dinsdag 23 oktober 2018

Onderzoek onthult , Antidepressiva veroorzaken ernstige ontwenningsverschijnselen, zoals hallucinatie, manie en angst

IN HET KORT

  • De feiten:Een ander onderzoek is naar voren gekomen waarin de schadelijke gevolgen voor de gezondheid van het nemen van antidepressiva worden uiteengezet. Niet alleen liegen farmaceutische bedrijven over hun voordelen, maar ze verbergen ook hun schade.
  • Nadenken over:Er zijn andere manieren om met depressie om te gaan die effectiever zijn dan medicatie. Placebo, bijvoorbeeld, oefening, een plantaardig dieet, meditatie etc.

Een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift  Verslavend Gedrag  en getiteld: " Een systematisch overzicht van de incidentie, ernst en duur van antidepressieve ontwenningsverschijnselen: zijn richtlijnen evidence-based? , "Onthult dat antidepressiva veel verslavend en schadelijker zijn dan eerder werd aangenomen, en bevestigt het langdurige activisme met betrekking tot deze kwestie geleid door Amerikaanse psychiaters zoals  Kelly Brogan , MD en  Peter Breggin , MD.


Hoogtepunten van het rappot zijn als volgt:

  • Meer dan de helft (56%) van de mensen die van antidepressiva proberen af ​​te komen, hebben ontwenningsverschijnselen.
  • Bijna de helft (46%) van mensen die ontwenningsverschijnselen ervaart, beschrijft ze als ernstig.
  • Het is niet ongebruikelijk dat de ontwenningsverschijnselen enkele weken of maanden aanhouden.
  • De huidige richtlijnen in het VK en de VS onderschatten de ernst en de duur van het staken van het antidepressivum, met significante klinische implicaties.
Deze studie had als doel de waarachtigheid te beoordelen van het huidige National Institute of Health and Care Excellence van het VK en de antidepressierichtlijnen van de American Psychiatric Association, waarin staat dat onthoudingsreacties van antidepressiva 'zelflimiterend' zijn (dat wil zeggen dat ze doorgaans tussen 1 en 2 weken verdwijnen).

Om dit doel te bereiken heeft de systematische review de volgende methoden gebruikt:

"Een systematisch literatuuronderzoek werd uitgevoerd om de incidentie, de ernst en de duur van antidepressieve ontwenningsverschijnselen na te gaan. We hebben 23 relevante onderzoeken geïdentificeerd, met verschillende methodieken en steekproefgroottes. "

De resultaten zijn als volgt gerapporteerd:

"Ontwenningsincidentie van 14 studies varieerde van 27% tot 86% met een gewogen gemiddelde van 56%. Vier grote studies naar ernst resulteerden in een gewogen gemiddelde van 46% van degenen met antidepressieve ontwenningsverschijnselen die de meest extreme ernstbeoordeling goedkeurden. Zeven van de tien zeer diverse onderzoeken die gegevens over de duur verstrekken, zijn in tegenspraak met de herroepingsrichtlijnen voor het VK en de VS, omdat zij hebben vastgesteld dat een aanzienlijk deel van de mensen die ontwenningsverschijnselen ervaren, dit langer dan twee weken doen en dat het niet ongewoon is dat mensen terugtrekking ervaren. voor meerdere maanden."

Bijwerkingen waren uiteenlopend, duurden enkele maanden of langer (inclusief permanente disfunctie), zoals: 

"Typische AD-onthoudingsreacties omvatten toegenomen angst, griepachtige symptomen, slapeloosheid, misselijkheid, onbalans, sensorische stoornissen en hyperarousal. Duizeligheid, elektrische schokachtige sensaties, hersenkraken, diarree, hoofdpijn, spierspasmen en -schokken, opwinding, hallucinaties, verwarring, malaise, zweten en prikkelbaarheid worden ook gemeld (Warner, Bobo, Warner, Reid, & Rachal, 2006, Healy, 2012). Hoewel de bovengenoemde symptomen de meest voorkomende lichamelijke symptomen zijn, zijn er ook aanwijzingen dat AD-terugtrekking manie en hypomanie kan veroorzaken (Goldstein et al., 1999; Naryan & Haddad, 2011) emotionele afstomping en een onvermogen om te huilen (HolguinLew & Bell , 2013) langdurige of zelfs permanente seksuele disfunctie (Csoka & Shipko, 2006). "

De studie concludeerde:

Wij adviseren dat de richtlijnen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten betreffende de intrekking van antidepressiva dringend worden bijgewerkt, omdat deze duidelijk afwijken van de gegevens over de incidentie, de ernst en de duur van het staken van het antidepressivum en waarschijnlijk leiden tot de wijdverspreide verkeerde diagnose van ontwenning, de daaruit voortvloeiende verlenging van het antidepressivum. gebruik, veel onnodig antidepressivum voorschrijven en hogere percentages antidepressiva in het algemeen. We raden ook aan dat voorschrijvers patiënten volledig informeren over de mogelijkheid van ontwenningsverschijnselen. 

De onderzoekers merkten ook op dat de stijgende aantallen voorgeschreven antidepressiva overal ter wereld kunnen worden aangewakkerd door de antidepressieve bijwerkingen door zelfmoordneiging :

"Aangezien de verlengingsduur van het gebruik van AD de stijgende AD-voorschriften gedurende dezelfde periode heeft aangewakkerd, moeten we de oorzaken van dit langere gebruik begrijpen. Het weergegeven bewijs suggereert dat langer gebruik deels kan worden veroorzaakt door de onderschatting van de incidentie, de ernst en de duur van AD-ontwenningsverschijnselen, waardoor veel ontwenningsverschijnselen een verkeerde diagnose hebben gesteld, bijvoorbeeld als terugval (waarbij geneesmiddelen worden hersteld) of als niet reageren op behandeling (waarbij nieuwe geneesmiddelen worden geprobeerd en / of doseringen worden verhoogd). Dit probleem is urgent omdat langdurig gebruik van AD wordt geassocieerd met verhoogde ernstige bijwerkingen, verhoogd risico op gewichtstoename, verminderde autonomie en veerkracht van patiënten (waardoor hun afhankelijkheid van medische hulp wordt vergroot), verslechtering van de resultaten voor sommige patiënten, grotere terugval prijzen,

De betreffende implicaties van deze studie voor miljoenen mensen over antidepressiva werden onmiddellijk door de media erkend, zoals blijkt uit de reguliere rapportage over het onderwerp met de volgende koppen:

Dankzij een kleine maar moedige groep van professionals die het bewustzijn hebben verhoogd van de diepzinnige, onbedoelde nadelige effecten van psychiatrische drugs en de abjecte afwezigheid van objectieve criteria voor het bepalen van 'psychische aandoeningen', zijn er niet alleen middelen beschikbaar voor het publiek vandaag om een beter inzicht krijgen in de gevaren van psychiatrische drugs, maar er zijn ook programma's en protocollen om degenen die op hen zijn veilig van hen te laten komen en met de steun van anderen die hetzelfde al hebben gedaan. Het programma samengesteld door Dr. Kelly Brogan - Vital Mind Reset - heeft bijvoorbeeld krachtige resultaten opgeleverd. Neem een kijkje op de getuigenis wal l hier om te leren van de ervaringen uit de eerste hand van degenen die het programma hebben ondergaan en kwam vrij van medicijnen, vaak met hun psychiatrische symptomen en comorbiditeit verminderd of volledig in remissie gebracht.


Geen opmerkingen :

Een reactie posten