donderdag 4 oktober 2018

Best wel transparante politiek


Letterlijke en volledige tekst van de website Rijksoverheid.nl:
“Drs. M. (Mark) Rutte treedt na zijn studie in 1992 in dienst bij Unilever. Tot 1997 is hij daar als human resources manager verantwoordelijk voor opleidingen en trainingen van medewerkers en begeleidt hij enkele reorganisaties.
In 1997 wordt hij personeelsmanager bij Van den Bergh Nederland (Calvé) in Delft, een onderdeel van Unilever. Ook daar houdt hij zich bezig met een reorganisatie.
Vervolgens treedt hij in 2002 als personeelsdirecteur in dienst van de IgloMora Groep BV, een dochter van Unilever.”


Vanuit deze laatste functie wordt hij in 2002 staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (kabinet-Balkenende). Uiteindelijk is hij van 2010 tot heden (2018) de minister-president van Nederland en besluit hij om de dividendbelasting af te schaffen voor de aandeelhouders van multinationals om zo het hoofdkantoor van Unilever naar Nederland te halen...

Nu het weer beter gaat met de Nederlandse economie, is het zaak dat meer mensen dat gaan merken. Het kabinet wil een sterk land nog beter maken voor iedereen. Gewone huishoudens met gewone inkomens krijgen meer te besteden. We stoppen flink extra geld in dingen die we allemaal belangrijk vinden: goed onderwijs, goede ouderenzorg, een veilige omgeving, goede infrastructuur. Het belastingstelsel wordt eenvoudiger met een forse lastenverlaging en we moderniseren de arbeidsmarkt en het pensioenstelsel. De toekomst vraagt om een ambitieus klimaatbeleid: Nederland wordt duurzaam. We koesteren en versterken onze vrije en open manier van leven en staan pal voor de kernwaarden van de rechtsstaat. Dit kabinet heeft vertrouwen in de toekomst, in Nederland en in elkaar. Samen kunnen we ons land sterker en beter maken voor iedereen.

Bron Rijksoverheid

Geen opmerkingen :

Een reactie posten