken om ons werkend de crisis uit te krijgen ,

De heer Koolmees zou zich beter eens af kunnen vragen waar de 70 miljard uit de AWBZ pot gebleven is , of de 30 miljard uit de ABP ......

Koolmees was een van de opstellers van het begrotingsakkoord dat
VVD, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie eind april sloten.
Waar blijven de miljarden in de overheidsprojecten die zomaar verdwijnen? Waar blijven de werkelijk gemaakte kosten die via alle vormen van belasting binnen geharkt worden?
Hoe is het in godsnaam mogelijk dat er zoveel voor de Fyra betaald is om maar mee te mogen blijven doen, en dat zo'n project dan nog mislukt ook?
Is het niet zo dat je probeert slim in te kopen in plaats van anderhalf keer te betalen voor wat je per se wilt hebben?
Zou je er dan niet beter voor proberen te zorgen dat je klanten en je personeel tevreden zijn in plaats van weer te denken dat je met geld alles oplost?
Maar goed dit zal ook wel weer bij dovemansoren binnen komen.
We worden als Nederlanders constant gigantisch om de tuin geleid en laten het zachtjesaan helemaal gebeuren, Zou de heer Koolmees zich misschien kunnen afvragen waarom er tienduizenden zo niet honderdduizenden hoog opgeleide mensen met een bijstandsuitkering thuis zitten, waar ieder slim initiatief in de kiem gesmoord wordt?
Ik kan zo nog wel even door gaan, maar zie dat dat wel ten koste moet gaan van mijn nachtrust, Ik hoop dat er op dit bericht werkelijk eens een discussie ontstaat waar we met zijn allen eens structureel na gaan of kunnen denken hoe we ons de crisis uit filosoferen, gewoon zeggen dat er eigenlijk geen crisis bestaat, dat er eigenlijk van de andere kant het hele leven één grote crisis is en steeds opnieuw gecreëerd wordt om ons klein te houden? Wordt het niet eens tijd dat we opkomen voor onze rechten en daar onze eigen plichten tegenover leggen,( ja die horen er ook bij) die we voor het gemak ook maar even in de wind slaan?. in Ieder geval, Goede morgen.

© Navarro

Geen opmerkingen :

Een reactie posten