zondag 2 februari 2020

Dit is ’s werelds #1 voedsel tegen hoge bloeddruk, hartaanvallen, beroertes en cholesterol

Dit is ’s werelds #1 voedsel tegen hoge bloeddruk, hartaanvallen, beroertes en cholesterol
Doordat dadels aan veel producten toegevoegd worden, maar ook als geheel gegeten worden is het belangrijk om te weten: zijn dadels gezond? En wat gebeurt er als je er 3 per dag van eet? Dadels zijn de vruchten van palmbomen. Deze natuurlijke producten bevatten calcium, zwavel, ijzer, kalium, fosfor, mangaan, koper en magnesium: allemaal goed voor de gezondheid.

Afgezien van de heerlijke smaak, verlenen ze een enorme hoeveelheid voordelen voor je lichaam. Ze zijn een rijke bron van gezonde vezels, mineralen en vitaminen en helpen bij constipatie, diarree en andere darmklachten. Als je drie dadels per dag aan je voeding toevoegt, zullen de volgende 9 dingen gebeuren met je lichaam. Ik had geen idee, maar dit is zo handig om te weten!


1. Energieboost

Dadels zitten vol met natuurlijke suikers. Deze omvatten fructose, sucrose en glucose. Daardoor zijn ze een perfecte snack voor ’s middags, als men behoefte heeft aan een snelle energieboost. De vezels in de dadel zorgt voor energie zonder de crash die je normaal zou ervaren bij het eten van een andere zoete traktatie.

2. Bloedarmoede

Bloedarmoede is een veelvoorkomend probleem bij de meeste mensen. Dadels zijn een goede bron van ijzer en helpen bij de behandeling van bloedarmoede. Bloedarmoede kan voor een gevoel uitgeput zorgen. Stimuleer de ijzerwaarden in je bloed met dadels!

3. Lever

Onderzoek heeft aangetoond dat dadels helpen om je lever te ondersteunen.

4. Spijsvertering

Dadels bevatten oplosbare vezels. Oplosbare vezels zijn belangrijk voor een goede spijsvertering, want het trekt water naar het spijsverteringskanaal. Dit helpt tegen constipatie. De kalium die in dadels zit, kan ook maagpijn en diarree behandelen. Kortom, ze brengen je spijsverteringskanaal in balans. Dadels versterken ook de goede bacteriën in de maag!

5. Stimuleert de gezondheid van het hart

De kalium in de dadel vermindert het risico op een beroerte. Het toevoegen van dadels aan je dieet kan LDL (low-density lipoprotein) cholesterol verlagen.

6. Pijnstiller

Hoewel het moeilijk te geloven is, helpt de magnesium in dadels om pijn en zwellingen te verlichten. Dadels zijn absoluut een prima aanvulling op medische hulpmiddelen.

7. Verkleint de kans op kanker

Dadels bevatten magnesium, mangaan en selenium. Een dieet rijk aan selenium staat bekend om het voorkomen van kanker. Deze mineralen zijn ook belangrijk voor het sterk en gezond houden van onze botten en het bloed.

8. Verbetert de hersenfunctie

Dadels zijn, net als bananen, rijk aan vitamine B6. Dit zorgt ervoor dat de hersenfunctie verbetert, waardoor je beter in staat bent om informatie op te slaan (en ook weer op te halen wanneer je het nodig hebt.)

9. Bloedvaten

Dadels bestrijden de kalk in bloedvaten. Dit verlaagt het risico op beroertes, hartaanvallen en andere ziekten. Eet drie dadels per dag, dit zal een groot verschil geven!

Heb je iets aan deze informatie gehad, vergeet dit artikel dan niet te delen met je vrienden zodat iedereen op de hoogte is van de gezondheidsvoordelen van dadels!

Bron : Natuurlijf

5 opmerkingen :

  1. Dit doen we alle dagen al jaren. zeer goed!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En wat te doen met de beestjes, die soms in het midden van de dadels zitten?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bent u arts, waar kan ik Uw info terugvinden?????

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bent u arts en waar kan ik Uw info terugvinden, iedereen kan vanalles roepen zonder bewijzen daarvoor te leveren.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En ze zijn nog eens lekker
    Snij ze open pit eruit en vullen met kruidenkaas mmmmm

    BeantwoordenVerwijderen