woensdag 19 juni 2019

Gevaarlijke gek bereidt aanval voor op Iran

VN-bronnen zijn van mening dat de Verenigde Staten van plan zijn een "tactische aanval op Iran" uit te voeren als reactie op de aanval op twee olietankers in de Golf van Oman, die het Teheran de schuld gaf zonder geloofwaardig bewijs te leveren.
Diplomatieke bronnen op het hoofdkwartier van de VN in New York vertelden de Hebreeuwse Israëlische krant Maariv dat zij Amerikaanse plannen om de aanval uit te voeren, beoordelen.

De functionarissen beweerden dat de regering-Trump sinds vrijdag non-stop discussies voert met hoge militaire commandanten en adviseurs met president Donald Trump, meldde de Jerusalem Post.

zal de VS niet per ongeluk 'in de oorlog' met Iran 'struikelen'. Als dit gebeurt, zal het ontwerp zijn

Het plan zou zijn voor de VS om een ​​luchtbombardement op te starten van een Iraanse faciliteit in verband met haar nucleaire programma, beweren de ambtenaren volgens de Post. Volgens een westerse diplomaat zal het bombardement "massaal" zijn maar "beperkt tot een specifiek doelwit".

Het besluit om militaire actie te ondernemen was blijkbaar gemaakt voordat rapporten naar voren kwamen dat Iran van plan was om zijn niveaus van uraniumverrijking te verhogen als reactie op toenemende spanningen met Washington.

Volgens de bronnen was Trump niet enthousiast over een staking, maar was hij zijn geduld kwijtgeraakt en bezweek onder invloed van minister Mike Pompeo, die heeft aangedrongen op militaire actie.

Pompeo zal dinsdag het Amerikaanse centrale commando bezoeken op de MacDill Air Force Base in Tampa, Florida, om 'regionale veiligheidsproblemen en lopende operaties' te bespreken .

VS plannen 'tactische aanval' op Iran in reactie op 'tankaanval' - rapport
© Lehtikuva / Vesa Moilanen / via REUTERS
Hij heeft herhaaldelijk beweerd dat Iran verantwoordelijk is voor de aanvallen op de olietankers, maar heeft geen overtuigend bewijs geleverd.

De Duitse minister van buitenlandse zaken Heiko Maas zei vorige week dat de door de VS als bewijs aangeboden korrelige video "niet genoeg" was om de schuld van Iran te bewijzen - en de Amerikaanse versie van de gebeurtenissen werd aangevochten door de eigenaar van het Japanse bedrijf dat één van de in de staat beschadigde tankers bezit de aanval.

De Amerikaanse claims van Iraanse schuld voor de tankaanvallen werden vergeleken met het nepbewijs van massavernietigingswapens gepresenteerd door de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell vóór de invasie van Irak in 2003.Die geschiedenis zou moeten dienen als een waarschuwend verhaal tegen het opnieuw inslaan van oorlog, zei de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, op zondag.

"We zijn de flesjes met wit poeder niet vergeten. We herinneren het en hebben daarom geleerd om terughoudend te zijn in onze beoordelingen, " zei Peskov.

Bron: RT

Waar kennen we dit van Iran staat immers als volgende op het lijstje van de US om vernietigt of aangevallen te worden, iemand met zulke plannen is het niet waard om de zelf gekozen titel als wereldleider te dragen laat staan zich ook nog zo te gedragen. Rennen we nu op WW3 af of gaan we als internationale wereld community nu zelf eens STOP zeggen?
  De Amerikaanse claims van Iraanse schuld voor de tankaanvallen werden vergeleken met het nepbewijs van massavernietigingswapens gepresenteerd door de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell vóór de invasie van Irak in 2003.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten