maandag 1 oktober 2018

8 VERGETEN SOORTEN ‘ANTIBIOTICA’

In een tijd waarin er een pil voor elk denkbare ziek is, kan het vreemd zijn om te horen dat ik niet zomaar antibiotica slik. In het Westen zijn we gaan geloven dat farmaceutische medicijnen onze enige optie zijn en dat elk geneesmiddel uit de natuur kwakzalverij is. Maar voordat de grote farmaceutische bedrijven schaamteloos geld gingen verdienen over de ruggen van zieke mensen, overleefden mensen op een natuurlijke manier door gebruik te maken van eeuwenoude doorgegeven wijsheid. 

Het overmatig gebruik van antibiotica is nog nooit zo hoog geweest en de resultaten van dit ongecontroleerde experiment zijn alarmerend. Antibiotica-resistente bacteriën en superbacteriën evolueren sneller dan wetenschappers kunnen bijhouden en men verwacht dat we in de nabije toekomst niet meer het vermogen hebben ons te beschermen tegen deze superbacteriën.

Voedsel en kruiden werden ooit op dagelijkse basis gebruikt in gevecht tegen ziekten en infecties voor de ontwikkeling van farmaceutische antibiotica in het jaar 1940. Hieronder vindt je een aantal natuurlijke manieren om te genezen zonder tussenkomst van farmaceutische antibiotica.



Oregano

Oregano is populair als smaakmaker in Italiaanse gerechten en helpt bij vertering en gewichtverlies. Verder is de olie in oregano een natuurlijk antimicrobieel wat vecht tegen infectiebacteriën en Candida overgroei. Oregano olie is perfect om als eerste te pakken als je merkt dat een griep of een verkoudheid er aan zit te komen.



Rauwe Appelazijn

Appelazijn is de laatste jaren steeds populairder geworden doordat steeds meer mensen de geweldige medicinale eigenschappen ervan ontdekken. Door zijn antibiotische en antiseptische eigenschappen is het een zeer geliefd drankje. Ook voor brandend maagzuur is het zeer effectief omdat dit een gevolg is van te WEINIG maagzuur en niet teveel maagzuur. Het kauwen op anti-zuur tabletten maken de situatie dan ook alleen maar erger. Appelazijn is verder goed voor gewichtsverlies, het verlaagd cholesterol en vermindert je risico op kanker.


Honing

Mijn favoriet! Honing is de natuurlijke zoetmaker met geweldige medicinale eigenschappen. Het enzym wat in honing zit bevat waterstofperoxide waardoor het zich perfect leent voor het natuurlijk behandelen van wonden. Door zijn antibiotische en antiseptische eigenschappen worden infecties voorkomen. Dit is dan ook de reden waarom de Romeinse soldaten altijd honing bij hadden op het slagveld.


Knoflook

Knoflook wordt in zeer veel gerechten gebruikt als smaakmaker, je moet er van houden. Het is een zeer krachtige plant en is goed in te zetten tegen griep en verkoudheid. Een gunstige werkzame stof in knoflook is allicine. Het is een bestanddeel dat als antibiotica kan worden ingezet tegen bepaalde soorten bacteriën en beschermt verder tegen gist en parasieten.


Grapefruit Zaad Extract 

Medicinaal zo krachtig dat het effectief is bevonden tegen meer dan 800 vormen van virussen en bacteriën, meer dan 100 vormen van schimmel en effectief tegen diverse parasieten. Het is ook zeer rijk aan antioxidanten wat het lichaam alkaliseert en je darmflora verbetert.





Extra Virgin Kokosolie

De lijst van medicinale voordelen van kokosolie lijkt eindeloos. Het is een natuurlijke antischimmel en antimicrobiële olie en zit bomvol antioxidanten zoals je die nergens anders in de natuur tegen komt. Het wordt gebruikt om: het immuunsysteem te versterken, de functie van de hersenen te verbeteren, het balanceren van je schildklier, het verlagen van je cholesterol en je suikerwaarden. Kokosolie staat erom bekend antiviraal, antibacterieel én antischimmel te zijn, dankzij het laurinezuur en caprinezuur. Laurinezuur wordt bij metabolisering in het lichaam omgezet in monolaurine die een destructief en inactiverend effect heeft op veel bacteriën, schimmels en zelfs virussen.


Gefermenteerd Voedsel

Fermenteren wordt al eeuwen toegepast voor het houdbaar houden van voedsel. Een mooie bijkomstigheid van gefermenteerd voedsel is dat het je darmflora herstelt. Daarnaast vecht het tegen infecties zoals Candida en ook andere slechte bacterien en schimmels worden vernietigd. Voor probiotisch voedsel kun je groenten zelf fermenteren waardoor je groenten een stuk gezonder worden. Daarnaast zijn (water)kefir, kombucha, probiotische yoghurt, rauwe melk, boerenkaas en miso zeer waardevolle gefermenteerde probiotische producten.


Colloidiaal Zilver

Dit natuurlijk antibioticum wordt al eeuwen gebruikt. Zilver staat namelijk al sinds mens heugenis bekend als het beste antibioticum tegen virussen, bacterien, schimmels, parasieten en prionen dat er op aarde fysiek bestaat. Zover nu bekend zijn er meer dan 1000 infectie ziekten die niet tegen zilver bestand zouden zijn.

Colloidiaal zilver is een mix van zilverstukjes gemixt in een vloeistof. Het is bedoeld als een tijdelijke behandeling omdat zilver een zware metaal is wat giftig kan zijn als het voor langere tijd wordt gebruikt. Het is een middel die alleen gebruikt zou moeten worden bij ernstige infecties of aandoeningen. Het vernietigt namelijk ook de goede bacterien in je maag. Dus als er een grote schoonmaak nodig is, is het zeker gezonder en doeltreffender dan reguliere antibiotica, maar na de kuur is het zaak om met zoveel mogelijk probiotica je darmflora weer aan te sterken.

Bron : Leef Bewust

Geen opmerkingen :

Een reactie posten