dinsdag 30 oktober 2018

Waarom alles wat je hebt geleerd over virussen VERKEERD is

Baanbrekend onderzoek wijst uit dat het grootste deel van wat we geloofden over de vermeende dodelijke eigenschappen van virussen zoals influenza,  gebaseerd is op niets meer dan geïnstitutionaliseerd bijgeloof en mythe

De kiemtheorie is een immens krachtige kracht op deze planeet en beïnvloedt alledaagse interacties van een handdruk, helemaal tot aan de ladder, tot nationale vaccinatieagenda's en wereldwijde uitroeiingscampagnes .

Maar wat als fundamenteel onderzoek naar wat precies deze 'pathogenen' zijn, hoe ze ons infecteren, nog niet is uitgevoerd? Wat als veel van wat wordt verondersteld en geloofd over het gevaar van microben, met name virussen, volledig is ondermijnd in het licht van radicaal nieuwe ontdekkingen in de microbiologie?

Sommige van onze lezers weten al dat ik in mijn vorige geschriften bespreek waarom het concept 'kiemen als onze vijanden' is gedecimeerd door de relatief recente ontdekking van het microbioom. Lees voor een grondige achtergrond over dit onderwerp mijn vorige artikel: " Hoe het microbiotoom het ego, het vaccinbeleid en het patriarchaat heeft vernietigd ." U kunt ook Profound Implications of the Virome voor Human Health and Auto Immunity lezen  om een ​​beter begrip te krijgen van de voordelen van virussen voor de gezondheid.

In dit artikel zal ik een minder filosofische benadering volgen, en me richten op influenza als een concreter voorbeeld van de paradigmaverschuiving op copernaam niveau in de biogeneeskunde en de levenswetenschappen. We zijn allemaal momenteel volledig ondergedompeld in ons, zelfs als de medische instelling het erkent. . 

Dodelijke griepvirussen: vaccineren of sterven?

De hyperbolische manier waarop gezondheidsbeleidsmakers en de reguliere media er vandaag over praten, is het griepvirus een dodelijke kracht, waartegen alle burgers van alle leeftijden van 6 maanden of ouder jaarlijks een griepvaccin moeten nemen om zichzelf tegen te beschermen, anders zouden ze geconfronteerd met dodelijke gevolgen. Erger nog, degenen die religieuze of filosofische bezwaren hebben, of die anderszins gewetensbezwaar protesteren tegen vaccineren, worden gekarakteriseerd als het kwaad doen aan anderen door hen immuniteit van kudde te ontzeggen ( een concept dat volledig is ontkracht door een zorgvuldige studie van het bewijs, of het gebrek daaraan) ). In het onderstaande interview vertelt Bill Gates aan Sanjay Gupta bijvoorbeeld dat hij denkt dat niet-vaccinators "kinderen doden":




Maar wat als ik je zou vertellen dat er zelfs niet zoiets bestaat als 'griepvirus' in de zin van een monolithische ziektevector die buiten ons bestaat, zogezegd als de relatie tussen roofdier en prooi?

Ten eerste, bedenk dat de zeer gezaghebbende Cochrane-samenwerking erkent dat er veel verschillende griepvirussen zijn die in feite geen influenza A zijn - waartegen griepvaccins gericht zijn - maar die niettemin kunnen bijdragen aan symptomen die identiek zijn aan die toegeschreven aan influenza A:

Meer dan 200 virussen veroorzaken influenza en influenza-achtige ziektes die dezelfde symptomen veroorzaken (koorts, hoofdpijn, pijntjes en kwalen, hoest en loopneuzen). Zonder laboratoriumtests kunnen artsen de twee ziekten niet onderscheiden. Beide gaan dagenlang mee en leiden zelden tot de dood of ernstige ziekte. In het beste geval kunnen vaccins effectief zijn tegen alleen influenza A en B, die ongeveer 10% van alle circulerende virussen vertegenwoordigen . "(Bron:  Cochrane-samenvattingen )." 


