maandag 27 mei 2019

Leeftijdsdiscriminatie aan orde van de dag.

Je zult maar gecoached worden door de Sociale Dienst in een groep voor 50+ met als doel je terug te laten keren in de samenleving, als je daar mee kunt leven , prima.
Maar ik kom als 65+ steeds meer vacatures tegen met de volgende strekking.

MBO/HBO werk- en denkniveau;
Bij voorkeur heb je een technische / IT studie gevolgd, of een studie waar techniek/IT in ieder geval aan bod is gekomen;
TOT MAX. 5 JAAR WERKERVARING  (1e of 2e stap in je carrière), dus ook als je net bent afgestudeerd ben je bij ons van harte welkom!

Daar wordt dus niet op gelet door Overheid en SD.
Het aan het werk krijgen van oudere mensen werkt dus ook niet echt,
wat volgens mij ook niet werkt voor de door de SD aangestelde klantregisseurs,
Dat zijn door de SD aangestelde ZZP-ers voor de tijd dat het door de overheid beschikbaar gestelde subsidie op is, ook zij zijn daarna hun werk weer kwijt.

OK voor zover de niet functionerende regels van de overheid.

Nu is het wel zo dat een oudere werknemer de plaats inneemt van een eventueel jongere werkeloze die nog aan zijn carriere moet beginnen.
Die net zo lang op de "bank" blijft zitten tot zijn opleiding nog nauwelijks relevant is of dat hij/zij er geen zin meer in heeft (steeds meer millenials met een burnout die nog nauwelijks gewerkt hebben)

Ook kom ik dus argumenten tegen als "overgekwalificeerd" of te oud (als ik mijn geboortedatum bewust niet invul)
Oudere werknemers zijn vaker ziek (niet waar) of te duur (niemand heeft me gevraagd wat ik wil verdienen)

En daar komt nog eens bij dat je dikwijls geïntervieuwd wordt door een dik 50+ die deze argumenten aan voert om je niet te hoeven aannemen.

Samenvattend:
De doorwerken tot 67 of ouder is een onzinnige wet die door economisch rekenen wel goed uit komt.
We kunnen met die 140 miljoen best met pensioen, we hoeven niet meer met gestapo achtige praktijken op onze ouderen jagen.
En er komt weer wat meer ruimte voor onze jongeren waardaar het niet "nodig" is om asielzoekers te importeren die ook nog eens voorrang krijgen op de woningmarkt, gratis ziektenkostenverzekering en zelfs voorrang op de arbeidsmarkt.

Wat een KUT (excuus) land zijn we geworden.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten