dinsdag 21 mei 2019

Donatie-Schandaal: Het Rode Kruis heeft met een half miljard dollar exact 6 huizen gebouwd

Het Rode Kruis heeft beloofd Haïti te helpen bij het verschaffen van huizen na de aardbeving van 2010 die de regio heeft verwoest. Ze beloofden honderdduizenden huizen te bouwen voor mensen die door de verwoestende aardbeving dakloos zijn geworden, maar hebben massaal gefaald. Tot op heden hebben ze slechts zes huizen gebouwd, ondanks donaties van ongeveer een half miljard dollar.

Het Rode Kruis beloofde dat het 130.000 huizen zou bouwen voor de overlevenden van de aardbeving, maar tot nu toe zijn er slechts 6 huizen gebouwd en de slachtoffers geloven er niet meer in dat er nog iets zal veranderen. Veel regio’s zijn door de aardbeving verwoest en zijn in allerijl met willekeurig afval hersteld, veel mensen hebben nog steeds geen toegang tot schoon water. Een grote schande als je bedenkt dat er alleen al in de Verenigde Staten 500.000.000 dollar is gedoneerd.

Als belangrijkste reden voor het monumentale falen noemt het Rode Kruis organisatorische problemen zoals bouwrecht, gebrek aan taalvaardigheid van de medewerkers en dergelijke. Maar je hoeft geen genie te zijn om te zien dat de factuur niet klopt:

“Vijfhonderd miljoen in Haïti is veel geld”, zegt Jean-Max Bellerive, die tot 2011 premier van Haïti was. “Ik ben geen groot wiskundige, maar de cijfers slaan nergens op”.

De bewering van het Rode Kruis dat al het geld werd gebruikt om 4,5 miljoen Haïtianen weer op de been te helpen, was voor Belerive behoorlijk irritant:

“Nee, nee, nee, niet mogelijk! We hebben deze bevolkingsgrootte niet in het door de aardbeving getroffen gebied. Weet je – 4,5 miljoen is 100 procent van het stedelijke gebied in 2010. Honderd procent! Dat zou betekenen dat het Amerikaanse Rode Kruis complete Haïtiaanse steden zou hebben gediend.”

Het is ook interessant is dat het Rode Kruis weigerde een gedetailleerde lijst van uitgaven te verstrekken. Maar enige tijd later doken er e-mails op die laten zien hoe serieus met de donaties wordt omgegaan. In november 2013 schreef Gail McGovern een e-mail aan haar leidinggevenden dat een bepaald huisvestingsproject zou worden geannuleerd:

“We hebben nog steeds 20 miljoen dollar aan contingent. Enig idee hoe we de rest kunnen uitgeven? (Afgezien van het prachtige helikopter idee?) Kunnen we het Conrad ziekenhuis financieren? Of meer voor partners? Meer beschermingsprojecten?”

De functionarissen van het Rode Kruis wilden geen commentaar geven op het “helikopter idee”, maar het is een algemene hint in de economie om geld weg te geven – zoals het uit een helikopter laten vallen.

In 2015 kwam het ook uit dat McGovern onterecht probeerde om het onderzoek van het Congres van de V.S. te verhinderen om het donatie-schandaal te verduisteren. Ze is nog steeds directrice van het Amerikaanse Rode Kruis en verdient een half miljoen per jaar.

Sinds het jongstleden officieel bekend is geworden dat verschillende bekende “hulporganisaties” zoals Oxfam en Unicef massaal betrokken zijn bij mensenhandel en pedofiele netwerken is het onbegrijpelijk dat er nog steeds zoveel donatiegeld naar deze criminele organisaties vloeit.

Conclusie: De vreselijke misdaden van de corrupte coterie kunnen helaas niet in een oogwenk worden gestopt, maar degenen die zich goed informeren weten in ieder geval aan wie niets meer moet worden geschonken. Aan de andere kant bewijzen dergelijke schandalen eens te meer dat de ‘deep state’ wel degelijk bestaat; een crimineel netwerk dat dergelijke machinaties achter de schermen organiseert en de daders ondanks overweldigende bewijzen er altijd mee wegkomen .

Een sprankje hoop: Er zijn nu enkele invloedrijke politici die de moed hebben om deze misdaden publiekelijk te noemen. Als ze genoeg steun krijgen en bekwame medestanders kunnen rekruteren, zullen de cabals [de wereldwijde elite die de geheime schaduwregering vormt noemen we ook wel de Cabal] binnenkort voor de rechter worden gebracht.

Bron: FENIXX

6 opmerkingen :

  1. Idem hier met kom op tegen kanker ,rode neuzen en warmste week !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. waar is da geld allemaal nor toe aasgieren gvd

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geen geld doneren, geld maakt de mensen slecht ...
    Daadwerkelijk helpen ...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo zie je het maar bijna alles blijft aan de strijkstok hangen en gaan niet daar heen waar het nodig is en het vele geld wat overal wordt opgehaald komt dus niet daar terecht waar het nodig is en dat is niet alleen van het rode kruis maar ook andere instanties en dan steeds weer komen met zielige verhalen het is zo hard nodig en vele mensen trappen er weer in.

    BeantwoordenVerwijderen