woensdag 12 februari 2020

Waarom afkoeling en opwarming hand in hand kunnen gaan

Er is afkoeling…

… want als je naar het temperatuurverloop van de afgelopen vierhonderdduizend jaar kijkt, dan zie je duidelijk dat de aarde – dwars door de recente ijstijden heen – op een langzaam afkoelend traject zit. Je ziet ook dat we inmiddels weer op de weg ‘naar beneden’ zijn.
De veroorzaker van dit ‘zaagbladpatroon’ van de ijstijden versus warmere perioden is naar alle waarschijnlijkheid de cylus van de zon, naast de inwerking van de bredere kosmische omgeving.
Langzame afkoeling in de laatste 400.000 jaar

En er is opwarming…

… want vanaf het begin van de 20ste eeuw neemt de gemiddelde temperatuur enigszins toe. Vermoedelijke oorzaak: de toegenomen straling als gevolg van de wereldwijde uitrol van draadloze netwerken in combinatie met geoengineering (chemtrails).

Opwarming door straling van mobiele netwerken

Recordwarm?

Er zijn perioden geweest waarin het wereldwijd aanzienlijk warmer was dan nu. Rond 1000 voor Christus bijvoorbeeld, maar ook in de Romeinse tijd en in de warme periode tijdens de vroege Middeleeuwen (zie de grafiek hieronder).
De verhalen in de media over recente recordwarmtes kloppen niet.
Of anders gezegd: ze kloppen alleen als je naar een zeer korte periode kijkt. Op de lange termijn zijn ze onjuist.
Afkoeling en opwarming tijdens de laatste 2000 jaar

Gesjoemel

En dan is er nog het gesjoemel met data door het KNMI. Daardoor verdwenen zestien hittegolven uit hun boeken, waardoor er steeds geroepen kan worden…. dat het nog nooit zo warm was. Immers, de data die dat weerspreken zijn uit de boeken gehaald.

Bronnen

Grafiek 1: Carbon Dioxide Information Analysis Center (CDIAC)
Grafiek 2: Presentatie ir. Piet Tummers
Grafiek 3: Dr. Martin Herzberg, gebaseerd op onderzoek dr. Craig Loehle
Zie ook de: bronnenlijst van Hemel onder Vuur
Foto op Home: Pixabay.com

Gerelateerd


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is  van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.
Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten