dinsdag 11 februari 2020

CONGRES FINANCIERT 'CONTROVERSIEEL' GEO-ENGINEERING 'PLAN B' OM DEELTJES IN DE LUCHT TE SPUITEN OM DE AARDE TE KOELEN

Matt Agorist,  The Free Thought Project
Waking Times
 Deze maand werd  gemeld dat de beste wetenschapper op het gebied van klimaatverandering voor de National Oceanic and Atmospheric Administration $ 4 miljoen aan financiering van het Congres heeft ontvangen, samen met toestemming om twee zeer controversiële geo-engineeringmethoden te bestuderen in een poging de aarde te koelen. 
Volgens Science Magazine vertelde David Fahey, directeur van de divisie Chemische Wetenschappen van NOAA's Earth System Research Laboratory, zijn personeel vorige week dat de federale overheid klaar is om de wetenschap achter "geo-engineering" te onderzoeken - of wat hij een "Plan B" noemde voor klimaatverandering.
Wat zou er mis kunnen gaan?

Voordat we verder gaan, is het belangrijk om nieuwe lezers erop te wijzen dat we geen satire-site zijn. We zijn geen site voor samenzweringstheorie. De informatie die u gaat lezen is feitelijk juist en 100% echt, ondanks de schijnbare 'sceptici' die anders beweren.
In de afgelopen jaren is de "complottheorie" van het in de lucht sproeien van deeltjes om de aarde te koelen meer mainstream geworden. Vorig jaar kwam het tot een hoogtepunt toen CNBC  een video uitbracht met de  titel  How Bill Gates-Funded Solar Geoengineering kon helpen klimaatverandering te beëindigen. 
De video is niets minder dan een infomercial voor chemtrails. Het is echt bizar hoe dit onderwerp uit de marge van samenzweringscirkels is overgegaan in de mainstream en niemand slaat zelfs een oogje in het zeil. Nu Bill Gates het heeft goedgekeurd en gefinancierd, staat de wereld plotseling open voor het idee om te proberen het weer op de planeet te wijzigen door chemicaliën in de atmosfeer te spuiten om de zon buiten te houden.
Nu gooit de overheid ook hun hoed in de mix. Deze "Plan B" -benadering is tweeledig, volgens NOAA.
Een daarvan is om zwaveldioxide of een vergelijkbare aerosol in de stratosfeer te injecteren om de aarde te beschermen tegen intenser zonlicht. Het is gevormd naar een natuurlijke oplossing: vulkaanuitbarstingen, waarvan is vastgesteld dat ze de aarde koelen door enorme wolken zwaveldioxide uit te stoten.

De tweede benadering zou een aerosol van zeezoutdeeltjes gebruiken om het vermogen van laaggelegen wolken boven de oceaan als schaduw te verbeteren.
Het Free Thought Project heeft al eerder gerapporteerd over de eerste methode toen wetenschappers van Harvard erover begonnen te praten. Harvard-wetenschappers kondigden aan dat ze vorig jaar zullen proberen het klimaatkoelingseffect van vulkaanuitbarstingen te repliceren met een eerste zonne-geo-engineering experiment. De universiteit heeft in juli 2019 aangekondigd dat het een extern adviespanel heeft opgericht om de mogelijke ethische, ecologische en geopolitieke effecten van dit  geo-engineeringproject te onderzoeken , dat is ontwikkeld door onderzoekers van de universiteit.
Bekend als het Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (SCoPEx), sproeit het experiment calciumcarbonaatdeeltjes hoog boven de aarde om de effecten van vulkanische as die de zon blokkeren na te bootsen om een ​​koelend effect te produceren. Dit lijkt hetzelfde te zijn als NOAA's "Plan B."
Natuurlijk zijn er veel critici van geo-engineering.
Het idee van geo-engineering van de planeet is zo controversieel geworden dat de regering er binnenkort naar zal verwijzen met een andere naam in een waarschijnlijke poging om af te leiden. Fahey adviseerde om de nomenclatuur te veranderen van geo-engineering in "klimaatinterventie", wat hij omschreef als een "meer neutraal woord".
Dit is precies hetzelfde als het Amerikaanse ministerie van oorlog hernoemen naar het ministerie van Defensie.
Om niet  te  controversieel te zijn, benadrukte Fahey echter dat dit geen goedkeuring is om te beginnen met geo-engineering. Het is eerder een zet van de VS om zich voor te bereiden op de mogelijkheid dat het dit ooit zal doen.
"Geoengineering is deze verwarde bal van problemen en wetenschap is slechts een van hen," zei hij.

"Een van de dingen waar ik in geïnteresseerd ben, is de wetenschap scheiden," voegde hij eraan toe. Het idee is om beleidsmakers een duidelijk beeld te geven van hoe een haastig bod om de planeet te redden zou werken.
Dit soort gesprekken is voor veel mensen, inclusief milieugroeperingen, van mening dat dergelijke inspanningen een gevaarlijke afleiding vormen van het aanpakken van de enige permanente oplossing voor klimaatverandering: het verminderen van broeikasgasemissies.
Het idee om deeltjes in de atmosfeer te injecteren om de aarde te koelen lijkt ook zonder meer zinloos gezien wat wetenschappers proberen na te bootsen - vulkaanuitbarstingen. Als we kijken naar de tweede grootste uitbarsting van de 20e eeuw, de berg Pinatubo, die in 1991 op de Filippijnen uitbarstte, injecteerde het 20 miljoen ton aerosols van zwaveldioxide in de stratosfeer. Wetenschappers van de USGS schatten dat deze 20 miljoen ton  de temperatuur  van de planeet slechts met 0,5 ° C verlaagde en dit duurde slechts een jaar omdat de deeltjes uiteindelijk terugvielen naar de aarde.
Hoewel dit gepraat over geo-engineering misschien iets klinkt uit een dystopische sciencefictionfilm, is de realiteit dat het al lang op tafel ligt bij regeringen en denktanks van over de hele wereld. In november vorig jaar werd in een  onderzoek gepubliceerd in Environmental Research Letters precies gezegd hetzelfde te doen: geo-engineering en vliegtuigen die deeltjes in de atmosfeer sproeien om de opwarming van de aarde te beteugelen.
Bovendien weerspiegelde die studie de gevoelens van de toenmalige CIA-directeur John Brennan toen hij zich in 2016 tot de Council on Foreign Relations richtte, waarin een soortgelijk proces van het sproeien van chemische deeltjes in de atmosfeer werd beschreven om de planeet te koelen.
Tijdens de vergadering  sprak Brennan tijdens een vergadering met de Raad voor buitenlandse betrekkingen over  instabiliteit en transnationale bedreigingen voor de mondiale veiligheid. Tijdens zijn langdradige toespraak over bedreigingen voor de Amerikaanse belangen en hoe de grotendeels door de CIA gecreëerde ISIL-dreiging de wereld beïnvloedt, bracht Brennan het onderwerp geo-engineering aan de  orde .
Een ander voorbeeld is de reeks technologieën - vaak gezamenlijk aangeduid als geo-engineering - die mogelijk de opwarmingseffecten van de wereldwijde klimaatverandering kunnen tegengaan. Een die mijn persoonlijke aandacht heeft gekregen is stratosferische aerosolinjectie, of SAI, een methode om de stratosfeer te voeden met deeltjes die kunnen helpen de hitte van de zon te reflecteren, op vrijwel dezelfde manier als vulkaanuitbarstingen.
Brennan ging verder met de oproepen van enkele wetenschappers die opgeroepen hebben vanuit de   lucht te spuiten.
Een SAI-programma zou de wereldwijde temperatuurstijgingen kunnen beperken, waardoor sommige risico's in verband met hogere temperaturen worden beperkt en de wereldeconomie extra tijd wordt geboden om over te schakelen van fossiele brandstoffen. Het proces is ook relatief goedkoop - de National Research Council schat dat een volledig ingezet SAI-programma jaarlijks ongeveer $ 10 miljard zou kosten.
Nogmaals, dit is geen complottheorie. Bekijk hem dit alles zeggen in de onderstaande video vanaf de markering 12:05.

De mate waarin Brennan het had over de injectie van stratosferische aerosolen, toont aan dat hij en de CIA dit waarschijnlijk al geruime tijd overwegen.
Hoewel we steeds meer horen praten over geo-engineering, bestaat het al heel lang en niet alleen op het gebied van complottheorieën. Wetenschappers hebben zelfs al gesuggereerd dat het op dit moment onbedoeld zou kunnen doorgaan.
Onderzoekers met NOAA hebben eerder gesuggereerd dat contrails van vliegtuigen mogelijk onbedoeld de lucht in gaan.
Chuck Long  is onderzoeker bij het Cooperative Institute for Research in Environmental Sciences (CIRES) aan het NOAA Earth System Research Laboratory aan de Universiteit van Colorado in Boulder. Tijdens de American Geophysical Union Fall Meeting in 2015 brachten Long en zijn team hun artikel uit:  "Bewijs van helder daglicht Whitening: voeren we al geo-engineering uit?"  Uit de analyse bleek dat damp uit vliegtuigen het klimaat kan veranderen door accidentele geo-engineering.
Voor alle duidelijkheid: niemand beweert hier een expert te zijn op het gebied van klimaatverandering of de effecten van geo-engineering. Maar één ding is duidelijk en het is het feit dat er nog veel te bespreken en te leren valt voordat mensen opzettelijk het klimaat op aarde beginnen te veranderen. Afgezien van niets doen om de CO2-uitstoot te beteugelen, zou het, als we zo snel op deze methode springen, een kettingreactie kunnen veroorzaken die catastrofaal kan blijken te zijn.
Deel dit artikel met je vrienden en familie zodat ze kunnen zien wat er voor hun toekomst gepland staat.
Over de auteur
Matt Agorist is een eervol ontslagen veteraan van het USMC en voormalig inlichtingenoperator die rechtstreeks door de NSA werd belast. Deze eerdere ervaring geeft hem uniek inzicht in de wereld van corruptie bij de overheid en de Amerikaanse politiestaat. Agorist is al meer dan tien jaar een onafhankelijke journalist en is te zien op reguliere netwerken over de hele wereld. Agorist is ook redacteur bij Large bij het Free Thought Project. Volg @MattAgorist op Twitter ,  Steemit en nu op  Minds.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten