zondag 2 juni 2019

Welke effecten zullen warmere oceanen zullen hebben op aarde?

In de loop der jaren waren opwarming van de oceanen het brandpunt van de opwarming van de aarde, maar wat zullen de warmere oceanen met de aarde doen? Volgens een Science Magazine-onderzoek verwarmen de oceanen sneller dan verwacht en worden de effecten zichtbaar.

Oceanen nemen veel ruimte in beslag op het aardoppervlak, 71% om precies te zijn , en terwijl ze warm worden, worden de gevolgen gevoeld. De meeste van deze veranderingen brengen het leven van mensen of dieren in bepaalde gebieden in gevaar. Hieronder zijn de effecten van warmere oceanen.


Stijgende zeespiegel
Een van de meest voorkomende problemen bij het broeikaseffect is het smelten van poolkappen en ijskappen. Wanneer het ijs smelt, gaat het de oceaan in en verhoogt op zijn beurt de zeespiegel . Hoewel je van de ene op de andere dag geen plotselinge toename zult merken, kan de zeespiegel in de loop van jaren drastisch stijgen.

Dit zal catastrofale gevolgen hebben voor steden die dicht bij zeeniveau liggen. Het hoogste punt van Florida ligt bijvoorbeeld slechts 345 voet boven zeeniveau. Sommige steden en dorpen aan de kust liggen echter tussen de 6 en 10 voet boven de zeespiegel.

Momenteel verwachten we tegen het eind van de eeuw een zeespiegelstijging van 2 voet , maar dat aantal neemt nog steeds toe naarmate er meer broeikasgassen vrijkomen in de lucht. Als er niets wordt gedaan, kunnen steden en andere structuren aan de kust in de loop van de tijd door de zee worden ingeslikt.

Maritiem leven in gevaar
De opwindende oceanen zullen mensen aanzienlijk beïnvloeden, maar de eerste slachtoffers die de gevolgen voelen, zijn de zeedieren die in de oceaan verblijven. Veel vissoorten kunnen alleen overleven in zeer specifieke habitats waarvoor specifieke watertemperaturen nodig zijn. Een temperatuurstijging zal leiden tot de dood van die vissoorten en koraalriffen.

Meerdere soorten zullen last hebben van haaien tegen exotische soorten die op de  Galápagos-eilanden voorkomen . Het effect in het zeeleven zal echter ook van grote invloed zijn op de mens. Zeevruchten zijn een belangrijke voedselbron voor de wereld en sommige landen in de wereld zijn sterk afhankelijk van vis en schelpdieren als hun belangrijkste bron van eiwitten.

De langzame uitroeiing van het zeeleven zal een enorm effect hebben op de visserijbedrijven en de voedselvoorziening over de hele wereld.

Natuurrampen worden rampzaliger
*

Natuurrampen zoals orkanen zullen alleen maar erger worden als gevolg van de opwarming van de oceanen. Orkanen worden gevormd over warme oceanen. Zoals je je kunt voorstellen hoe warmer de oceanen worden, hoe gemakkelijker het is voor orkanen om zich te vormen. Dus orkanen komen steeds vaker voor.

Dit is echter niet eens het slechtste deel. Typisch, wanneer orkanen reizen, verzwakken ze omdat ze koeler water bereiken, maar dat zal steeds minder gebeuren. Dit betekent dat de orkanen die zich vormen, landinvloed als sterkere stormen zullen maken. Zoals we hebben gezien bij de orkanen Irma, Harvey en Michael, is de vernietiging veroorzaakt door orkanen ernstig.

Hoe worden de oceanen warmer
De grote vraag is hoe de oceanen warmer worden? Het antwoord is simpel, klimaatverandering. Dit is al tientallen jaren in het nieuws, maar er is niet genoeg gedaan.

Broeikasgasemissies komen in gevaarlijke hoeveelheden vrij in de lucht. Deze gassen blijven in de atmosfeer en absorberen warmte van de zon. Deze geabsorbeerde warmte verhoogt de globale temperatuur en resulteert in het smelten van de polaire ijskappen en platen. Grote ijskappen zouden natuurlijk de zonnestralen weerspiegelen, maar met de ijskappen gesmolten, absorberen de oceanen die warmte. Deze factoren samen versnellen de opwarming van de oceanen.

Is het te laat om te veranderen
De meeste experts zijn het erover eens dat er schade is aangericht, maar we kunnen zeker toekomstige schade voorkomen. Het hele uitgangspunt van het akkoord van Parijs was om de effecten van het broeikaseffect tegen het einde van de eeuw te beperken tot een temperatuurstijging van 1,5C. Dit kan worden bereikt door emissies over de hele wereld te verminderen.

Helaas doen de meeste betrokken landen gewoon niet hun deel. Helaas leren de meeste landen alleen een les wanneer het te laat is en dat zal desastreus zijn voor de wereld als we zo lang wachten. Mensen kunnen een groot verschil maken door emissies te verminderen, energieverbruik te verminderen, minder te rijden, te recyclen en vele andere eenvoudige taken uit te voeren.

Landen over de hele wereld handelen echter simpelweg niet volgens de wetenschap die de verbinding bewijst en in plaats daarvan focussen op economische belangen.

Bron: Green Geeks

1 opmerking :

  1. vergeet vooral haarp, g5, geo engineering, chemtrails, en constructieve vergifting om alles zelf te warmen niet....politiek is er niet voor ons....helaas

    BeantwoordenVerwijderen