Dit zorgt voor een beeld van complexiteit dat een gezondheidsbeleid ondermijnt dat veronderstelt dat vaccinatie gelijk staat aan bonafide immuniteit en impliceert dat de kudde collectief moet deelnemen aan het ritueel van massale vaccinatiecampagnes als een kwestie van maatschappelijke verantwoordelijkheid en noodzaak.

Zelfs het gebruik van het woord 'immunisatie' om vaccinatie te beschrijven is hoogst misleidend. Op het moment dat het woord wordt gebruikt, veronderstelt het al werkzaamheid en lijkt het erop alsof niet-vaccinators anti- immuniteit hebben, in plaats van wat ze eigenlijk zijn: pro-immuniteit (via schone lucht, voedsel, water en zonlicht), maar niet bereid om zichzelf of hun gezonde kinderen te onderwerpen aan "onvermijdelijk onveilige" medische procedures met alleen theoretische voordelen.

Waarom griepvirus niet bestaat (de manier waarop we werden verteld)

Maar het onderwerp wordt nog interessanter als we kijken naar de bevindingen van een studie uit 2015 getiteld " Geconserveerde en gastheerspecifieke kenmerken van influenza-virionarchitectuur ." Dit was de eerste studie ooit om de moleculaire diepten van wat eigenlijk het influenzavirus is, te peilen. Verbazingwekkend genoeg werd, gezien de lange geschiedenis van vaccingebruik en promotie, de volledige karakterisering van welke eiwitten het bevat en waar ze van zijn afgeleid nooit eerder uitgevoerd. Hoe we jaarlijks miljarden dollars investeren in griepvaccins en een wereldwijde campagne hebben opgezet om een ​​virale vijand te bestrijden, waarvan de basisbouwstenen die we niet eens kennen, moeilijk te begrijpen zijn. Maar het is toch waar.

De studiesamenvatting opent met deze zeer provocerende regel:
Virussen gebruiken virionen om zich te verspreiden tussen gastheren, en de vironsamenstelling is daarom de primaire determinant van virale overdraagbaarheid en immunogeniciteit. "

Virion is ook bekend als 'virale deeltjes' en ze zijn het middel waarmee virale nucleïnezuren in staat zijn levende organismen te verplaatsen en 'infecteren'. Zonder het virale deeltje (taxi) om het virus-DNA (passagier) rond te dragen, zou het onschadelijk zijn; in feite worden virussen vaak beschreven als ergens tussen levende en levenloze objecten om deze reden: ze produceren hun eigen energie niet en zijn ook niet overdraagbaar zonder een levende gastheer. En dus maken de auteurs in deze eerste regel duidelijk dat de samenstelling van virussen ook de belangrijkste bepalende factor is voor de vraag of een virus infectieus is (transmits) en welke effecten het heeft in het immuunsysteem van de geïnfecteerde gastheer.


Griepvirusdeeltjes
Dit onderscheid is belangrijk omdat we virussen vaak beschouwen als simpelweg pathogene snaren van DNA of RNA. De ironie is natuurlijk dat de dingen waaraan we zoveel dodelijkheid toeschrijven - virale nucleïnezuren - niet eens leven en geen organisme kunnen infecteren zonder alle andere componenten (eiwitten, lipiden, extra-virale nucleïnezuren) die zijn technisch gezien niet van virale oorsprong, en nemen deel aan het proces. En dus, als de componenten die niet-virale zijn essentieel zijn voor het virus om schade aan te richten, hoe kunnen we dan blijven volhouden dat we tegen een monolithische ziekte-entiteit "daarbuiten" zijn die ons "infecteert", een passief slachtoffer? Het is fundamenteel niet sensibel, gezien deze bevindingen. Het ondermijnt ook duidelijk de onophoudelijke,

Laten we dieper in de bevindingen van de studie duiken ...

De volgende regel van de samenvatting gaat in op het feit dat we dit artikel hebben geopend: namelijk dat er een grote complexiteit aan de orde is op het niveau van de diepgaande variabiliteit in de samenstelling van virussen:


De virionen van veel virussen zijn echter complex en pleomorf, waardoor ze moeilijk in detail kunnen worden geanalyseerd "

Maar dit probleem van de grote variabiliteit in de virionsamenstelling van influenza is precies waarom het onderzoek werd uitgevoerd. Ze verklaren:


Hier behandelen we dit door virale eiwitten te identificeren en te kwantificeren met massaspectrometrie, waardoor een compleet en kwantificeerbaar model wordt geproduceerd van de honderden virale en gastheer-gecodeerde eiwitten die de pleomorfe virions van het influenzavirus vormen. We laten zien dat een geconserveerde influenzavirionarchitectuur, die aanzienlijke hoeveelheden gastheereiwitten bevat, evenals het virale eiwit NSI, is uitgewerkt met overvloedige gastheerafhankelijke kenmerken. Als gevolg hiervan hebben influenzavirions geproduceerd door zoogdier- en vogelgastheren verschillende eiwitsamenstellingen. "

Met andere woorden, ze ontdekten dat het griepvirus evenzeer bestaat uit biologisch materiaal van de gastheer dat het virus 'infecteert', als het virale genetische materiaal van het virus als zodanig .

Hoe dan differentiëren we het influenzavirus als volledig "anders"? Gegeven dat het niet zou bestaan ​​zonder "zelf" eiwitten, of die van andere gastheerdieren zoals vogels (aviaire) of insecten, zou dit onmogelijk te maken hebben met enige intellectuele eerlijkheid intact.

Er is ook het aanzienlijke probleem van de productie van griepvaccins. Momenteel wordt antigeen van het menselijke griepvaccin via insecten en kippeneieren geproduceerd. Dit betekent dat de virusdeeltjes die worden geëxtraheerd uit deze gastheren vreemde proteïnen zouden bevatten en daarom verschillende en / of onvoorspelbare immunologische responsen in mensen zouden produceren dan zou worden verwacht van menselijke influenzavirale deeltjes. Een mogelijkheid is dat de tientallen vreemde eiwitten die binnen aviaire influenza worden gevonden, in theorie antigenen bij mensen kunnen produceren die kruisreageren met zelfstructuren die resulteren in auto-immuniteit. Veiligheidstesten testen momenteel niet op deze kruisreacties. Het is duidelijk dat deze ontdekking een doos met potentiële problemen van pandora opent die nooit voldoende is geanalyseerd, omdat tot nu toe nooit werd begrepen dat "influenza"

Zijn griepvirussen echt "gekaapte" Exosomes?

Tenslotte identificeerde de studie iets dat zelfs nog verbazingwekkender was:


Tot slot merken we op dat influenzavirions een onderliggende eiwitsamenstelling delen met exosomen, wat suggereert dat influenzavirions zich vormen door de productie van microvesicles te onderdrukken.

Waar deze onderzoekers het over hebben is de ontdekking dat virion deeltjes verbluffende overeenkomsten vertonen met natuurlijk voorkomende virusachtige deeltjes geproduceerd door alle levende cellen die exosomen worden genoemd. Exosomen, zoals veel virussen (dwz omhulde virussen), zijn ingesloten in een membraan en bevinden zich binnen het bereik van 50-100 nanometer dat virussen zijn (20 - 400 nm). Ze bevatten ook biologisch actieve moleculen, zoals eiwitten en lipiden, evenals informatiebevattende moleculen zoals RNA's, precies of zeer vergelijkbaar met de soorten inhoud die je aantreft in virale deeltjes.

Bekijk deze eenvoudige video over exosomes om een ​​inleiding te krijgen:


Wanneer we gaan kijken naar virussen door de lens van hun overlap met exosomen, die als dragers van RNA's essentieel zijn voor het reguleren van de expressie van de overgrote meerderheid van het menselijk genoom, beginnen we te begrijpen hoe hun functie als neutraal zou kunnen worden beschouwd als "informatie dragers, "zo niet voordelig. Zowel exosomen als virussen kunnen feitelijk verantwoordelijk zijn voor communicatie tussen soorten en tussen verschillende koninkrijken  in de biosfeer, gezien de manier waarop ze horizontale informatieoverdracht tussen organismen kunnen faciliteren en bemiddelen. Zelfs het eten van een stuk fruit met deze exosomen kan de expressie van vitaal belangrijke genen in ons lichaam veranderen .


