maandag 22 oktober 2018

82 Jaar Oude Vrouw met dementie krijgt haar geheugen terug na het veranderen van haar dieet

Onlangs heeft een 82-jarige vrouw die aan dementie leed, die haar eigen zoon niet kon herkennen, op miraculeuze wijze haar geheugen teruggekregen na het veranderen van haar dieet.

Toen de toestand van zijn moeder zo ernstig werd dat ze voor haar eigen veiligheid in het ziekenhuis moest worden opgenomen, kwam Mark Hatzer bijna in het reine met het verlies van een andere ouder.

Sylvia had haar geheugen en gedeelten van haar geest verloren, ze had zelfs de politie gebeld om de verpleegster die voor haar zorgde te beschuldigen van ontvoering.

Een verandering in het dieet, dat bestond uit grote hoeveelheden bosbessen en walnoten, heeft bewezen een sterke invloed te hebben gehad op de toestand van Sylvia dat haar recepten nu worden gedeeld door de Alzheimervereniging.

Sylvia begon ook andere gezondheidsvoeding, waaronder broccoli, boerenkool, spinazie, zonnebloempitten, groene thee, haver, zoete aardappelen en zelfs pure chocolade met een hoog percentage cacao. Van al deze voedingsmiddelen is bekend dat ze gunstig zijn voor de gezondheid van de hersenen.

Mark en Sylvia bedachten samen een dieet nadat ze hadden besloten dat de medicatie op zich niet voldoende was, ze keken naar het onderzoek waaruit bleek dat de dementie veel lager is in mediterrane landen en kopieerden veel van hun eetgewoonten.

Onlangs kreeg een 82-jarige vrouw met dementie, die haar eigen zoon niet kon herkennen, op miraculeuze wijze herinneringen teruggekregen na het veranderen van haar dieet.

Toen de toestand van zijn moeder zo ernstig werd dat ze voor haar eigen veiligheid in het ziekenhuis moest worden gehouden, kwam Mark Hatzer bijna tot het besluit dat hij een andere ouder zou verliezen.

Sylvia had haar geheugen en delen van haar verstand verloren, ze had zelfs de politie gebeld toen ze de verpleegster beschuldigde die voor haar zorgde voor ontvoering.

Een verandering in dieet, dat bestond uit grote hoeveelheden bosbessen en walnoten, heeft bewezen een sterke invloed te hebben gehad op de conditie van Sylvia dat haar recepten nu worden gedeeld door de Alzheimer's Society.Sylvia begon ook met het opnemen van andere gezonde voedingsmiddelen, waaronder broccoli, boerenkool, spinazie, zonnebloempitten, groene thee, haver, zoete aardappelen en zelfs pure chocolade met een hoog percentage cacoa. Van al deze voedingsmiddelen is bekend dat ze heilzaam zijn voor de gezondheid van de hersenen.

Mark en Sylvia bedachten samen een dieet na het besluit dat de medicatie alleen niet voldoende was, ze keken naar het onderzoek waaruit bleek dat de percentages van dementie in de mediterrane landen veel lager zijn en veel van hun eetgewoonten hebben gekopieerd.


Volgens Mirror.co.uk "


Mark, wiens broer Brent ook in 1977 overleed, zei: "Toen mijn moeder in het ziekenhuis lag, dacht ze dat het een hotel was - maar het ergste waar ze ooit in was geweest.

"Ze herkende me niet en belde de politie op omdat ze dacht dat ze ontvoerd was.

"Sinds mijn vader en broer stierven zijn we altijd al een kleine familie-eenheid geweest, alleen ik en mijn moeder, zodat ze niet wist wie ik verwoestend was.
"We waren een dubbele daad die overal samen ging. Ik wanhoopte en voelde me nooit zo alleen, omdat ik geen andere familie had om naartoe te gaan.

"Overnachten gingen we van een gelukkig gezin naar een gezin in crisis.

"Toen ze het ziekenhuis verliet, dachten we dat we in plaats van voorgeschreven medicijnen misschien een alternatieve behandeling zouden proberen.

"In bepaalde landen is de ziekte van Alzheimer vrijwel ongehoord vanwege hun dieet.

"Iedereen kent vis, maar er zijn ook bosbessen, aardbeien, paranoten en walnoten - deze hebben blijkbaar de vorm van een brein om ons een teken te geven dat ze goed zijn voor de hersenen".

Er waren ook enkele cognitieve oefeningen die Mark en zijn moeder samen zouden doen, zoals legpuzzels met kruiswoordraadsels en het ontmoeten van mensen in sociale situaties, Sylvia zou ook oefenen door gebruik te maken van een pedaalsysteem dat geschikt is voor haar stoel.

Mark zei: "Het was geen nachtelijk wonder, maar na een paar maanden begon ze zich dingen als verjaardagen te herinneren en werd ze weer haar oude zelf, alerter, meer betrokken.

"Mensen denken dat als je eenmaal een diagnose hebt gesteld, je leven ten einde loopt. Je zult goede en slechte dagen hebben, maar het hoeft niet het einde te zijn. Voor een 82-jarige doet ze het heel goed, ze ziet er 10 jaar jonger uit en als je haar ontmoet zou je niet weten dat ze dit alles heeft meegemaakt.

"Ze moest met allerlei dingen geholpen worden, nu draait ze het om. We leven in dit land tot op hogere leeftijd, maar we leven niet per se gezonder".
Het vermogen van het lichaam om te genezen is groter dan dat iemand zich maar kan voorstellen.

Dit verhaal laat alleen maar zien hoe veerkrachtig ons lichaam werkelijk is als het de juiste omgeving krijgt. De meeste van deze soorten ziekten zijn in de eerste plaats vaak gerelateerd aan voeding, dus dat betekent dat ze inderdaad kunnen worden omgekeerd met een goed dieet. Zeker, sommige zijn genetisch en je zou een drager van het gen kunnen zijn, maar dat is geen garantie dat het actief wordt, er zijn dingen die je kunt doen om het risico te minimaliseren. Onze gezondheid is onze grootste rijkdom. We moeten ons realiseren dat we een stem hebben in ons leven en wat ons lot is.

We hebben het onderwerp eerder besproken over hoe de opbouw van aluminium in de hersenen direct gerelateerd is aan dementie en meer specifiek aan de ziekte van Alzheimer, het kunnen identificeren hiervan als oorzaak is belangrijk omdat we dit kunnen doen om de blootstelling te beperken en ontgift ook onze hersenen en lichamen van dit schadelijke zware metaal.

In een artikel met de titel  Sterk bewijs dat aluminium verbindt met Alzheimer ,  onlangs gepubliceerd op  de  website van The Hippocratic Post , legde Exley uit dat:

"We weten al dat het aluminiumgehalte van hersenweefsel bij late onset of sporadische ziekte van Alzheimer aanzienlijk hoger is dan dat het gevonden wordt in leeftijdsafhankelijke controles. Dus, individuen die eind jaren zestig en ouder de ziekte van Alzheimer krijgen, verzamelen ook meer aluminium in hun hersenweefsel dan personen van dezelfde leeftijd zonder de ziekte.

Zelfs hogere niveaus van aluminium zijn gevonden in de hersenen van individuen, gediagnosticeerd met een vroege vorm van sporadische (meestal late onset) ziekte van Alzheimer, die een ongebruikelijk hoge blootstelling aan aluminium hebben ervaren door de omgeving (bijv. Camelford) of door hun werkplek. Dit betekent dat de ziekte van Alzheimer veel vroeger is begonnen, bijvoorbeeld in de jaren vijftig of aan het begin van de jaren zestig, bij personen die in hun dagelijks leven zijn blootgesteld aan ongewoon hoge hoeveelheden aluminium. "

Zijn meest recente studie, gepubliceerd door de  Journal of Trace Elements in Medicine and Biology  in december 2016, getiteld:  Aluminium in hersenweefsel bij familiale Alzheimer,  is een van de vele studies die hij en zijn team hebben uitgevoerd op het gebied van aluminium over de jaren. Deze studie in het bijzonder wordt echter van grote waarde geacht, omdat het de eerste keer is dat wetenschappers het niveau van aluminium in het hersenweefsel van personen met de diagnose familiale Alzheimer hebben gemeten. (Alzheimer of AD wordt als  familiaal beschouwd  als twee of meer mensen in een familie aan de ziekte lijden.)


Volgens hun paper, de concentraties van aluminium gevonden in hersenweefsel gedoneerd door personen die stierven met een diagnose van familiale AD, was het hoogste niveau ooit gemeten in menselijk hersenweefsel.

Professor Exley schreef:

"We laten nu zien dat sommige van de hoogste niveaus van aluminium die ooit in menselijk hersenweefsel zijn gemeten, worden gevonden bij personen die zijn overleden met de diagnose van familiale Alzheimer.

De gehaltes aan aluminium in hersenweefsel van personen met familiale Alzheimer zijn vergelijkbaar met die in personen die stierven aan een door aluminium veroorzaakte encefalopathie tijdens nierdialyse. "

Hij legde dat uit:

"Familiale ziekte van Alzheimer is een vroege vorm van de ziekte met eerste symptomen die al op 30 of 40 jaar voorkomen. Het is uiterst zeldzaam, misschien 2-3% van alle gevallen van de ziekte van Alzheimer. De basen zijn genetische mutaties geassocieerd met een eiwit genaamd amyloid-beta, een eiwit dat sterk verbonden is met de oorzaak van alle vormen van de ziekte van Alzheimer.


Personen met familiale Alzheimer-ziekte produceren meer amyloïde beta en het begin van de symptomen van de ziekte van Alzheimer is veel eerder in het leven. "
Bron: Collective Evolution

Geen opmerkingen :

Een reactie posten