donderdag 15 november 2018

MILJOENEN HULPGELD RODE KRUIS VERDWENEN

Het internationale Rode Kruis heeft toegegeven dat er gesjoemeld is met geld dat bestemd was voor de bestrijding van de ebola-crisis in West-Afrika. Dat meldt de BBC. In totaal ging zowat 5 miljoen dollar in rook op.

Het geld werd onder meer versluisd via veel te hoog geprijsde hulpmiddelen, salarissen voor onbestaande medewerkers en valse facturen. Het meeste geld, zowat 2,7 miljoen dollar, verdween in Liberia. In Sierra Leona ging 2 miljoen dollar verloren, in Guinee ging 1 miljoen dollar in rook op, vooral via valse facturen.


Strengere regels
Het Rode Kruis heeft al laten weten de zaak diep te betreuren. De organisatie benadrukt ook dat het intussen strengere regels heeft opgesteld, en dat elke medewerker van het Rode Kruis die met de zaak te maken heeft ter verantwoording zal worden geroepen.

100 miljoen dollar
Tussen 2014 en 2016 zijn zeker 10.000 mensen in West-Afrika overleden aan ebola. De meeste slachtoffers vielen in Liberia, Sierre Leona en Guinee. De afdelingen van het Rode Kruis in de getroffen landen kregen in totaal zo'n 100 miljoen dollar voor de bestrijding van de ziekte.


Bron:  VTM

Geen opmerkingen :

Een reactie posten