exosomen
In het licht van dit post-Germ Theoretische perspectief kunnen v irussen worden beschreven als stukjes informatie op zoek naar chromosomen; niet inherent "slecht", maar in feite essentieel voor het mediëren van de genotype / fenotype-relatie binnen organismen, die zich in realtime moeten aanpassen aan de altijd veranderende omgevingscondities om te overleven; iets wat het glaciale tempo van genetische veranderingen in de primaire nucleotidesequenties van ons DNA niet kan doen (het kan bijvoorbeeld ongeveer 100.000 jaar duren voordat een proteïne coderende gensequentie verandert in seconden, voordat de expressie van een proteïne-coderend gen via modulatie wordt gewijzigd via virale of exosomale RNA's).

Dit betekent niet dat ze ook "allemaal goed" zijn. Soms, gezien de vele omstandigheden buiten hun controle, kunnen hun berichten uitdagingen of verkeerde informatie geven aan de cellen waaraan ze worden blootgesteld, wat zou kunnen resulteren in een 'ziektesymptoom'. Deze ziektesymptomen zijn vaak, zo niet altijd, pogingen van het lichaam om zichzelf te reguleren en uiteindelijk te verbeteren en zichzelf te genezen.

Met andere woorden, de virion samenstelling van virussen lijkt het bijproduct te zijn van de normale exosome (ook bekend als microvesicle) productiemachines en trafficking van de cel, zij het beïnvloed door influenza DNA. En net als exosomes, kunnen virussen een middel zijn voor extracellulaire communicatie tussen cellen, in plaats van simpelweg een ziekteverwekkende aandoening. Dit zou kunnen verklaren waarom een ​​opeenstapeling van onderzoek naar de rol van de virome in de menselijke gezondheid aangeeft dat zogenaamde infectieuze agentia, waaronder virussen zoals mazelen, aanzienlijke gezondheidsvoordelen opleveren. [zie: de gezondheidsvoordelen van mazelen  en de genezende kracht van kiemen? ].

Andere onderzoekers zijn tot vergelijkbare ontdekkingen gekomen over de relatie tussen exosomen en virussen, soms beschrijven ze virale kaping van exosome paden als een "Trojaans paard" -hypothese.  HIV kan zo'n voorbeeld geven .

Slotopmerkingen

De opmerkelijk recente ontdekking van het gastheer-afhankelijke karakter van de virion samenstelling van het influenzavirus is eigenlijk slechts het topje van een intellectuele ijsberg die nog niet volledig in het licht van de dag moet komen, maar al "zinkende" schepen is; paradigmeschepen, als je wilt.

Een van die paradigma's is dat bacteriën vijandige strijders zijn en dat virussen geen fundamentele rol spelen in onze gezondheid, en indien mogelijk uit de aarde moeten worden verdreven met medicijnen en vaccins.

Dit geloof is echter onhoudbaar. Met de ontdekking van de onmisbare rol van het microbioom en de subpopulatie van virussen erin - de virome - zijn we een geheel nieuwe, ecologisch verantwoorde kijk op het lichaam en zijn omgeving aangegaan die fundamenteel onafscheidelijk zijn. Ironisch genoeg is het enige dat griep kan doden, is de kiemtheorie zelf.

Voor een grondige verkenning hiervan, zie de onderstaande les over de virome. Ik beloof dat als je dat doet, je de kiemtheorie niet meer als een monolithische waarheid kunt handhaven. Je kunt zelfs beginnen te begrijpen hoe we sommige virussen "onze vrienden" kunnen noemen, en waarom we veel meer virussen nodig hebben dan dat ze ons nodig hebben.




Sayer Ji
Sayer Ji is oprichter van  greenmedinfo , een recensent bij de  International Journal of Human Nutrition en Functional Medicine , medeoprichter en CEO van Systome Biomed , vice-voorzitter van de raad van de  nationale gezondheidsfederatie , lid van de stuurgroep
van de wereldwijde niet- gouvernementele organisaties. GMO Foundation .

Disclaimer : dit artikel is niet bedoeld als medisch advies, diagnose of behandeling. De hier weergegeven meningen komen niet noodzakelijk overeen met die van GreenMedInfo of haar personeel.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten